Kuruluş Osman dizisinde yer alan Yenişehir, Bursa'da yer almaktadır. Osman Bey Bilecik, Yar Hisar, ve İnegöl'ü aldıktan sonra İznik taraflarına daha rahat akın yapabilmek maksadıyla Bursa yakınlarındaki Yenişehir ve Köprühisar'ı fethetti.
Yenişehir, Bursa ilinin bir ilçesidir. Bursa'nın doğusunda ve Bursa şehir merkezine uzaklığı 52 km'dir. Bursa'nın uluslararası havaalanı Yenişehir sınırları içindedir.
YENİŞEHİR OSMAN GAZİ TARAFINDAN KURULMUŞ BİR ŞEHİRDİR
Köprühisar kalesi o dönemin en önemli ticaret yolu olan İpek Yolu üzerinde yer almasının yanında İznik ve Dimboz'dan gelen yolların birleştiği Göksu nehrinin üzerinde bulunan çok stratejik bir köprünün yanında yer almaktaydı.
Osman Gazi Anadolu Selçuklu Devletinin yıkılmak üzere olduğu 1299 yılında Bilecik, Yarhisar ve İnegöl'ü fethederek Osmanoğulları Beyliğinin bağımsızlığını ilan etmiş, 1301 yılında Yenişehir ovası ve civarının fethedilmesi ile de Yenişehir Osmanlı Devletinin ilk başkenti olmuştur.
Dizinin çekimleri İstanbul'un Beykoz ilçesine bağlı Riva'da yapılmaktadır. Kuruluş Osman dizisinin hemen hemen bütün sahnelerinin çekimleri, İstanbul Beykoz'da yaklaşık 300 dönümlük bir plato üzerine kurulmuş olan kaleler, hanlar, camiler ve hamamlarda yapılmaktadır.
İlgili 42 soru bulundu
'gezmek istiyoruz' dediğiniz Kuruluş Osman setini, muhteşem dekorlarıyla, obasıyla, at biniciliğiyle, restoranları ve kafeleriyle turistik olarak faaliyete.
MARMARACIK NEREDE? Kuruluş Osman'ın son bölümüyle izleyenlerde büyük merak uyandıran Marmaracık, Bursa'da yer almaktadır. Marmara bölgesinde büyük etkiye sahip olduğu için "Küçük Marmara" ismi verilen Marmaracık, Yenişehir ilçesinde yer almaktadır.
1301'de Yenişehir ve Yund Hisar, 1302'de Köprühisar fethedildi.
Osman Bey Yenişehir, Yarisar, Bilecik, Mudurnu, Karacahisar, İnegöl'ü almıştır. Bölgede bulunan Bizans'ın tekfurlarına karşı büyük ölçüde başarılar kazanılmıştır. Bizans ile ilk savaş yapılarak başarı sağlanmıştır. 1281 tarihinde Karacahisar ele geçirilmiştir.
Diriliş Osman dizisinin seti İstanbul ilinin Beykoz ilçesine bağlı Riva'da kurulan platoda çekiliyor. Dizinin çekim yerinde devasa kaleler, hanlar, hamamlar, camiler, kiliseler, en ince ayrıntısına kadar titizlikle inşa edildi. Şu anda Avrupa'nın en büyüğü olan platoda 60 ayrı marangoz ekibi çalışıyor.
Anadolu'ya gelen boylardan biri olmakla beraber önce Ahlat bölgesine yerleşmişlerdir.
İnegöl Bursa'da yer almaktadır. Bursa ili sınırları içerisinde yer alan İnegöl Kalesi, Osmanlı'nın İstanbul'a doğru giden yolunun üzerindeki önemli dönüm noktalarından biridir. Babası Ertuğrul Bey'in ölümü üzerine 1281 yılında beyliğin başına getirilen Osman Bey Bizans'a karşı fetihlere başlar.
Yenişehir İlçesinde toplamda 61 köy bulunmaktadır. Belde belediyesi mevcut değildir. 1 http://www.yenisehir.gov.tr/sayfa.asp?
Yenişehir ya da halk arasında bilinen ismiyle Tenekeli, İzmir'in Konak ilçesine bağlı bir mahalle.
Bu yüzyılın başında kurulan Osmanlı Devleti'nin ilk hükümdarı Osman Bey Bursa'yı fethetmek istemişse de, fetih oğlu Orhan Bey döneminde, 6 Nisan 1326'da gerçekleşti.
Osman Bey Dönemi Olayları
Osman Bey o dönemde fetih hareketlerini arttırarak Eskişehir yakınlarında bulunan Karacahisar'ı da almıştır. Sonrasında ise Osman Bey bağımsızlığını ilan ettikten sonra Bilecik'i başkent yapmıştır.
Osmanlılar, Karacahisar'ı ele geçirmelerinin ardından ilk defa 1299 yılında Söğüt ile birlikte Yarhisar, Yenişehir ve İnegöl'ü topraklarına kattı. 1299 yılında Karacahisar'ı ele geçiren Osman Gazi, rivayete göre kendi adına hutbe okutarak oraya bir kadı atadı ve kendi töre ile kanûnunu ilân ederek bağımsızlık ...
Rabia Bala Hatun'un mezarı, babası Şeyh Edebali'nin Bilecik'te bulunan türbesinin yanındaki bir yerde, annesi ile beraber bulunmaktadır.
İnegöl'ün fethinden sonra Bursa'nın fethinde de önemli yararlılıklar gösteren Turgut Alp, yerleştiği Genci Köyünde(günümüzdeki adı Turgut alp Köy Mahallesi) vefat eder.
Osmanlı Devleti'nin Kurucusu Osman Bey, 1284 yılında Anadolu Selçuklu Sultanı Mesut tarafından gönderilen fermanla aşiret reisliğinden çıkarak uç beyi olmuştur. Osman Bey, uç beyi olduktan sonra, gün geçtikce kuvvetlenmiş ve 1289 yılında hakimiyet sahasına Eskişehir ve İnönü'yü de katmıştır.
En uzun işgal de bu olmuştur. Ancak 30 Ağustos 1922'deki Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle istilacı Yunan ordusuna karşı son ve kapsamlı zaferi kazanan Türk ordusu, 4 Eylül 1922'de Söğüt ve Bozüyük, 5 Eylül de Pazaryeri ve 6 Eylül l922'de ise Bilecik'i Yunan işgalinden kurtarmıştır.
Marmaracık, Tekirdağ ilinin Ergene ilçesine bağlı bir mahalledir.
Marmaracık adı savaştan sonra köye yerleşen Türkler tarafından konulmuştur. Marmara bölgesinde büyük etkiye sahip olduğundan Küçük Marmara anlamında olan Marmaracık ismi verilmiştir. Ermenilerle Türkler arasında yapılan savaştan sonra bölgeyi terk eden Ermenilerin evleri hala ziyaret edilebilir durumdadır.
Kuruluş Osman'ın 105. Bölümünde Osman Bey, kurduğu divanda Marmaracık Hisarı'nın hakimiyetini Öktem Bey'e verdiğini tüm beylerin yanında açıkladı. Osman Bey, Bayındır Bey'i altınlarla ödüllendirdi ve bir pusat hediye etti. Osman Bey, "Herkes çetince ceng etti!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri