Karı koca da kim küserse küssün, hangisi küstüyse üç günden fazlaya bunu taşırmamalıdırlar.
Eşinizi Dinleyin, Zaman Ayırın
Onu dinlemek için vakit ayırmak, yargılanmadığını hissettirmelisiniz. Bu dönemde onu anladığını ve ona destek olduğunu hissettirecek şekilde konuşmalısınız. Daha alıngan ve kırılgan bir dönemde oldukları için yeni bir üslup benimsemeniz faydalı olacaktır.
Eğer senin çevrende böyle insanlar varsa, her zaman karşı tarafın istediği şekilde davranmak ve onun barışması için kendinden vazgeçip olmadığın bir insan gibi davranmak sadece karşı tarafın küsme huyunu pekiştirecektir. Yapılacak en doğru şey, karşı taraf küstüğü zaman onu açık iletişime teşvik etmektir.
Küsme davranışının tetikleyicisi genellikle kişinin benlik imajını (veya benlik saygısını) tehdit ettiği algısı sebebiyle birine veya bazı durumlara karşı hissedilen “ÖFKE”dir. Hepimiz zaman zaman birilerine öfkelenebiliriz elbette. Buradaki problem öfke duygusu hissetmemiz değil, öfkemizi gösterme biçimimizdir.
İlgili 39 soru bulundu
Evet, Peygamber Efendimiz (asm)'in açıklamalarına göre, Müslümanlar birbirleriyle en fazla üç gün üç gece dargın durabilirler. Daha fazla dargın durmaları yasaktır. Ancak yine Peygamber Efendimiz (asm)'in uygulamaları dikkate alındığında, dinî ya da şer'î bir sebep varsa o takdirde küslük süresi uzayabilir.
Peygamber, “Kin gütmeyin, birbirinize haset etmeyin, küsüp sırt çevirmeyin. Ey Allah'ın kulları, kardeş olun! Bir müslümanın din kardeşiyle üç günden fazla dargın durması helâl değildir. Birbiriyle küsenler içinde en hayırlı olan ilk defa selâm verip barışandır” hadisiyle (Buhârî, “Edeb”, 62; ayrıca bk.
İletişiminiz ne kadar güçlü ve sağlıklıysa ilişkiniz de o kadar güçlü ve sağlıklıdır. Sürekli küsme eylemi, iletişimi hastalandırdığı gibi, ilişkiyi de hastalandırır. Küsmek, bilerek, isteyerek ve bir amaç için yapılan bir şeydir.
be angry f. get/be cross (with somebody) f. be offended f. be cross f.
Kişilerin birbirini bir şeyler için zorlamadığı, temel ilkenin önce birbirine güven ve saygı göstermek olduğu evliliklerde iletişim kanalları da açıktır. Bireylerin samimi ve doğal oldukları, birbirlerine saygılı davrandığı bütün ilişkilerde bu böyledir. Sağlıklı iletişim öncelikle birbirini anlamaya çalışmaktan geçer.
6 ay ya da daha uzun bir süre eşlerin birbirinden ayrı kalması halinde dini nikâh düşmez. Fakat eşlerin keyfi olarak birbirinden ayrı kalması ve başka yerlerde yaşaması caiz değildir. Evlilikte esas olan eşlerin her zaman aynı çatı altında yaşamasıdır.
Diyanet, karı-kocanın aynı evde ama farklı odalarda yatmalarının da caiz olmadığını açıkladı. Diyanet'in, 2016 Takvimi'ndeki fetvasına göre, ayrı odalarda kalan karı-koca arasında, hem sevgi zedeleniyor hem de “cinsel ihtiyaçlar” yerine getirilemiyor.
Sadakat yükümlülüğü, çocuklara özenle bakma yükümlülüğü, birlikte yaşama yükümlülüğü gibi hak ve yükümlülükler sayılabilir. Eşlerden birinin süreklilik arz edecek şekilde ayrı odada yatmak istemesi boşanma davalarında kusurlu davranış olarak değerlendirilir, dolayısıyla boşanma nedeni olarak da sayılabilir.
küsmek {fiil}
grollen {fi.} schmoren {fi.}
Parler, rêver, rire, pleurer, se plaindre, ça sert à rien!
idiotic s. idiot s. birdbrained s. bone-headed s.
Müslümanlar arasında dargınlığın süresi en fazla üç gündür.
Bundan fazlası caiz değildir. Bu nedenle kişi haklı da olsa üç günden fazla dargın kalmamalıdır.
Örneğin kırmak/kırılmak fiili bir nesneyi bir veya daha çok parçalara ayırma anlamını taşır. Fakat mecazen de birine karşı kırgın duruma gelmeyi, kırılıp gücenmeyi ifade eder. Küsmek fiilinin de genelde mutfak kültüründe kullanıldığı bir karşılığı bulunuyor. Örneğin yoğurdun tutmamasını küsmek fiiliyle ifade ederiz.
1. "Allah'a küsmek" diye bir tabir duydunuz mu? Genellikle bir sıkıntısı olup da bunun giderilmesi için Allah'a dua eden veya bir isteği olup da buna kavuşmak için Allah'a dua eden ama isteğine ulaşamayan bir kısım insanlarda bu tavır görülüyor.
Karadaği, yaptığı yazılı açıklamada, Körfez'deki çatlağın, hikmet ve akılla onarılacağını kaydederek, "Kardeşler arasındaki anlaşmazlığın sona erdirilmesi gerekiyor. İslam dininde barışmak vacip, kardeşler arasındaki bağların koparılması haramdır." ifadesini kullandı.
Ramazan ve kurban bayramlarında ise küsler ya barışıyor ya da barıştırılıyorlar. Küs olmak helal değildir. Dargın olanlar için Ramazan bayramı iyi bir vasıta olabilir. Ne demişler “Küsler bayramda barışır." Dinimiz küslüğü tavsiye etmiyor.
Bu hadisten, küs duranların hiçbir günahlarının affolunamayacağı, diğer günahlarından yapacakları tövbenin de kabul olmayacağı manasını çıkarmak isabetli bir yaklaşım değildir. Çünkü, günahların ve sevapların ağırlığına göre insanların muamele göreceğine dair bir çok ayet vardır.(bk. Karia suresi).
- Yatak odasında eşlerin yattığı yatağa, odada başka kimse yokken, akrabadan birinin uykusu gelince yatması uygun mudur? Değerli kardeşimiz, İhtiyaç varsa ve yatakta veya odada başkalarının görmesi uygun olmayan şeyler de yoksa yatılabilir.
Daire oy birliği ile verdiği kararla; eşinden yatağını ayırmanın diğer eşin kişilik haklarına saldırı niteliği taşıdığına ve bu kusurlu davranışın manevi tazminat sebebi sayılmasına hükmetti. Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan bir kadın, Aile Mahkemesi'ne müracaat ederek boşanma davası açtı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri