Öncelikle E-Devlet üzerinden SGK prim ödeme sistemine giriş yapılması gerekmekte. Sonrasında sorgu türü olarak Yapılandırma Tahsilatları menüsü seçilmeli. Akabinde ödeme türüne göre sorgu tipi seçilir ve yönlendirmeler doğrultusunda ödemeler yapılır.
Yapılandırılan borçlar, anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartı ya da banka hesabından, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlardan, anlaşmalı bankaların şubelerinden, internet ve telefon bankacılığı ve mobil bankacılık gibi alternatif ödeme kanallarından, vergi dairesi veznelerinden ya da PTT ...
7326 Sayılı Kanun Kapsamında Yapılandırılan Borçların İlk İki Taksit Ödemelerinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar | Kpmg Vergi. Yapılandırılan borçlar; PTT şubelerinden, vergi dairlerinden, anlaşmalı bankalardan ödenebilecektir.
Borçlular taksit ödemelerini on-line olarak bankalar vasıtasıyla ve internet bankacılığı ile ödeyebilecekleri gibi SGK internet sitesinden “e-SGK-İşveren-Kart ile Prim Ödeme” menüleri aracılığıyla kredi kartı ile de ödeyebileceklerdir.
Bu açıdan bakıldığında 01.11.2021 tarihine kadar 1. taksitin tamamının ödenmemesi halinde şartlar ihlal edilmiş sayılmaktadır ve artırım hükümlerinden yararlanılamaz.
İlgili 42 soru bulundu
İlk iki taksitin süresinde tam ödenmemesi ya da süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen diğer taksitlerin belirtilen şekilde de ödenmemesi veya bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi hâlinde bu Kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilir3.
Peşin ödemelerde, hesaplanan Yİ-ÜFE'nin %90'ı, 2 taksitle ödemede ise %50'si silinecektir. Yapılandırmadan yararlanmak için 31.08.2021 tarihine kadar başvuruda bulunmak ve ilk taksiti en son 01.11.2021'e (31.10.2021 tarihi hafta sonuna denk geldiği için) kadar ödemek gerekmektedir.
SGK prim ödemesi için İnternet Şubesi ya da Mobil Şube uygulamasını kullanabilir, şubelerimize gelebilir ya da SGK web sitesinden kredi kartınızı kullanarak “4A SGK”, “4B BAĞ-KUR” ve “Diğer Tahsilat” borç türlerinin ödemelerini yapabilirsiniz.
Yapılandırma hakkının bozulmaması için ilk iki taksitin süresi içinde ödenmesi gerekiyor. Sonraki dönemde ise yılda en fazla iki taksit aksatılabilecek. İkiden fazla taksiti aksatanların yapılandırmaları bozulacak.
Yapılandırma işlemi yaptığınız vergi borçlarınızı; vergi dairelerine, anlaşmalı bankalarına şubelerinden veya internet bankacılıklarından, interaktif vergi dairesinden veya e-devlet üzerinden ödeyebilirsiniz.
E-Devlet sitesi veya uygulaması üzerinden giriş yapın. Arama bölümüne “Tüm Yapılandırılan Vergi Borcu Sorgulama ve Ödeme” yazarak giriş yapın. E-Devlet sitesi veya uygulamasının yönlendirdiği İnternet Vergi Dairesi sayfası üzerinden yukarıda sunulan adımları takip ederek yapılandırma işleminiz gerçekleştirebilirsiniz.
01.01.2020'den itibaren, vergi, harç, ceza ve amme alacağı niteliğindeki borçların ödemeleri yalnızca Kamu Bankaları ve PTT aracılığı ile yapılabilecek.
Borç yapılandırması için vatandaşlar Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın 'ivd.gib.gov.tr' adresi üzerinden giriş yapılacak, ardından ekranda e-Devlet ile giriş yapacak. Buna tıklayarak ve e-Devlet bilgilerinizle giriş yapacaksınız. Sitedeki talimatlarla ilerleyerek başvuru yapılabilecek.
İnternet Vergi Dairesi ile borç sorgulama
İnternet Vergi Dairesi'ne giriş yaparak borcunuzu görüntüleyebilir ve dilerseniz ödeme yapabilirsiniz . Giriş yapmak için TC Kimlik numaranızı, anne kızlık soyadının birinci ve ikinci harflerini, ayrıca anne-baba veya çocuğun TC kimlik numarasını bilmek yeterli oluyor.
Taksitle ödeme seçilmesi durumunda özellikle ilk iki taksitin zamanında ödenmesi çok önemli. Bunlar zamanında ödenmezse veya kalan taksitlerden; bir takvim yılında en az 4 taksit, süresinde ödenmez veya eksik ödenirse yapılandırma hakkı kaybediliyor.
Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halk Bank, İş Bankası, Akbank, Denizbank, Garanti Bankası ve PTT gibi bankalar da SGK yapılandırma ödemeleri için anlaşmalı bankalardır.
Sosyal Güvenlik Kurumu ve Vergi Ödemeleriniz Bankamız Aracılığıyla Kolaylaşıyor! SGK Prim ödemelerinizi Bankamız şubelerinden, ATM'lerinden, İnternet Şubesi'nden veya 444 00 00 - 0850 220 00 00 Müşteri İletişim Merkezi'ni arayarak gerçekleştirebilirsiniz.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son ödeme tarihi 31 Temmuz 2023 olan yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresinin 3 Ağustos 2023 saat 23:59'a kadar uzatıldığını duyurdu.
Vergi Borcu Yapılandırması Ödenmezse Ne Olur? Vergi borcu yapılandırması ödenmezse, kişinin taksitlendirme hakkı iptal edilerek vergi borcunu normal şekilde ödemesi gerekir. Kişiye verilmiş olan sürede kişi ödemesi gerekli olan miktarı ödemediği zaman kişinin yapılandırma hakkı da elinden alınır.
SGK'den yapılan açıklamaya göre, son ödeme tarihi bugün olan yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresi 3 Ağustos 2023 saat 23.59'a kadar uzatıldı.
Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırmasının 1'inci ve 2'nci taksit ödemeleri için son gün 31 Temmuz'du. Ancak ödeme süresi uzatıldı. SGK kapsamında yapılandırılan borçlar ve sigorta primi borçlarının son ödeme tarihi 3 Ağustos olarak belirlendi. Ödemelerin bugün 23:59'a kadar yapılması gerekiyor.
7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında yapılandırılan borçların 4. taksit ödeme süresi 31 Mart 2022 Perşembe günü sona ermektedir.
Bilindiği üzere, 12.03.2023 tarihli ve 32130 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan, 7440 sayılı Kanun uyarınca yapılandırılan borçların peşin ve ilk taksitinin ödeme süresi 26.05.2023 tarihli ve 32202 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 7300 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 31.07.2023 tarihine kadar uzatılmıştır.
7326 sayılı kanun gereği bazı vergi borçları yapılandırılmaktadır. Bu kanunun kapsadığı borçlar motorlu taşıtlar vergisi, idari para cezası, trafik para cezası, öğrenim ve katkı kredisi gibi alanlardır. Bilindiği gibi bu borçları tek bir başlık altında toplamak istersek vergi ve ceza borçları diyebiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri