Kuşadası, Ege Bölgesi'nin en iyi tatil ilçeleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Burada yer alan plajlar ve beachler doğal güzellikleri, temiz ve masmavi suları sebebi ile hem yerli hem de yabancı pek çok turist tarafından tercih edilmektedir.
Mavi bayraklı plajları, yemyeşil ormanları, temiz havası ve masmavi denizi ile Kuşadası hem yerli hem de yabancı turistlerin gözdesi konumunda.
Kuşadası deniz suyu sıcaklığı yıllık ortalaması 19.2 derecedir. Mayıs –Ekim ayları mevsim özelliklerinden ve sıcak havanın etkisi ile 20.03 derecenin üstündedir. Sıcaklık ve etkili hava kütlelerine göre rüzgarında yıllık seyri değişmektedir.
24 derece olan sıcaklık ortalamasıyla temmuz ayı Kuşadası'nda yılın en sıcak ayıdır. Ocak ayı yılın en soğuk ayı olup bu dönemde Kuşadası'nda ortalama sıcaklık 8 derecedir. Kuşadası'nda denize girmek için en ideal dönem haziran ve eylül arası dönemdir.
Kuştur Plajı, geniş bir kumsala ve temiz, berrak denize sahiptir. Kumun ince yapısı ve denizin sığ olması, plajın ziyaretçilerine rahat bir deniz keyfi sunmasını sağlar. Plajın sığ suları aynı zamanda çocuklar için güvenli bir yüzme alanı oluşturur.
İlgili 15 soru bulundu
Sahil güzel sarı kumlarla kaplı ama denizin tabanı üç gün boyunca çürümüş yosun benzeri otlarla kaplıydı. Temiz yer bulmakta zorlandık ama yosunsuz yerlerinde su güzeldi.
Osmanlı döneminde yalnızca kadınlar tarafından kullanılması adına tasarlanmış olması sebebiyle Kadınlar Plajı olarak anılan bu plaj günümüzde hem kadın hem de erkekler için hizmet veriyor. Plajın denizi oldukça sığ. Bu özelliği ile yüzmeyi yeni öğrenenler ve çocuklu aileler için de uygun.
Milli parkın içerisinde eşsiz doğa ve deniz manzarasına sahip harika plajlar ve koylar da bulunmaktadır. Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltaları Milli Parkı içerisinde bulunan plajların ve koyların herhangi giriş ücreti yoktur.
Kuşadası Türkiye'nin Aydın ilinin bir ilçesidir. İlçenin kuzeyinde İzmir ilinin Selçuk ilçesi, doğusunda ve güneyinde Söke ilçesi, batısında Ege Denizi bulunmaktadır.
Plaja ücretsiz olarak giriş sağlanır. Kuşadası Davutlar beldesinde yer alan Sevgi Plajı aynı zamanda bir piknik alanı olarak da bilinir. Bölge yeme içme ihtiyacını da ekstra karşılanabileceği büfe, kafeterya, restoran, çay bahçesi de bölgede bulunan işletmelerdir.
Aynı zamanda Türkiye'nin en büyük 3. limanı olan Kuşadası uygun konum ve coğrafi koşulları ile uluslararası gemi turizminde önemli paya sahiptir. Mavi bayraklı plajları ve su altı zenginlikleri ile ünlenen Kuşadası tarih açısından birçok önemli eseri de içinde barındırdığından turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir.
Aydın'a 71 km uzaklıkta bulunan kentin sınırları, Kuşadası körfezinin doğu ve güneydoğusundaki kıyı ovasıyla, gerisinde kalan alçak yaylayı kaplar. Doğusu ve güneyi dağlarla çevrilidir. Adını önündeki Güvercin Adası'ndan alan ilçe, turizm açısından Türkiye'nin önemli ve gelişmiş merkezlerinden birisidir.
Ne zaman gidilir? Kuşadası'nı ziyaret etmek için en uygun dönem mayıs-eylül arası dönemdir. Daha çok yaz turizmi için tercih edilen bölgede nem oranı düşüktür ve bu dönemde hava sıcaklıkları bölgenin imkanlarından faydalanmak için oldukça uygundur.
Denizi, güneşi, kumu, mavi bayraklı plajları, tarihi, kültürü, milli parkı, kruvaziyer limanı, marinası, Kongre Merkezi, termal tesisleri, yöresel yemekleri, alışveriş imkânları, eğlence hayatı ile Kuşadası, gerçek bir turizm cennetidir.
Aydın ilinin güzide bir ilçesidir, aklınıza yazın. Son yıllarda popüleritesini kaybetmiş olsa da müdavimlerine (bizlere) güzel anılar yaşatan bir tatil şehri Kuşadası. Beton görünümüne rağmen seviyorsunuz burayı, aktivitesi bol, eğlence hayatı hareketli, her daim canlı ve kalabalık bir merkezi var.
Bizanslılar için önemli bir askeri üs görevini yapan Güvercinada, 1834 yılında büyük bir yenilenme görmüş ve ünlü kalesi yapılmıştır. “Kuşadası” adı bu kaleden gelmektedir.
Çok geniş ve uzun bir plaja sahip. Giriş ücretsiz yürüme mesafesinde yiyecek içecek alınabilecek bir yer yok. Deniz suyu çevre yerlere nazaran çok sıcak ilerledikçe neredeyse hiç derinleşmiyor denizin içi tamamen kum. Kötü yanı ise suyu bulanık ve yosun kokuyor.
Turistlerin turizm çekiciliği açısından rağbet ettikleri plajlar; Pigale Plajı (Kuşadası), Kadınlar Denizi Plajı (Kuşadası), Güvercinada Plajı (Kuşadası), Yavansu ve Aslanburnu Plajı (Kuşadası), Güzelçamlı Plajı (Kuşadası), Altınkum Plajı (Didim), Tavşanburnu Plajı (Didim), Gevrek ve Akbük (Didim) plajlarıdır.
Kuşadası'ndan hem tatil için hem de yatırım için ev alımlarında son dönemlerde önemli bir artış bulunmaktadır. Kuşadası'nın merkezinde ev almayı düşünüyorsanız en fazla tercih edilen bölgeler Marina kısmı, Kadınlar denizi, Otogar arkası, Değirmendere ve Ege Mahallesi olarak karşımıza çıkmaktadır.
Kendine ait bir beach'i olması büyük avantaj. Ücretsiz faydalanabiliyorsunuz. Yemek ve atıştırmalıklar mevcut. Deniz harika, akvaryum gibi.
2) Güvercinada Plajı
Güvercinada plajı Kuşadası'nın popülaritesi yüksek olan plajlarından birisidir. Oldukça kalabalık bir plaj olan bu plajda güzel bir tatil deneyimi yaşamak içten bile değil. Kayalık bölgeden direkt olarak denize girebilirsiniz.
Tabiat parkı içindeki kumburnunun solu hemen derinleşir sağı ölüdeniz olan kısımdır yani dalgasız ve çok sığdır.
Davutlar, özellikle güzel kumlu plajlarıyla ünlüdür ve yüzme, güneşlenme ve su aktiviteleri için mükemmel bir yerdir. Plajlarda genellikle plaj malzemesi kiralama ve çok sayıda eğlence de mevcuttur. Davutlar, ayrıca lezzetli yerel yemekleri sunan güzel restaurantlarıyla da bilinir.
Milli parka giriş ücretleri ile konuya başlayalım. 2021 fiyatlarına göre b u alana giriş kişi başı 7 TL, dilerseniz bisikletinizle de bu ücrete içeri giriş yapabiliyorsunuz. Motosiklet ile gidecek olanlar için giriş ücreti 14 TL, araba ile gidecekler için ise 21 TL.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri