Ege Denizi üzerinde bulunan Sisam (Samos), Güneydoğu Avrupa ülkesi olan Yunanistan'ın önemli bir adasıdır. Ege Denizi'nin doğusunda yer alan, Kuşadası sınırları içinde yer alan Büyük Menderes Deltası Milli Parkının 1,4 km kadar açığında bulunur.
Sığacık ve Kuşadası kalkışlı ve gün boyunca karşılıklı seferlerin düzenlendiği feribotlarla Samos Adası'na ortalama 1 buçuk saat süren keyifli feribot yolculuğu ile ulaşabilirsiniz.
Samos, Dilek Yarımadası'na sadece 1,5 kilometre uzakta ve Türkiye kıyılarına en yakın Yunan adası. Kuşadası ve Seferihisar'dan (Sığacık) feribotla Samos'a gidebiliyorsunuz. Yeşil pasaporta vize yok, kısa konaklamalar için kapıda vize uygulaması var.
Sisam veya Susam (Yunanca'da Σάμος Samos) Yunanistan'da, Ege Denizi'nde, Dilek Yarımadası'nın karşısında bir ada. Bu adanın en büyük yerleşim merkezi olan şehri, merkezi bu şehir olan ve Sisam adasını, Ahikerya (Yunanca'da Ικαρία, İkarya) adasını ve bölgedeki birkaç küçük adayı kapsayan idari bölgenin (nomos) adıdır.
Kuşadası Samos Feribot Bileti ve Sefer Saatleri. Samos Adası Dilek Yarımadasının yakınlarındadır.
İlgili 43 soru bulundu
Yunanistan Kapıda Vize
Özellikle Mayıs-Eylül aylarında Yunanistan topraklarına ait 6 adaya (Rodos, Midilli, Kos, Samos, Sakız, Meis Adaları) sık sık ziyaret yapılır. Yunanistan'a bir gün için bile giriyor olsan Yunanistan kapıda vize alman gerekir.
Sisam - Samos
O zaman Kuşadası'ndan kalkan feribotlara atlayın ve Türkiye'ye en yakın ada olan Sisam'a uğrayın. Diğer adalara oranla daha sakin bir hayatın devam ettiği Sisam, şehrin boğucu koşturmacasından uzaklaşmak için birebir. Her Yunan adasında olduğu gibi Sisam'da da restoranlar harika deniz ürünleri sunuyor.
İsmini çok uzun yıllar boyunca Osmanlı Devletinin susam ihtiyacını karşılamış olduğu için Sisam olarak alan Sisam (Samos) Adası, daha sonra bağımsızlığını kazanarak Osmanlıdan ayrılmış olan ilk adadır. Aynı zamanda Yunan adaları arasında yer alan Türkiye'ye en yakın ada konumunda yer alır.
Samos'un Türkçe'si aslında Sisam Adası ama nedense Sakız Adası'nın aksine, orijinal ismi Samos ile daha çok anılıyor. Samos, Yunanistan'ın Osmanlı'dan aldığı son ada olarak biliniyor. Zira 1835 ila 1912 yılları arasında, özerk Sisam Beyliği olarak varlığını sürdürmüş.
Bu uygulama Rodos, İstanköy (Kos), Meis (Kastellorizo), Sakız (Chios), Sisam (Samos), Sömbeki (Symi) ve Midilli (Lesvos) (Mitillini ve Molivos limanları) adalarını kapsamakta. Diğer adalar ve Yunanistan'ın geri kalanı için genel olarak Schengen vizesi gerekiyor.
Kusadasi - Samos feribot sayesinde bir buçuk kilometre uzaklıktaki adaya ulaşmak yalnızca bir saat sürer. Türkiye kıyılarına en yakın Yunan Adası olan Samos, Kuşadası üzerinden kolaylıkla ulaşılabilecek bir lokasyonda bulunur.
Pasaporta ihtiyaç duymadan kimlikle de giriş yapabiliyorsunuz. Pasaportunuzda KKTC'ye giriş-çıkış damgası varsa Yunanistan'a gidemiyorsunuz.
Samos'a araba ile gitmek biraz zor keza bu iki firma maalesef adaya araba taşımıyor. Bu yüzden de eğer Samos'a araba getirmek istiyorsanız önce Çeşme'den Sakız adasına gidip oradan Hellenic Seaways adlı firmanın gemileriyle Samos'a ulaşabilirsiniz.
Kuşadası Samos arası feribot seferleri yaklaşık olarak 45 dakika sürmektedir. Seferler ile ilgili yolcu konumunda bulunan kişileri uyması gereken birtakım genel kurallar bulunur.
Lefkada. Anakaraya bağlı olan Lefkada, Yunanistan'ın en düşük bütçeli destinasyonlarından biridir.
Sakız adası olarak bilinen Chios, Ege denizinde ve Çeşme'nin tam karşısında yer almaktadır. Yunanistan'ın en büyük 5.adası olan Sakız Adası, tarihten izler taşıdığı için de görülmeye değerdir. Merkezi Chios Town veya Hora olarak bilinir.
Dünya Savaşı'nda İtalya'nın 1943'te teslim olmasından sonra İngilizlerin adaları alma girişimleri başarısızlığa uğradı. Denetimi ele geçirmiş olan Alman birlikleri, Mayıs 1945'te adalardan çıkarılabildi. Adaların yönetimi ise ancak 1947'de Paris Antlaşmasıyla resmen Yunanistan'a geçti.
Sakız Adası, Ege'in popüler tatil cenneti Çeşme'nin tam karşısında yer alan konumuyla ulaşması en kolay adalardan biri. Feribot yolculuğu sadece 20 dakika sürüyor! Adını aldığı sakız ağacının bolca yetiştiği bu ada kendine özgür bir mimariye sahip sokaklarıyla, yel değirmenleriyle ve elbette plajlarıyla ünlü.
Yunanistan'ın en küçük ve en uzaktaki adası Meis. Yunanistan'ın ona en yakın adasından(Rodos) 125 km uzaklıkta iken Kaş'tan sadece 6 km uzaklıkta bulunuyor. 11 km2 yüzölçümü ile etrafındaki irili ufaklı adaların en büyüğü.
Yunan Adalarına 1 günlüğüne gideceğim deseniz bile kapı vizesini almanız gerekiyor. Lakin Schengen vizeniz varsa kapı vizesi almanıza gerek yok. T.C. Bordo pasaport sahiplerinin yanında Rusya, Ukrayna ve Beyaz Rusya vatandaşları da Yunanistan kapı vizesi uygulamasından faydalanıyorlar.
Yunanistan vize istiyor mu? Yunanistan, bordo pasaporta sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemektedir. Hizmet pasaportu, diplomatik ve hususi pasaport hamilleri 90 günü geçmeyen Yunanistan seyahatlerinde vizeden muaftır.
70 € (Euro) Vize bedeli. Gidiş / dönüş feribot bileti – Gidiş dönüş feribot biletinin online olarak web sitemizden alınız. (Seyahat tarihleri kesin belirtilmiş olacaktır. Dönüş tarihi açık bilet kabul edilmemektedir.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri