Plan bedeli dışında ekstra bir ücret var mı? Hayır, plan + KDV fiyatı dışında ekstra bir para almıyoruz.
Statik QR kodları oluşturulduktan sonra kalıcıdır ve tarama sınırı yoktur. Bunları istediğiniz kadar tarayabilirsiniz. Çoğu dinamik QR kodunun ayrıca sınırsız tarama özelliği vardır. Ancak bazı oluşturucular, duruma bağlı olarak dinamik QR kodlarına tarama sınırları koyar.
Statik QR Kodları, istediğiniz kadar uzun süre kullanılabilir ve bu Kodların süreleri dolmaz.
İlgili 43 soru bulundu
Burada birçok kullanıcının aklına “Karekod nedir?” sorusu gelebilir. Karekod, QR kodun Türkçeleştirilmiş halidir. Tamamen aynıdır ve herhangi bir çalışma farkı yoktur. Temel olarak karekod; gelişmiş bir barkod türüdür, 2 boyutludur ve üzerinde kare formunda noktalar bulunur.
Gelir İdaresi Başkanlığının yayınladığı tebliğ sonrasında e-belgelere karekod eklenmesi zorunlu hale geldi. 1 Eylül itibarıyla e-fatura, e-arşiv fatura, e-irsaliye, e-SMM gibi e-belge türlerinin neredeyse tamamına karekod eklenecek.
QR Kod Özellikleri;
QR Kod hata düzeltme özelliği: QR Kod, üzerinde %30'a kadar herhangi bir kirlenme ya da hasar olması durumunda dahi okunabilir. QR Kod, daha fazla miktarda harf ve sayı barındırma kapasitesine sahiptir.
Teorik ve pratik olarak QR kodları güvenlidir. Ancak günümüzde insanlar bunları yanlış bir şekilde ele alıyor, oluşturabilecekleri tehditler endişe verici olabiliyor. Kullanıcıların QR kodları oluştururken dikkate alabileceği iki tür QR kodu vardır: statik ve dinamik QR kodları.
QR kod kullanmanın en büyük avantajı, küçük bir alan ile sınırsız bir bilgiye erişim sağlayabilmesidir.
QR kodu (İngilizce: Quick Response) veya karekod, makinelerle okutulabilen bir matris barkod (iki boyutlu barkod) türüdür. 1994 yılında geliştiren Japon Denso firmasına patentlidir.
Teknik olarak, İnternet erişimi olmadan da QR kodlarını tarayabilirsiniz.
QR kod ile alışveriş yapmak elbette mümkün. İçinde ödeme kuruluşunun mobil ödeme uygulaması bulunan bir akıllı telefona sahip olmanız bu işlem için yeterli. Bir diğer şart ise alışveriş yapacağınız yerin ödeme kuruluşuna üye iş yeri olması.
QR Code Generator servisi, çeşitli işleriniz ve projeleriniz için kolay ve hızlı bir şekilde QR kod oluşturmanıza olanak tanıyor. Siyah-beyaz piksel şablonundan oluşan yeni nesil barkod sistemi olan QR kodları, son birkaç yıldır yoğun bir şekilde kullanılıyor.
Kötü amaçlı bir QR kod, telefonunuzda otomatik olarak yeni bir kişi listesi oluşturabiliyor, cihazda bir istismarı tetikleyebiliyor. 2- Konumunuzu ortaya çıkarabilir. Tehlikeli bir QR kod, coğrafi konum bilgilerinizi bir uygulamaya göndererek, gizliliğinizi ve güvenliğinizi tehdit edebiliyor.
QR kodunuz sıfırlandıktan sonra, bir önceki kodunuz biri tarafından tarandığında artık çalışmaz. QR kodunu sıfırlamayı tercih ederseniz yeni QR kodunu müşterilerinizle paylaşmanız gerekir. İşletmeler İçin İpucu: QR kodunuzu çeşitli nedenlerle sıfırlayabilirsiniz.
FBI yayınladığı uyarıda vatandaşların restoranlarda QR kod okuturken dikkatli olmasını istedi. Kodlarda bulunan menü adreslerinin kontrol edilmesi ve herhangi bir harf değişiminin olup olmamasının incelenmesi gerekiyor. Aksi takdirde farkında olmadan cihazınıza zararlı yazılım bulaşabilir.
QR kodlarında genellikle sol alt, sol üst ve sağ üst köşelerde olmak üzere üç siyah kare bulunmaktadır. Bu kareler, QR okuyuca bir QR koduna baktığını ve kodun dış sınırlarının nerede olduğunu söyler.
"Normal karekodun üzerine sahte karekod yapıştırabilirler"
"QR kodlar bir afişe asılı ve afişle ilgili bilgi almak istiyorsunuz. Oradaki QR kodu değiştirebilirler, üzerine sahte başka bir QR kodu yapıştırabilirler.
e-Fatura Yerine Kağıt Fatura Kesmenin Cezası
Buna göre 2022'de 1000 TL olan ceza tutarı 2023'te aynı takvim yılı içerisinde her belge başına en az 2200 TL iken, her belge çeşidine toplam 1.100.000 TL olacak şekilde güncellenmiştir.
2023 yılında e-Fatura kesme ve düzenleme sınırı 4.400 TL olarak açıklanmııştır. Bununla birlikte 1 Mart 2023 tarihi itibarıyla e-Belge düzenleme zorunluluğuna tabi olmayan mükelleflerin vergiye tabi olmayan kişilere düzenleyeceği e-Arşiv Fatura'lar için sınır 5.000 TL'dir.
Bu kapsamda, bahse konu Kılavuzda esasları belirlenen “Karekod”un 1/9/2023 tarihinden itibaren düzenlenecek elektronik belgelerde zorunlu olarak bulunması uygun görülmüştür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri