Kuşadası İklimi Özellikleri Kışları yağışlı ve ılık, yazlar ise sıcak ve kurak geçer. Nem oranı çok düşüktür. Kış aylarında ortalama hava sıcaklığı 10°C-15 °C civarındadır. Yaz aylarında ise ortalama sıcaklık 25°C ile 30°C arasında değişir.
İklim / Hava Durumu / Ne Zaman Gidilir
Kuşadası, Akdeniz ikliminin etkileri altında olan bir ilçe. Yaz aylarında yüksek sıcaklıklar görülürken kış ayları yağışlı geçer. Yıllık ortalama sıcaklık yaklaşık olarak 17 derecede seyrederken temmuz ayında sıcaklık en yüksek seviyelere çıkar.
Yerli ve yabancı turistler yaz sezonunda sıklıkla Kuşadası otellerini ve sahillerini tercih etmektedir. Kuşadası harika denizleri ve bunaltmayan az nemli havası ile yazın tatil için gidebileceğiniz güzel bir yerdir.
Kışın sıcaklıkların en çok düştüğü aylarda dahi güneyde ortalama 14 derece sıcaklık ölçülürken, kuzeyde sıcaklıklar 8 dereceye kadar düşmektedir.
Yıllık ortalama sıcaklık 16 derecedir. En sıcak ay 25, 1 derece ortalama ile Temmuz, en soğuk ay 9.0 derece ortalama ile Ocak ayıdır. Uzun yıllar ortalamasına göre en sıcak gün 41,6 derece ile 5 Temmuz 1998 de olmuş ve en soğuk gün 3 Ocak 1942 senesinde -10,2 derece ile gerçekleşmiştir.
İlgili 34 soru bulundu
Ne zaman gidilir? Kuşadası'nı ziyaret etmek için en uygun dönem mayıs-eylül arası dönemdir. Daha çok yaz turizmi için tercih edilen bölgede nem oranı düşüktür ve bu dönemde hava sıcaklıkları bölgenin imkanlarından faydalanmak için oldukça uygundur.
Aydın'a 71 km uzaklıkta bulunan kentin sınırları, Kuşadası körfezinin doğu ve güneydoğusundaki kıyı ovasıyla, gerisinde kalan alçak yaylayı kaplar. Doğusu ve güneyi dağlarla çevrilidir. Adını önündeki Güvercin Adası'ndan alan ilçe, turizm açısından Türkiye'nin önemli ve gelişmiş merkezlerinden birisidir.
Özellikle yazları yerli ve yabancı turist sayısı ile 110 bin civarı olan yerli nüfus zaman zaman 2 milyona dayanmaktadır.
Masmavi denizi ve uzun kumluk plajları ile Ege Bölgesi'nin en ferah sahillerine ev sahipliği yapan Kuşadası'nın her köşesinde bir cennet saklı. Kuşadası'nın mavi bayraklı plajları o kadar temiz ki caretta carettalar bile bu sahilleri tercih ediyor.
Güzelçamlı'yı çevreleyen Milli Park, flora ve faunasıyla Türkiye'nin en zengin doğallıklarından biridir ve ölçümlere göre çok temiz havası olduğu kanıtlanmış, astım hastalarının yaşam için tercih etmesi gereken bölgeler içerisinde dahi önerilmiştir.
Dünya Sağlık Örgütü'nün aynı raporuna göre Türkiye'nin havası en temiz illeri ile sırasıya şöyle; Rize, Artvin, Kırşehir, Tunceli, Kırıkkale, Ardahan, Bitlis, Eskişehir, Bolu ve Zonguldak illeridir.
Temiz Hava Hakkı Platformu'nun (THHP) yeni raporuna göre, Türkiye'de, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) standartlarına göre havası temiz şehir yok. Havası en kirli beş kent ise sırasıyla Batman, Iğdır, Ağrı, Şırnak ve Malatya.
Aynı zamanda Türkiye'nin en büyük 3. limanı olan Kuşadası uygun konum ve coğrafi koşulları ile uluslararası gemi turizminde önemli paya sahiptir. Mavi bayraklı plajları ve su altı zenginlikleri ile ünlenen Kuşadası tarih açısından birçok önemli eseri de içinde barındırdığından turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir.
Kuşadası neden önemli? Kuşadası aynı zamanda Türkiye'nin en büyük 3. limanıdır. Bu nedenle Kuşadası, uygun liman ve coğrafî koşulları nedeniyle uluslararası gemi turizminde önemli bir paya sahiptir. Ayrıca Kuşadası sınırlarında yer alan Dilek Yarımadası Millî Parkı da bölgenin önemli turizm alanlarından biridir.
24 derece olan sıcaklık ortalamasıyla temmuz ayı Kuşadası'nda yılın en sıcak ayıdır. Ocak ayı yılın en soğuk ayı olup bu dönemde Kuşadası'nda ortalama sıcaklık 8 derecedir. Kuşadası'nda denize girmek için en ideal dönem haziran ve eylül arası dönemdir.
Kuşadası, Kurtuluş Savaşı'nda 1919-1921 yılları arasında İtalya'nın, onların çekilmesiyle Yunanistan'ın işgaline girdi ve 7 Eylül 1922'de düşman işgalinden kurtuldu. Cumhuriyet'in ilanından sonra İzmir'e bağlanan Kuşadası, 1954'te Aydın'a dahil olmuştur.
Anakaraya mendirekle bağlanan küçük bir kaleydi Güvercinada. Sonra adını yarımadaya ve körfeze verdi; “güvercin” “kuş” oldu, yarımada da “ada”.
Bizanslılar için önemli bir askeri üs görevini yapan Güvercinada, 1834 yılında büyük bir yenilenme görmüş ve ünlü kalesi yapılmıştır. “Kuşadası” adı bu kaleden gelmektedir.
Ama bana soracak olursanız Kuşadası'nın en güzel yeri Güvercinada Kalesi. Kuşadası nereleri gezilir? Kuşadası'nda hem merkezde bulunan yerleri hem de çevresindeki güzellikleri gezebilirsiniz. Güvercinada Kalesi, El Heykeli, Kadınlar Plajı, Dilek Yarımadası mutlaka görmeniz gereken yerler.
Mavi bayraklı plajları, yemyeşil ormanları, temiz havası ve masmavi denizi ile Kuşadası hem yerli hem de yabancı turistlerin gözdesi konumunda.
İzmir Kuşadası özel araçla E87 güzergahından yapılan seyahatlerde toplam süre 1 saat 20 dakikadır. Diğer bir güzergâh olan E87 ve Aydın Yolu/D550 üzerinden toplam harcanan süre 1 saat 31 dakika olarak hesaplanmıştır. İzmir Kuşadası arası otobüsle yapılan seyahatlerde ise toplam süre 1 saat 30 dakikadır.
Türkiye'nin önemli ve gelişmiş merkezlerinden biri olan Kuşadası; iki yat limanı, çok sayıda plajı, kamp alanları, tatil köyleri ve eğlence mekanları ile bilinir. Kadınlar Denizi Plajı, Sevgi Plajı, Milli Park Plajları, Yılanlı Burnu Plajı ve Güzelçamlı Plajı denize girmek için en ideal noktalarındandır.
İzmir - Kuşadası arası yaklaşık olarak 94 km'dir. Kamil Koç ile İzmir - Kuşadası seyahatiniz tahmini olarak en az 1 saat 5 dakika saat sürer.
İki şehir arasındaki mesafe 641 km km'dir ve seyahat etmek yaklaşık 7 saat 10 dakika saat kadar sürer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri