Anıtkabir'e girişte yasak olan tek kıyafet kara çarşaf.
Resmi kıyafetler konusunda teşkilata özel bir genelge yayınlayan Genel Müdür Kılıçlar, bundan sonraki Anıtkabir ziyaretlerinde polislerin tören kıyafetleri yönetmeliğine uygun olarak giyinmesi talimatı verdi.
1. anıtkabir'e bisiklet, motorsiklet, kamyon ve at arabası ile girilmez. 2. anıtkabir'e el çantalarından başka hiçbir eşya, çanta, valiz, bavul, torba ve poşet alınmaz. getirilenler nizamiyelerdeki emanet dolaplarında muhafaza edilir. ancak bırakılan kıymetli eşyalarla ilgili sorumluluk kabul edilmez.
Atatürk'ün kişisel eşyalarının sergilendiği bölümde manevi evlatları Afet İnan, Sabiha Gökçen ve Rukiye Erkin tarafından müzeye hediye edilen bazı Atatürk eşyaları da bulunuyor. Müzeye giriş için ziyaretçilerden herhangi bir ücret alınmıyor.
Anıtkabir'in ziyarete kapalı olduğu saatlerde içerde nöbetçi ve görevli personel dışında kimse bulunamaz. Ziyaretçi kabul edilemez. Ancak, protokola tabi tören ve ziyaretler özel izinle yapılabilir.
İlgili 40 soru bulundu
ANITKABİR SAAT KAÇTA KADAR ZİYARETE AÇIK? Anıtkabir, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85'inci yıldönümü olan 10 Kasım 2023 Cuma günü Resmi Tören bitimine müteakip 22.00'e kadar halkımızın ziyaretine açık bulundurulacaktır.
Fiyatlar çok uygun. Tuvaletler tertemiz. Arabasız gelenler için dış kapıdan servis var. Olumsuz birşeyle karşılaşmadım.
Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Anıtkabir haftanın 7 günü ziyaret edilebiliyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 11.0'de Anıtkabir'i ziyaret edecek.
Anıtkabir, normal şartlar altında sabah 09.00'da ziyarete açılmakta ve akşam 17.00'de kapanmaktadır. Ancak resmi bayram ve anma günlerinde bu saatlerde değişiklikler olabilmektedir.
Madde 37 – Anıtkabir'de çelenk koyma ve törenler,Devlet Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürlüğü, Genelkurmay Başkanlığı ile Ankara Garnizon Komutanlığının iznine bağlıdır.
Anıtkabir'de otopark var.
Her yeri tam anlamiyla incelemek icin 2 3 saat zaman ayirmaniz gerkiyor.
Şeref holüne bronz kapılardan girilir. Girişte sağda Atatürk'ün 29 Ekim 1938 tarihli Türk ordusuna son mesajı, solda ise 2.
Anıtkabir'i ziyaret etmek isteyenler "Anıtkabir'e giriş ücretli mi?" Gibi soruların yanıtlarını merak ediyorlar. Öncelikle şunu belirtelim; Anıtkabir'e girişler ücretsizdir. Herhangi bir para ödemeden ya da kart kullanmadan Anıtkabir'i ziyaret edebilirsiniz.
Anıtkabir'in Anıt Blokunda her gün 7 saygı nöbetçisi hiç kıpırdamadan nöbet tutuyor. Bir saatlik nöbetlerin ardından nöbet değişimi yapılıyor.
Çankaya Anıtkabir konumuna en yakın metro durağı Gar (Yht). 23 dk yürüme mesafesindedir.
İlk bölümde Atatürk'ün kullandığı eşyalar ve kendisine hediye edilen armağanlar ve giysileri teşhir edilmektedir. Müzede ayrıca Atatürk'ün madalya ve nişanları ile manevi evlatlarından A. Afet İnan, Rukiye Erkin, Sabiha Gökçen'in müzeye armağan ettikleri Atatürk'e ait eşyalar sergilenmektedir.
Madde 69 – Anıtkabir ve birimlerinde, ticari, kültürel ve bilimsel amaçlarla ayrıntılı fotoğraf ve film çekmek, Genelkurmay Başkanlığının iznine bağlıdır.
ANITKABİR ZİYARETİYLE İLGİLİ BİLGİLER
Anıtkabir, Türkiye'nin başkenti Ankara'nın Çankaya ilçesinde yer alan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün anıt mezarını içeren komplekstir. Anıtkabir aşağıdaki saat ve tarihler arasında her gün ziyarete açıktır.
Mimari açıdan değerlendirildiğinde Anıtkabir'in anıtsal yönünün ağır bastığı, simetrinin önemli olduğu, kesme taş malzemenin ağırlıklı olarak kullanıldığı söylenebilir. Diğer yandan Selçuklu taş işçiliği motifleri ve Osmanlı dönemine ait ögelerin göze çarptığı yapı, 750 bin metrekarelik bir alanı kaplıyor.
Tören meydanından sütunlu mozoleye toplam 42 adet basamaklı merdivene tırmanarak ulaşılmaktadır. 42 basamak bize Atatürk'ün cumhuriyeti ilan ettiğindeki yaşı olan 42 sayısını göstermektedir. Anıtkabir'in dış cephe duvarlarında Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Onuncu Yıl Nutku bulunmaktadır.
Atamızın kabri depreme karşı çok dayanıklıdır. Anıtkabir 4 kısım olarak tasarlanmıştır. Bu kısımda toprak seviyesi ayarlaması yapılmıştır. Ayrıca Atamızın kabirine doğru uzanan aslanlı yoldaki istinat duvarı yapılmıştır.Yaklaşık olarak 1 yıl sürmüştür.
Yapılan bu geçici mezarda tabutun altına tüm ülkeyi temsilen “Ankara toprağı” konulmuş, tabut bu toprağın üzerine yerleştirilmiştir. Atatürk'ün naaşı, 1953'te Anıtkabir'e nakline kadar burada kalmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri