Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Kuşkonmaz tohumu kaç para?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kuşkonmaz tohumu kaç para?

Tohum Cenneti | Kuşkonmaz Tohumu | 20 TL.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tohumcenneti.com.tr

1 dönümden kaç kilo kuşkonmaz çıkar?

Bir dönümden eğer çok güzel bakılırsa 300 kiloya kadar verim alınabiliyor. Genelde 150 kilo civarında bir verim alındı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Kuşkonmaz hangi ayda dikilir?

Yastık yer, gün boyu güneş alan bir yer olmalı ve 30 cm derinliğinde işlenmelidir. Tohum ekimi sıcak bölgelerde Mart-Nisan, soğuk bölgelerde Nisan-Mayıs aylarında yapılır. Ekim için toprak sıcaklığının en az 100C, optimum 20-250C olması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikders.ankara.edu.tr

Kuşkonmaz kaç yılda meyve verir?

Kuşkonmaz tohum veya pençeden üretilir. İlkbaharda ekilir. Tohum ekiminden ilk hasada kadar geçen süre dört yıldır. Bir kuşkonmaz tarlasından 20 yıl verim alınabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Kuşkonmaz kaç ayda yetişir?

Eğer kuşkonmazı ilk kez ekiyorsanız ilk sene verim alamayabilirsiniz. Kuşkonmazlar genelde 2. sene verimli olmaya başlar ve doğru koşullar sağlandığında yaklaşık 5 yıl kadar çok verimli olur. Toplam 7 yılın sonunda ise bitkinizin verimi azalacaktır, unutmayın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yemek.com

Kuşkonmaz tohumu ekimi - Sowing asparagus seeds

İlgili 43 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kuşkonmaz su ister mi?

Susuzluğa dayanıklıdır. Yazın ise ortamın çok iyi havadar olmasıyla birlikte çok sık sulayıp -eğer havası çok kuru bir memlekette iseniz- yapraklarına su püskürtmelisiniz. Doğru bakım gösterirseniz kuşkonmaz yaz boyunca eski dallarından bile tekrar filizlenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankara.bel.tr

Kuşkonmaz hangi ilde yetişir?

Eskişehir, İzmir, Muğla, Mersin, Edirne ve Erzurum gibi illerimizde üretim yapılmaktadır. Bunlardan ürüne gelmiş dikili alanın; yaklaşık 400 dekarı Eskişehir, 40 dekarı ise Muğla'da bulunmaktadır. Buna göre Türkiye'de kuşkonmaz plantasyonunun yüzde 90'ı ilimizde bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turktarim.gov.tr

Kuşkonmaz üretimi karlı mı?

Kuşkonmaz yetiştiriciliği, ilk yatırım ve emekten sonra oldukça karlı bir iş kolu olarak kabul edilir. Bitki, bir kez doğru şekilde yerleştirildiğinde yıllarca süren ürünler verir. Pazar talebi ve yüksek besin değeri de karlılığı artırır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Kuşkonmaz kaç günde bir sulanır?

Kuşkonmaz çiçeği, yaz aylarında haftada en az 2 kez, kış aylarında ise haftada 1 kez olmak üzere bitkinin bulunduğu saksının üstten sulanması gerekmektedir. Sulama yapılırken suyu tüm toprağa ulaşmasına dikkat edilmesi büyük öneme sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kuşkonmaz tohumu kaç günde çıkar?

3-4 hafta içerisinde kuşkonmaz tohumları çimlenir. Çimlenme işleminden sonra düzenli sulama ve bakım ihmal edilmemelidir. Kuşkonmazın boyu ilk yıl 30 cm'e kadar çıkar ve sonbahar aylarına yaklaşırken kurur. Kışı kuru bir şekilde tamamlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

Kuşkonmaz dönüme ne kadar verir?

Kuşkonmazın Avrupa pazarı büyüklüğü 350 bin ton. Bunun 100 bin tonu ithal ediliyor. 2018 yılında Türkiye'de 250 ton kuşkonmaz üretimi gerçekleştirildi. İlk az hasat yılından itibaren bir dekardan 400-600 kilogram net ürün alınabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: invest.fonbulucu.com

Kuşkonmaz nereye dikilir?

Kuşkonmaz, iklim bakımından çok seçici değildir. Ancak hasat zamanında yağmursuz olan bölgelere dikilmesi gerekir. Çünkü hasat zamanı yağmur yağması, bitkinin verimini azaltır ve kısa sürede çürümesine neden olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

Kuşkonmaz fidesi kaç günde yetişir?

Kuşkonmaz tohumunun çimlenme süresi normal şartlar altında 15, kötü şartlarda ise 30 gün kadardır. Çimlenme için ideal sıcaklık 20-30 °C arasıdır. Sebze tohumları, en geç çimlenen tohumlar arasında yer alır. Tohumların çimleri 3-6 yıl muhafaza edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

1 dönüme ne kadar kuşkonmaz ekilir?

1 dekar alana 2.800 kuşkonmaz fidesi dikilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nomadtarim.com

Kuşkonmaz soğuk iklimde yetişir mi?

Toprağın alt bölümünde kalan pençelerin taç yaprakları kışın aşırı soğuklarda dahi zarar görmemektedir. Fazlaca dayanıklı bitki olan kuşkonmaz bu bakımdan da fazlaca dikkat çekmektedir. Bitkide sürgünlerin iyi bir şekilde gelişebilmesi için gerekli minimum sıcaklık 10 derecedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ufuktarim.com

Kuşkonmaz ne zaman ve nasıl ekilir?

Kuşkonmaz ziraatı:

İlkbaharda; Mart, Nisan aylarında toprak ısınmaya başlayınca tohum ekimine başlanır. Ekilişlerinden 20-30 gün sonra çimlenme başlar. Çimlenmeyi kolaylaştırmak, zamanı kısaltmak için, tohumların daha önceden ıslak kuma katlanmaları veya hiç olmazsa 2 3 gün kadar suda ıslatılmaları faydalı olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tohumcu.org

Kuşkonmaz hangi iklimde yetişir?

Manisa dışında Eskişehir, Aydın, Muğla, Edirne, İzmir, Erzurum ve Mersin'de de sıklıkla bu bitki türüne rastlanılmaktadır. Bu bitki çeşidi için iklim şartları çok önemli değildir. Fakat yağmur yağmayan bölgelerde yetişmesi daha uygundur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Kuşkonmaz bitkisi neye iyi gelir?

100 gr kuşkonmaz, günlük alınması önerilen K vitamininin yarısından fazlasını sağlar. Yeterli alınan K vitamini vücutta kalsiyum emiliminin artmasını sağlayarak kemik sağlığına katkıda bulunur ve kemik erimesi riskini azaltır. K vitamini kemik yoğunluğunu korumada yardımcı kemik mineralizasyonunu düzenler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memorial.com.tr

Kuşkonmaz alırken nelere dikkat edilmeli?

Kuşkonmaz seçerken dikkat edilmesi gereken noktaların ilki; kuşkonmaz yapraklarının açılmamış olmasıdır. Kuşkonmazlar diğer sebzeler kadar uzun süre saklanmamalıdır, en kısa sürede tüketilmelidir. Taze kuşkonmazlar, kullanılacağı zamana kadar ıslak olarak muhafaza edilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

Kuşkonmaz neden pahalı?

Pahalı olmasının tek sebebi üretiminin az olması değil tabi. Üretimi oldukça meşakkatli bir sebze kuşkonmaz. Ekildikten üç yıl sonra toplanabiliyor, yetiştirilmesi de çok emek istiyor. Ülkemizde yetiştirilmemesinin bir sebebi de bu sanırım.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kevserinmutfagi.com

Kuşkonmaz ne zaman satılır?

Kuşkonmaz Bitkisi Mevsimi Ne Zaman? Mart ayının başlarında hasadına başlanan kuşkonmaz otu, mart ayından itibaren toplanarak nisan, mayıs aylarında pazarlarda, manavlarda ve marketlerde satılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Kuşkonmaz nasıl yerde yetişir?

Kuşkonmaz birçok toprak yapısına uyum sağlayabilmektedir. Yine de geçirgen, hafif bünyeli, kumlu ya da kumlu-tınlı ve hafif kireçli topraklarda daya iyi yetişebilmektedir. Burada toprak iyi drene edilmeli, su tutmamalıdır. Topraktaki pH değerinin 6.5 seviyesinin altında olması önerilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Kuşkonmazı Türkiyeye kim getirdi?

Mustafa Kemal, muhtemelen ataşe-askerlik yıllarında Orta Avrupa'da tanıdığı kuşkonmazı sevip peşine düşmüş ve ilk kuşkonmaz yetiştirme girişimi Atatürk'ün isteği üzerine Avrupa'dan kuşkonmaz tohumu getirilmesiyle Yalova Devlet Çiftliği'nde yapılmış.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nomadtarim.com

Kaç çeşit kuşkonmaz var?

Kuşkonmazın aslında iki cinsi vardır, bunlar yeşil ve mor kuşkonmazlardır. Ancak bu iki türün herhangi birinin ışık görmemiş toprak altı sürgünlerinin hasat edilmesiyle “üçüncü tür” Beyaz Kuşkonmaz elde edilmiş oluyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: elibelindetarim.com

Kuşkonmaz tohumu nerede yetişir?

Kuşkonmaz yetiştiriciliği ülkemizde Muğla, Aydın ve Manisa bölgelerinde yapılmaktadır. Son yıllarda kuşkonmaz yetiştirmek isteyen kişiler tohumlarını nereden alacağına ve nasıl ekileceğine dair araştırmalar yapmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr
Önceki makale
Selam vermek nezaket kuralı mıdır?
Sonraki makale
FIFA oynamak günah mı?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT