1 TL ile 50 TL arası 6 katı, 50 TL ile 100 TL arası 4 katı, 100 TL ile 500 TL arası 3 katı, 500 TL ve yukarı için 2 katı gecikme cezası uygulanacaktır. 1- Üyeler ödünç aldıkları yayınları korumak, zarar vermemek ve gününde teslim etmekle yükümlüdürler.
* Kitapları geç getiren kullanıcılara her kitap için günlük 50 kuruş gecikme cezası uygulanır.
Bu süre içerisinde alınmayan materyaller raflara yerleştirilir. -İadesi geciken kayda ayırtma yapılamaz. -Cezalı durumda üye ayırtma yapabilir. -İade tarihinde kütüphaneye getirilmeyen materyallere gecikme cezası uygulanır.
Kütüphanelerde üyelik işlemleri ücretsizdir.
Kütüphane Borçlarının Online Ödeme Sistemi ile Uzaktan Ödenmesi Hakkında. Kullanıcılarımız kütüphaneye olan borçlarını kütüphaneye gelmeden, https://fines.lib.metu.edu.tr adresindeki online ödeme sistemi üzerinden, kredi kartlarını kullanarak ödeyebilirler. Sisteme metumail kullanıcı hesapları ile giriş yapılabilir.
İlgili 36 soru bulundu
Öğrenciler tarafından ödünç alınan kütüphane materyalleri zamanında iade edilmedikleri takdirde günlük ve saatlik para cezası alınır. Ders kitapların gecikmesi durumunda saatlik 0,50 TL dir.
Madde 15- Üniversite mensupları ve dışarıdan gelen araştırmacılar, kimlik göstererek kütüphanelerden yararlanabilirler. Üniversitelerarası işbirliğinin gereği olarak, kütüphaneler, diğer üniversitelerin öğretim elemanlarının ve öğrencilerinin yararlanmasına açıktır.
Giriş kartı almak için, DÖSİMM tarafından belirlenmekte olan 3,5 TL ücreti ödemek gerekir.
Kimlik kartı yeterli olacaktır. Yabancı uyruklu okuyucuların ise pasaport veya 99 ile başlayan T.C. Kimlik Kartları gerekmektedir.
18 yaş altı okuyucular, kütüphanede açılacak olan kurs, seminer vb. için ebeveynleri ya da vasileri ile kayıt yaptırmalıdır.
a) Kütüphane binası, okuma salonları ve koridorlarda su hariç yiyecek ve içecek tüketilmez. b) Kütüphane binası içersinde cep telefonuyla konuşulmaz. c) Kütüphane içerisinde izinsiz kamera, fotoğraf makinesi, cep telefonu ve benzeri araçlarla çekim yapılmaz. ç) Kullanıcılar, kendi eşyalarından sorumludur.
18 yaş altı okuyucular, kütüphanede açılacak olan kurs, seminer vb. için ebeveynleri ya da vasileri ile kayıt yaptırmalıdır. 13. Bireysel ses ve görüntü kabinleri ile grup çalışma odalarının kullanımı için kütüphane üyeliği gerekmektedir.
7/24 çalışma prensibiyle kapılarını sürekli açık tutan Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi, bilgiye ulaşılabilmesi için tüm engelleri ortadan kaldırıyor. Ücretsiz üye olarak tüm imkanlarından faydalanabileceğiniz kütüphanemize tüm kitapseverleri bekliyoruz.
Halk kütüphanesinden 15 gün süre ile 3 adet kitabı ödünç alma hakkınız vardır. Söz konusu süre bir kereye mahsus olmak üzere 15 gün daha uzatılabilir. Peki kitap ödünç süre uzatımı nasıl yapılır?
Kütüphanede ortak çalışma alanlarının, korunması, koku, gürültü ve kirlilik oluşumunun önlenmesi, temiz ve bakımlı çalışma alanlarının sürekliliğinin sağlanması adına; kütüphanelere, yiyecek ve içecekle (şişe su hariç) girmek, tütün mamullerinin kullanılması kesinlikle yasaktır.
Çocuk Kütüphanesi 25.000 adet kitaptan oluşan koleksiyonu ile 5-10 yaş arasındaki çocuklara hizmet vermektedir.
Kütüphane, zorunlu durumlarda ödünçte olan yayını süresi dolmadan geri isteyebilir. Ödünç alınan kitap kaybolmuş ise kitabın aynısı kullanıcı tarafından temin edilir. Kitap kaybolmuş ve piyasada da bulunamıyor ise yönetimin belirleyeceği muadili bir kitap kullanıcı tarafından temin edilir.
Milli Kütüphane koleksiyonunda bulunan yazma eserler kullanıcılara verilmez, fotokopisi çekilemez. Eserlerin dijital kopyalarından İbni Sina Salonunda bulunan bilgisayarlardan yararlanılabilir. Görüntülerin dijital çıktılarına Mikrofilm ve Basımevi Şubesinden poz başına ücret karşılığında ulaşılabilir.
Kütüphane içinde, su haricinde yiyecek, içecek, tütün ürünleri ve alkol tüketilemez.
Madde 5- (Değişik: RG 10/7/2004 - 25518)Kütüphaneden yüksek öğretim elemanları, üniversite ve yüksek okul öğrencileri ve mezunları, odaya kayıtlı meslek sahipleri, devlet memurları, ordu mensupları, emekliler, görme özürlü kullanıcılar ve araştırmacılar yararlanabilir.
(2) Özel kütüphane kurmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler, kütüphanenin kuruluş amacını ve çalışma konularını belirtir bir yazı ile ilgili valiliğe başvurur. Yerinde yapılan inceleme sonucu başvurunun il halk kütüphanesi tarafından olumlu görülmesi durumunda, özel kütüphane açma izni valilik tarafından verilir.
Kütüphane personeli nasıl olunur sorusuna ilgili lisans programlarında eğitim alınması gerektiği söylenerek cevap verilebilir. Kütüphane personeli olmak isteyenler üniversitelerin Fen Edebiyat Fakülteleri bünyesinde bulunan Bilgi ve Belge Yönetimi veya Dokümantasyon ve Enformasyon bölümlerinde eğitim alabilirler.
Kütüphanede Çalışmak Sınav Başarısını Artırabilir
Sessiz ve sükunetli her yer ders çalışmayı kolaylaştırır. Kütüphanede ders çalışmak, üretkenliği artırabilir ve öğrencinin daha odaklı ve üretken hissetmesini sağlayabilir.
Üniversite ve yüksekokul öğrencileri veya mezunları, Öğrenim durumuna bakılmaksızın görme engelli kullanıcılar ve. Yabancı uyruklu araştırmacılar Milli Kütüphane'ye üye olabilirler.
Dolayısıyla kamu üniversitelerinde kütüphanelerin gelişimi hem devletin üniversitelere ayırdığı bütçeye hem de üniversite yönetiminin kütüphanelere ayırdığı fona bağlıdır. Vakıf üniversitelerinde ise bütün yetki üniversite yönetim kurulundadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri