Kütüphane kaynaklarından faydalanılan bölümlerde kapalı şişede su haricinde yiyecek/içecek tüketilmemelidir. Yiyecek ve içecek ihtiyacı yalnızca yemek salonları ve pastanede giderilmelidir.
Kütüphane içinde sigara içilmez. Kütüphane içinde, yiyecek tüketilemez. Kütüphane içinde cep telefonu kullanılamaz.
a) Kütüphane binası, okuma salonları ve koridorlarda su hariç yiyecek ve içecek tüketilmez. b) Kütüphane binası içersinde cep telefonuyla konuşulmaz. c) Kütüphane içerisinde izinsiz kamera, fotoğraf makinesi, cep telefonu ve benzeri araçlarla çekim yapılmaz. ç) Kullanıcılar, kendi eşyalarından sorumludur.
Kitaplar, süreli yayınlar, elektronik veritabanları, patentler, raporlar, DVD ve BluRay yayınlar, standartlar, elektronik veritabanları, danışma kaynakları (ansiklopedi, sözlük, yıllık, almanak vb.), haritalar, istatistikler, TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınları vb. birçok tür ve biçimde yayınlar kütüphane koleksiyonlarında ...
Kütüphane kaynaklarından faydalanılan bölümlerde kapalı şişede su haricinde yiyecek/içecek tüketilmemelidir. Yiyecek ve içecek ihtiyacı yalnızca yemek salonları ve pastanede giderilmelidir.
İlgili 27 soru bulundu
18 yaş altı okuyucular, kütüphanede açılacak olan kurs, seminer vb. için ebeveynleri ya da vasileri ile kayıt yaptırmalıdır.
* Kitapları geç getiren kullanıcılara her kitap için günlük 50 kuruş gecikme cezası uygulanır.
Kat yemek salonlarında tüketebilirler. Yemek salonlarından alınan yiyecek ve içecekler sadece ilgili bölümde tüketilmekte olup salon dışına çıkarılamamaktadır.
4- Kütüphanelerden yararlanmak için üye olmak gerekli mi? Kütüphanede araştırma yapmak, salonlarda çalışmak, gazete ve dergi okumak için üye olmanız gerekmemektedir. Ödünç kitap almak isterseniz kütüphaneye üye olmanız gerekmektedir.
Kütüphane materyali ve eşyalarına zarar verenler disiplin kuruluna verilir. Kütüphane içinde, su haricinde yiyecek, içecek, tütün ürünleri ve alkol tüketilemez. Kütüphane içinde cep telefonu kullanılamaz.
Madde 26- Kullanıcıların kütüphanede uyması gereken diğer kurallar şunlardır: a) (Değişik: RG 22/03/2008 - 26824) Kafeterya dışında hiçbir yerde yemek yenilmez, çay ve benzeri içecek içilmez, yüksek sesle konuşulmaz ve cep telefonu ile görüşülmez, salonlarda grup çalışması yapılmaz.
Kütüphaneden faydalanmak isteyen yeni kimlik kartı sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, girişte bulunan turnikelere kimlik kartlarını okutarak giriş yapabilecek. Yeni kimlik kartı bulunmayan vatandaşlar ise kütüphane girişindeki bankolardan giriş kartı alarak kütüphaneden yararlanabilecek.
6. Kitabın kaybedilmesi halinde kullanıcı ödünç almış olduğu kitabın aynısını sağlamakla yükümlüdür. Kaynak piyasada bulunamadığı takdirde, ilgili kütüphaneci tarafından belirlenen, piyasada bulunabilen eşdeğer bir kaynağı sağlamak kullanıcının sorumluluğundadır.
Milli Kütüphane koleksiyonunda bulunan yazma eserler kullanıcılara verilmez, fotokopisi çekilemez. Eserlerin dijital kopyalarından İbni Sina Salonunda bulunan bilgisayarlardan yararlanılabilir. Görüntülerin dijital çıktılarına Mikrofilm ve Basımevi Şubesinden poz başına ücret karşılığında ulaşılabilir.
Giriş kartı almak isteyen kişinin, kütüphaneye gelerek kayıt bölümüne başvurması, bağlı olduğu kurum veya kuruluştan alınmış kimlik belgesini göstererek, kullanıcı giriş formunu doldurup imzalaması gerekir. Başvuran kişinin dijital fotoğraf makinesi ile fotoğrafı çekilerek, giriş kartı kendisine teslim edilir.
Kütüphane içerisinde sigara içilmez. Kütüphaneye girerken cep telefonu sessiz moda alınmalıdır.
Asur Devleti Hükümdarı Asurbanipal tarafından M.Ö. 625 yılında kurulan Ninova Kütüphanesi bilinen en eski kütüphanedir. Yapılan kazılar neticesinde elde edilen ve bu kütüphanede bulunan çivi yazısıyla yazılmış kil tabletlerden 20.000 kadarı bugün İngiltere'deki British Museum koleksiyonları arasında yer almaktadır.
Çocuk Kütüphanesi 25.000 adet kitaptan oluşan koleksiyonu ile 5-10 yaş arasındaki çocuklara hizmet vermektedir.
İnsanlar bilgiye erişmede yardıma ve doğru yol göstericiliğe (rehberliğe) gereksinim duydukları için kütüphaneye giderler. İnsan, yaratıcılığını teşvik ettiği/desteklediği için kütüphaneye gider.
d) Kullanıcılara üç kitap, üç kitap dışı materyal olmak üzere en fazla altı materyal ödünç verilir. Ödünç verme süresi kitaplar için on beş, kitap dışı materyaller için yedi gündür.
Kütüphane personeli olmak isteyenler üniversitelerin Fen Edebiyat Fakülteleri bünyesinde bulunan Bilgi ve Belge Yönetimi veya Dokümantasyon ve Enformasyon bölümlerinde eğitim alabilirler.
Kütüphanede Çalışmak Sınav Başarısını Artırabilir
Sessiz ve sükunetli her yer ders çalışmayı kolaylaştırır. Kütüphanede ders çalışmak, üretkenliği artırabilir ve öğrencinin daha odaklı ve üretken hissetmesini sağlayabilir.
(2) İl halk kütüphanesi müdürü, il merkezindeki halk kütüphaneleri ile bunlara bağlı şube halk kütüphaneleri, çocuk kütüphaneleri, ihtisas kütüphaneleri ile gezici kütüphanelerin çalışmalarını teknik olarak denetler ve çalışma raporları hazırlar.
1 TL ile 50 TL arası 6 katı, 50 TL ile 100 TL arası 4 katı, 100 TL ile 500 TL arası 3 katı, 500 TL ve yukarı için 2 katı gecikme cezası uygulanacaktır. 1- Üyeler ödünç aldıkları yayınları korumak, zarar vermemek ve gününde teslim etmekle yükümlüdürler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri