Bir su kuyusu bedeli ne kadar? 3.000 Euro'ya normal standartlarda bir su kuyusu açtırabilirsiniz. Normal su kuyularından yaklaşık 400 kişi faydalanır.
Bereket Derneği “su gibi aziz ol” sloganı ile başlattığı kampanya ile susuzlukla mücadele eden Afrika ve Asya kıtasında her yıl yüzlerce su kuyusu açmaktadır. Afrika su kuyusu fiyatları 45.000 tl Asya su kuyusu bedeli 12.500 Tl'dir. Afrika su kuyusu hisse bağışı bedeli 450 tl Asya su kuyusu hisse bedeli 250'tl'dir.
200 metre sondaj fiyatları: 2023 yılı için 80.000 TL'dir.
Her bir sondaj ve su kuyusu başvurusu için 2020 ve 2021 yılları için 500,00 TL olarak etüt ve inceleme bedeli alınacaktır.
Her bölgenin şartlarına göre hayata geçirilen su kuyuları şimdiye kadar milyonlarca insanın susuzluğuna çare oldu. 22 ülkede 3.000 Avroya normal standartlarda bir su kuyusu açtırabilirsiniz.
İlgili 35 soru bulundu
SU KUYUSU yazıp 5601'e SMS göndererek 25 TL tutarında bağış yapabilirsiniz.
Peki 2021'de Afrika'da su açma bedeli ne kadar? Deniz Feneri olarak, bugüne kadar Afrika'nın çeşitli ülkelerinde ve Asya'da 2000'in üzerinde kuyu açtık. Sizin yardımlarınızla kuyuları açmaya devam ediyoruz. Su kuyusu açtırma bedeli 1500 Euro ile 3500 Euro arasında ülkeye göre değişmekte.
Kaçak Kuyu: Arama ruhsatı olmadan açılmış kuyulardır. Devlet Su İşleri Müdürlüğü'nün görevlilerinin tespiti halinde kuyu DSİ tarafından kapatılır. Kapatma masrafları kuyu sahibinden alınır ve ayrıca yerel yönetimler tarafından kuyu sahibi 2.000'den 7.000'TL ye kadar cezaya çarptırılır.
Derinliği ve çapı her ne kadar olursa olsun, ruhsat alınmadan kuyu açmak yasaktır. Derinliği 10 MT.'den küçük kuyular, sığ ya da keson kuyu olarak adlandırıldığından bu kuyuları açmak ve işletmek için de artık keson kuyu ruhsatı alınmaktadır.
Çünkü sondaj mesafesi, su kuyusunun verimini doğrudan etkileyen bir faktördür. Aynı zamanda zeminde çökme yaşanmaması açısından da büyük bir önem taşımaktadır. Aksi halde maddi ve hayati riskler meydana gelebilmektedir. Ülkemizde belirlenen yasalar dahilinde, iki kuyu arasında en az 500 metre mesafe bulunmalıdır.
Jeoloji Mühendisi önce Arama Belgesi düzenleyerek ilgili DSİ Bölge Müdürlüğüne teslim eder. DSİ Bölge Müdürlüğü kontrol mühendislerinin incelemesi sonucu saha sondaj yapılmasına uygun bulunduğu taktirde DSİ tarafından arsa sahibi adına Arama Belgesi düzenlenir. Bu belge sondaj yapmak için gerekli izin belgesidir.
10 metrenin altındaki her artezyen kuyu işleminde izin zorunludur. Bu izin Devlet Su İşleri'nden alınmaktadır.
Bu kapsamda yer altı suları, her bölgede farklı derinliklerde olabilmektedir. Sondaj yöntemiyle ulaşılabilen sular bazen 1000 metre, bazen ise 100 metrede çıkabilmektedir. Bu derinliklere göre de uygulanan sondaj teknikleri değişiklik gösterebilmektedir.
Ne kadar sürede kuyu açılıyor? Su kuyusu çalışmaları yaklaşık 9-12 ay sürmektedir. Çalışma yapılan bölgede yaşanan teknik sorunlara ve malzeme tedarik imkanlarına göre bu süre değişiklik gösterebilir.
Zekât ve fıtır sadakasının, tüzel kişilere, binalara, camilere veya kuyu gibi yapılara verilmesi durumunda temlik gerçekleşmiş olmaz. Bu bilgilere göre, su kuyusu açılması için bir hayır kurumuna bağışta bulunmak zekât yerine geçmez.
Su Kuyusu Nasıl Açtırılır? Afrika ve Asya gibi topraklarda insanların temiz su kullanabilmeleri için ihtiyaç duydukları su kuyuları dernekler aracılığıyla açtırılabilir. Dernekler insanların yaptıkları bağışları kabul ederek belirledikleri bölgelerde su kuyularını açarak bölge halkının kullanımına sunarlar.
Ruhsatların her birinin dsi tarafından teslim edilme süresi 21 gündür. Artezyen Arama Ruhsatı çıktıktan sonra sondaj açılır, bu ruhsatın geçerlilik tarihi 1 yıldır. Yeterli su bulunduktan sonra sondaj tamamlanır, firmamız tarafından dsi bölge müdürlüğüne tekrar müracaat yapılır.
Yer altı suyu kuyusuna yönelik sulama ücreti alımı; 2013 yılında 21.12.2012 tarih, 28504 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2012/4005 numaralı Bakanlar Kurulu Kararı ile uygulamaya başlamıştır. Yapılan uygulama yasal bir uygulama olup, ücretin alınmaması Gediz Sulama Birliği inisiyatifinde değildir.
İhbar edenin kimlik bilgisinde gizlilik ilkesi esastır. Kaçak veya usulsüz su kullanımlarını ALO 185, www.tiski.gov.tr veya size en yakın Şube Müdürlüğü'müze başvurarak bildirebilirsiniz.
167 sayılı Yer altı Suları Hakkındaki Kanun gereği Yeraltısuyu (YAS) Arama ve Yeraltısuyu (YAS) Kullanma Belgesi (Ruhsatı) alınması zorunludur. Aynı kanuna göre 10 metre ve daha sığ olan kuyular için herhangi bir ruhsat alınmasına gerek yoktur.
Fakat yeni çıkan yasalarla birlikte artık derinliği ve çapı her ne olursa olsun, ruhsat alınmadan kuyu açmak yasaktır. Bu kuyuları açmak ve işletmek için artık keson kuyu ruhsatı alınmaktadır.
Afrika'nın cennet ülkelerinden biri olan Tanzanya'da bir su kuyusu açtırma bedeli € 1400.
Su kuyusu açtırmak sevap mı? Su kuyusu açtırmak sadaka-i cariye olması bakımından sevaptır. Asya ve Afrika bölgesinde yaşanan susuzluk, milyonlarca insanın hastalanmasına ve ölmesine sebep oluyor. Bu bakımdan, temiz ve içilebilir suya ihtiyaç duyulan bölgelerde kuyu açtırmak önemli bir hayır işlemek anlamına geliyor.
Yükseltilmiş su deposu, solar sistem veya elektrikli su pompası, arıtma, çoklu musluklar vb özelliklere sahip, yüksek nitelikli ve uzun ömürlü su kuyuları açmaktayız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri