Kuyu temizliğinde en çok kullanılan yöntem yüksek basınçlı ve debili kompresör vasıtasıyla kuyunun temizlenmesidir. Temizlik öncesi kuyuda mevcut dalgıç pompa çıkarılır. Kuyuya pompasız olarak borular yeniden indirilir. Yukarıdan kademeli olarak kompresör ile hava verilir (ani olarak hava verilmemelidir.)
Mevcut su kuyunuzdaki pompanız sökülür, su kuyusunun tabanına güvenli bir mesafe bırakılarak kolon boruları indirilir. Nargile sistemi ile su kuyusunun içerisinde basınçlı hava verilerek kuyu dibinde biriken kum kuyudan çıkıp temiz su gelinceye kadar devam edilerek kuyu temizliği bitirilir.
Kuyu suları yer altında biriken yağışlardan elde edilmektedir. Bu nedenle gözeneklerin çamur ve benzeri maddelerle tıkanması, kuyunun su dolmasına engel olmaktadır.
Bulanık ve çamurlu suyu önlemek için sondaj yapılırken sondaj borusu etrafına çakıl dolgusu yapılmalı ve dalgıç pompa ile kuyu debisinin %70 i oranında su çekilmelidir. Bulanık çamurlu akan su kuyuları mutlaka her yıl temizlenmelidir.
Bütün bir ev sisteminin tortu filtresi ve karbon filtresi, içme suyu için ilave Ters Ozmoz ve ultraviyole arıtımı ile birlikte, içilmesi ferahlatıcı ve tüketilmesi güvenli su sağlayacaktır.
İlgili 24 soru bulundu
Klordioksit gazı, suya doğrudan enjekte edilerek veya klordioksit solüsyonunun suya eklenmesiyle elde edilir. Klordioksit, bakteri, virüs, mantar ve algleri etkisiz hale getirerek suyun mikrobiyolojik kalitesini artırır.
Fazlasıyla zararlı olan kuyu suları, belli başlı hastalıkları da beraberinde getiriyor. Laboratuarlarda yapılan incelemelerde çok sayıda zehirli atık ve kimyasal ürünün sular içerisinde yer aldığını ortaya koyuyor ve uzmanlar tarafından tavsiye edilmiyor.
Yeraltı suları, kaynak sularından ve kuyulardan elde edilen sular olarak tanımlanır. Yağış ve yüzeysel sulardan oluşan yeraltı suları süzülerek yer altına indikleri için temiz ve kullanılabilir sudur.
Oysa sondaj kuyularının ömrü, 20 yıldan fazla olup hem su kalitesi hem de su basıncı yüksektir.
Kuyu suyundan oluşan kükürt kokusunun temel çözümü granül aktif karbondur. Aktif karbonun kalitesinden, miktarının yeterliliğinden, ünitenin düzgün montajından emin olun. Granül aktif karbon bakterilere bir çözüm olmadığından su havayla temas ettiğinden koku tekrar (daha az yoğun olarak) orataya çıkabilir.
Bakteri ve Virüs Riski: Kuyu suları, belediye sularının geçtiği arıtma süreçlerinden geçmez. Bu nedenle, kuyu suyu, sağlığa zararlı olabilecek bakteri ve virüsleri barındırabilir.
Kuyu suyunda bol miktarda kireç bulunabilir. Bu durum suyun sert olmasına neden olur.
Kuyu sularında bulunan “Kalsiyum bikarbonat” Ca(HCO3)2 maddesi, suyun ısınması veya su basıncının değişmesi veya suyun bir kısmının buharlaşması sonucunda değişerek HAKİKİ KİREÇTAŞI oluşturur (CaCO3 Kalsiyum Karbonat). Kimyasal reaksiyon iki yönlüdür.
Ne kadar sürede kuyu açılıyor? Su kuyusu çalışmaları yaklaşık 9-12 ay sürmektedir. Çalışma yapılan bölgede yaşanan teknik sorunlara ve malzeme tedarik imkanlarına göre bu süre değişiklik gösterebilir.
bu çalışma gücünü kompresörün verdiği hava yardımı ile yapar. hava aynı zamanda kuyudan parçalanan kaya parçalarını ve çıkan suyu yukarıya çıkartır. suyun çıktığı ise hava yardımı ile yukarı çıkar ve bunu çok rahatlıkla görebilirsiniz. metrajınıda tam çıktığı esnada belli eder ve tespit etmiş olursunuz.
Çünkü sondaj mesafesi, su kuyusunun verimini doğrudan etkileyen bir faktördür. Aynı zamanda zeminde çökme yaşanmaması açısından da büyük bir önem taşımaktadır. Aksi halde maddi ve hayati riskler meydana gelebilmektedir. Ülkemizde belirlenen yasalar dahilinde, iki kuyu arasında en az 500 metre mesafe bulunmalıdır.
Bu kapsamda yer altı suları, her bölgede farklı derinliklerde olabilmektedir. Sondaj yöntemiyle ulaşılabilen sular bazen 1000 metre, bazen ise 100 metrede çıkabilmektedir. Bu derinliklere göre de uygulanan sondaj teknikleri değişiklik gösterebilmektedir.
Sondaj kuyu fiyatları 30.000 TL'den başlayarak sondaj kuyusunun konumu ve derinliğine göre fiyat artmaktadır. İstanbul'da en fazla 50 mt. ile 200 mt. aralığında sondaj kuyusu açılmaktadır. Su kuyusu sondaj fiyatları da 30.000 TL ile 80.000 TL arasında değişmektedir.
Kuyu suyu biter mi? Kuyu suyu, bakımı ve temizliği yapılmadığında kuyunun pompasındaki aşınma nedeniyle azalabilmekte, verimi ve kapasitesi düşebilmektedir. Çevresine yeni açılan kuyular ve su tablasındaki genel düşümler nedeniyle verim düşmesi yaşanabilmektedir.
Renkli havuz suyunun iki ana nedeni vardır; oksitleyici metaller ve yosundur. Bulanık yeşil havuz suyu genellikle yosun kaynaklıdır. Yeşil, kırmızı, kahverengi ve siyah renk ise çözünmüş metallerin neden olduğu durumlardır.
Doğada çeşitli faktörlerin etkisiyle oluşan yer altı suları birçok açıdan değerli minerallerin olduğu, içme suyu olarak, kullanım ve sulama suyu olarak, soğutma amaçlı kullanılabilen değerdedir.
Seller ve diğer felaketler içme suyu kuyularına zarar verebilir ve kuyuların kirlenmesine yol açabilir. Hayvan atıkları, kanalizasyon, kimyasallar ve diğer kirletici maddeler de kuyu suyunu kirletebilir. Kuyu suyu içme, banyo ve diğer hijyen faaliyetleri için kullanıldığında hastalığa yol açabilir.
Ayrıca suyun bir tart tadı (çaya benzer) ve toprak kokusuna sahip olmasına neden olurlar. Tarif edilen tadı veya kokuyu yaşamıyorsanız, sarı renk tonu kuyu suyunuzdaki demirden kaynaklanıyor olabilir.
Geniş kapsamlı su analizleri Laboratuvar ortamında yapılmaktadır. Su analizi yapan firmaların çevre ölçüm ve analiz laboratuarları yeterlilik yönetmeliği kapsamında hizmet vermesi ve yaptığı analiz sonuçlarının muhakkak akreditasyon sisteminde ilerlemesi gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri