İlk önce yağlı kağıt örtüyoruz, sonra alüminyum folyo ile üzerini tamamen kapatıyoruz. 150 derece yarı ısınmış fırında, 2,5 saat pişiriyoruz. Sonra üzerini açıyoruz ve yarım saat de 200 derecede pişiriyoruz.
Üzerine sıvı yağ dökülür ve tuz, karabiber serpilir. Folyo ile kapatılır. 30-50 dakika kapalı olarak, 200 derece fırında pişer. Son 10 dakikada üzeri açılır. (Pişme süresi etin büyüklüğüne ve kesimine bağlı, kalın kesilmiş etlerin pişme süresi daha uzundur).
Üzerlerine tuz serpin, Yağlı kağıdı etler hava almayacak şekilde katlayın ve bir fırın kabına alın, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında bir saat pişirin, Kağıdı açıp tekrar fırına verin ve 15 dk. daha pişirin.
Kuzu eti, gıda kaynaklı ciddi hastalıklara neden olabilen Staphylococcus aureus, Salmonella enteritidis ve Campylobacter gibi patojenler içerebilmektedir. Bu organizmaları öldürmek için, kuzu eti 160°F (70°C)'ye kadar pişirilirken, kuzu pirzolası ve koyun eti en az 145°F (65°C) sıcaklığında pişirilmelidir.
İlk 2 saat 200 derecede ve son 1 saat 150 derecede kuzu kol etinizi pişirin. Etiniz 3 saat pişirme sonrasında tel tel ayrılan bir kıvamda olacak. Arzuya göre pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
İlgili 25 soru bulundu
Önce yağlı kağıt ile iyice sardıktan sonra; kapaklı bir fırın kabına koyun ve önceden 180 derecede ısıttığınız fırında pişirin. Yaklaşık 1,5 - 2 saat sonra mis gibi kuzu kol sofranızda. Herkese şimdiden afiyet olsun.
Salça, tuz ve karabiber ile eti ovalım, zeytinyağını ekleyelim. Soğan, patates, biber ve domatesi iri iri doğrayıp sarımsaklarla birlikte üzerine ekleyelim. Sebzelerin üzerine biraz tuz ve yarım çay bardağı kadar su ilave edelim. 250 derece sıcaklıkta önceden ısıtılmış fırında 1, 5 saat pişirelim.
Etiniz oda ısısındayken (buzlu ve donmuş şekilde olmamalı) bir tencerenin içerisine aktarın. Üzerine su ilave edin. Ocağın üzerine alın ve kısık ateşte pişirmeye başlayın. Eğer kemikli ya da büyükçe bir etiniz varsa suyu ekleyip ocağın üzerine aldıktan sonra ara ara kontrol ederek 1 - 1,5 saat arasında pişirin.
Kuzu eti sıkı bir ettir. Rengi pembemsidir ve çabuk pişer. Yaşı büyüdükçe pişme süresi de aynı oranda artar. Kuzu eti, dana ve koyun etine göre daha yağlıdır.
Et pişirilirken üzerine birkaç damla elma ya da üzüm sirkesi gezdirmek, etin yumuşak olmasını sağlar. Aynı zamanda sirke yerine limon suyu da kullanılabilir. Ayrıca etin yumuşak olması için doğru kesilmiş olması gerekir. Kas liflerine paralel olarak kesilen et, ne kadar pişerse pişsin yumuşak olmaz.
Fırında Kuzu Sote Tarifi Nasıl Yapılır? Tepsinize eti, kabuğunu soyup kuşbaşı doğranmış domatesi ve sivri biber ile yağları karıştırıp koyun. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 200 derece fırına koyun, 45 dakika pişirin.
Etli yemeklerinizin daha çabuk pişmesini sağlayacak püf nokta tencerenin içine biraz sirke katmaktır. Böylece yemeğiniz hem daha çabuk pişecek hem de daha lezzetli olacaktır. Ayrıca etlerinizin ve et yemekleriniz pişerken tencereye bir parça ekmek atmanız da etin daha hızlı pişmesini sağlayacaktır.
Bütün ete aynı işlemi yapıp eti tuzladıktan sonra hazırladığımız yağlı kağıda yerleştirip sağdan soldan önce yağlı kağıt ile sonra alüminyum folyo ile sıkıca hava almayacak şekilde kapatın. Önceden ısıtılmış 210 derecelik fırında 2, 5 saatte pişirin. Et süre sonunda istediğiniz gibi kemiklerinden sıyrılır hale geliyor.
Hazırladığınız et yemeğinin üzerini hafifçe ıslattığınız yağlı kağıt ile kapatın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırına verin. Etler ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat kontrollü bir şekilde pişirin. Fırında et yemeği piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.
İyi (>70°C)
Eti ızgara veya tavaya aldıktan sonra her iki tarafını 7'şer dakika pişirin. Dışı koyu kahverengi, ortası kahverengi ve hiç pembelik olmayan etiniz iyi derecesinde yemeye hazırdır.
Well Done – İyi Pişmiş: 70 Derece 12 Dakika. Ben eti kanlı yiyemem, et çok iyi pişmelidir diyenler kesinlikle well done bir et pişirmelidir. Bunun için etin tavada kalması süresi ortalama 12 dakika önerilmektedir.
Kuzu eti yumuşak olduğundan severek yiyorlar. Yapılışı itibariyle oldukça pratik bir yemek olan Kuzu İncik Haşlamayı zamanınız kısıtlı ise düdüklü tencerede pişirmeniz akıllıca olacaktır. Düdüklü tencerede 20 dakikada pişen kuzu incikler, normal tencerede 1 saatte ancak pişiyor çünkü.
Tarifine göre ete hem farklı tatlar katmak hem de sert eti yumuşacık yapmak için marinasyona güvenebilirsin. Limon suyu, sirke ve yoğurt gibi asidik malzemeler etin proteinlerini kırarak yumuşamasını sağlar. Vaktin çoksa, etini bir gece soğan ve elma dilimleri ile beklet ve sonucu gör.
Eti dinlendirmemek
Taze ette biriken laktik asit, etin sertleşmesine ve zor pişmesine neden olur.
Etin yumuşak olmasındaki en büyük etkenlerden birisi pişerken suyunu kaybetmemesidir. Bunun için de eti mühürleyerek pişirmek gerekir. Bu teknikle et, suyunu bırakmadan pişecek ve lokum gibi bir kıvama kavuşacaktır. Dana kuşbaşı nasıl pişirilirsorusunun en can alıcı yanıtlarından birisi de harlı ateşte pişirilmesidir.
Haşlanan etlerin içine küp küp doğradığınız sebzeleri, tuz ve karabiberi ilave edin. Ardından bu şekilde etler ve sebzeler yumuşayana kadar ortalama 40-45 dakika pişirin. Ardından servis edin.
Et kavurmanın yumuşak olması için tuzun en son atılması gerekir. Aksi halde sertleşmeye müsait olan et, eğer pişme esnasında tuz atılırsa daha da sert bir dokuya ulaşır. Bu nedenle, et kavurmayı piştikten sonra, ocaktan almadan 15 dk. önce tuz katın.
Fırın tepsisine patates ve biberleri alalım, üzerine pirzolaları dizelim. Kenarlarına doğranmış domatesleri koyalım. Sıcak suyu üzerine dökelim. Fırın tepsisini önce yağlı kağıtla daha sonra alüminyum folyoyla kapatıp 180 derece ısıtılmış fırında bir saat pişirelim.
IZGARA/TAVA: Yüksek ısıya ulaşan tavaya/ızgaraya etinizi koyun. Mühürleme yöntemiyle, 1'er dk kadar her yüzünü yüksek ateşte pişirin. Pişirme süresi, orta derecede pişmiş pirzola için ortalama 5 dk'dır.
Kasapta hazırlattığınız kuzu pirzolaları bir tepsiye dizin, üzerine zeytinyağı gezdirin ve 200 derecede ısıtılmış fırında, 10-15 dakika kadar, pişirin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri