Sıcak suyu fırın tepsisine aktarın. Defne yaprağı, biberiye, tane karabiber, tuz ve etin suyuna bir parça kıvam ve aroma vermesi için tereyağı ekleyin. Fırın kabının üzerini bir parça yağlı kağıt ile sıkıca kapatın. İncikleri, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 60 dakika kadar pişirin.
Dinlenme işleminden sonra kuzu inciği, fırın tepsisi veya borcama yerleştirip üzerini alüminyum folyo ile kaplayın ve önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 2-2,5 saat kadar pişirin. Tam ağzınıza layık lokum gibi kuzu incik artık midenizde yerini almaya hazır. Afiyet olsun.
Düdüklü tencerede 20 dakikada pişen kuzu incikler, normal tencerede 1 saatte ancak pişiyor çünkü. Kuzu İncik Tarifine geçmeden önce yapılışı bakımında benzettiğim diğer bir lezzetli yemek olan Püreli Dana Rosto Tarifime de bakmadan geçmeyin derim.
- Mürdüm eriği ve arpacık soğan ile birlikte bir fırın poşetine konulan kuzu incik 200 derece ısıtılmış olan fırına atılmalıdır. - Bu kuzu incikler ise 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat 15 dakika kadar pişirilmelidir.
KEMİKLERİNDEN ayrılmış incikleri yıkayıp kurulayın. Yapışmaz yüzeyli tavaya sıvıyağı alıp incikleri önlü arkalı kızartın. Üzerlerini örtecek kadar sıcak su ekleyin. Tane karabiber serpiştirip, kısık ateşte 30 dakika pişirin.
İlgili 37 soru bulundu
Ortalama 2-3 Adet İncik 1 Kg'dır. Nasıl Paketleyelim? Bu ürünü dilediğiniz adetlerde ayırarak paketleyebiliriz.
- İncik etinin en büyük özelliği içinde ilikli kemik barındırmasıdır. Kemik iliği en başta yüksek protein ve yağ kaynağıdır. - Kemik iliği vücuttaki bağışıklık sitemini güçlendiren lökosit, trombosit ve eritrosit denilen kan hücrelerinin üretimine yardımcı olmaktadır. - Kemik iliğinin antioksidan özelliği vardır.
Mühürlenen etlere tuz ve karabiber ekledikten sonra fırın poşetine yerleştiriyoruz. Poşetin içine sıcak yarım bardak su ekliyoruz. Poşeti bağlayıp bir kaç yerinden iğneyle delip önce 200 derece fırına pişmeye bırakıyoruz. 5 dakika sonra fırının derecesini 150 dereceye indirip 1 saat 30 dk ya da 2 saat pişiriyoruz.
200 derecede ısıtmış olduğunuz fırında 1 saat 15 dakika kadar pişirin.
Havası alınarak torbalarının ağzı bağlanır kürdan yada bıçakla birkaç yerinden delik açılır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yan yana konulur. 190 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirilir. Afiyet olsun.
Bütün ete aynı işlemi yapıp eti tuzladıktan sonra hazırladığımız yağlı kağıda yerleştirip sağdan soldan önce yağlı kağıt ile sonra alüminyum folyo ile sıkıca hava almayacak şekilde kapatın. Önceden ısıtılmış 210 derecelik fırında 2, 5 saatte pişirin. Et süre sonunda istediğiniz gibi kemiklerinden sıyrılır hale geliyor.
Kuzuyu pişirmek için çevirme işlemi ortalama bir kuzu için en az 4 saat kadar olmaktadır. Kuzunun pişme sürecinde piştiğinden emin olmak adına, but tarafına bıçak batırılıp akan sıvı dikkatli bir şekilde incelenir. Eğer akan sıvı kırmızı renkteyse, yani kan varsa kuzu çevirme henüz pişmemiş anlamına gelmektedir.
Etiniz oda ısısındayken (buzlu ve donmuş şekilde olmamalı) bir tencerenin içerisine aktarın. Üzerine su ilave edin. Ocağın üzerine alın ve kısık ateşte pişirmeye başlayın. Eğer kemikli ya da büyükçe bir etiniz varsa suyu ekleyip ocağın üzerine aldıktan sonra ara ara kontrol ederek 1 - 1,5 saat arasında pişirin.
Önce yağlı kağıt ile iyice sardıktan sonra; kapaklı bir fırın kabına koyun ve önceden 180 derecede ısıttığınız fırında pişirin. Yaklaşık 1,5 - 2 saat sonra mis gibi kuzu kol sofranızda. Herkese şimdiden afiyet olsun.
Salça, tuz ve karabiber ile eti ovalım, zeytinyağını ekleyelim. Soğan, patates, biber ve domatesi iri iri doğrayıp sarımsaklarla birlikte üzerine ekleyelim. Sebzelerin üzerine biraz tuz ve yarım çay bardağı kadar su ilave edelim. 250 derece sıcaklıkta önceden ısıtılmış fırında 1, 5 saat pişirelim.
Boş bir fırın tepsisine folyoları koyun. 200 derece ısınmış fırında 2 -2,5 saat pişirin. Tepsiye yada etlere su eklenmeyecek.
Ayrıca fanlı fırınlar yemeklerin üstünde oluşan buharda daha az yoğunlaşır ve buharın çıkması daha hızlı olduğu için yemeklerin üstleri daha kıtır bir şekilde pişer. Bu özellik özellikle kek, kurabiye, ekmek gibi hamur işleri pişirirken ve et, sebze gibi yiyecekleri kızartırken tercih edilir.
110 -140 ºC soğuk ve yavaş pişirme için uygundur. Yavaş yavaş pişmesini istediğiniz yiyecekler için fırını 150 – 160ºC'ye ayarlayabilirsiniz. 180 – 190- 200 ºC orta sıcaklıkta pişmesi gereken yiyecekler için idealdir. 220 – 230ºC hızlı ve yüksek ısıda pişirilmesi gereken yiyecekler içindir.
Bir tabağın içine tuz ve karabiberi serpiştirip incikleri üzerine koyun ve her yerinin baharatlanması için iyice yuvarlayın. Isıttığınız tencereye sıvı yağı ekleyip kuzu incikleri, ısınan yağda her yüzünü çevirerek mühürleyin. Mühürlenen incikleri bir tabağa alın.
Normal tencerede: su miktarı 2 su bardağı olsun, 10 dk harlı ateş, en az 1 saat orta-kısık ateşte, suyu dibine çekilince kadar pişirin. İnstagram; https://www.instagram.com/3dakikadale...
Tarifine göre ete hem farklı tatlar katmak hem de sert eti yumuşacık yapmak için marinasyona güvenebilirsin. Limon suyu, sirke ve yoğurt gibi asidik malzemeler etin proteinlerini kırarak yumuşamasını sağlar. Vaktin çoksa, etini bir gece soğan ve elma dilimleri ile beklet ve sonucu gör.
Kuzu eti sıkı bir ettir. Rengi pembemsidir ve çabuk pişer. Yaşı büyüdükçe pişme süresi de aynı oranda artar. Kuzu eti, dana ve koyun etine göre daha yağlıdır.
Taze ette biriken laktik asit, etin sertleşmesine ve zor pişmesine neden olur. Eğer kullanacağınız et çok taze ise kavurma yapmadan önce en az bir gün dolapta dinlendirmek etin sertliğini alır ve pişmesini kolaylaştırır. Etinizi yıkayıp pişirmeyi tercih edenlerdenseniz yanılıyorsunuz.
Ayrıca kuzu incik, uzun kaslardan oluşmakta ve dolayısıyla lifli bir ettir. Bu özelliği etin yumuşak olmasına sebebiyet vermektedir.
Kuzu incik, kuzu etinin pirzolayla birlikte en lezzetli kısmı olarak sayılır. Saray mutfağında da tüketilen kuzu incik, hem haşlama, hem kızartma, hem de fırınlama yöntemleriyle pişirilebilir. İnciğin lezzetli olması için, et taze olmalı ve baharatlarla zenginleştirilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri