Tatlıtuğ'un dövüş yaparken çekilen ve Kanal D tarafından servis edilen fotoğraflarında sağ kolunda yer alan renkli ejderha dövmesi ile sol kolundaki İngilizce “'Only Allah can judge me” (Yalnızca Allah beni yargılayabilir) sözünün yazdığı dövmeleri açıkça görülüyor.
"ELİNE SAĞLIK KADEŞİM"
Tatlıtuğ'un dövmecisi Jef, yeni dövmeleri sosyal medya hesabından paylaştı. Vücudunu dövmeyle kaplatmaya karar veren 39 yaşındaki oyuncu, "Eline sağlık kardeşim" şeklinde tebrik mesajı yazdı.
Kıvanç Tatlıtuğ'un sağ kolunda ejderha dövmesi yer alırken, sol kolunda ise "Beni yalnızca Allah yargılayabilir" anlamına gelen "Only Allah can judge me" dövmesi bulunuyor.
Ancak çekim sırasında makyajla kapatılmasına gerek duyulmayan bu dövmelerin, yayınlanan bölümlerde olmaması dikkat çekiyor. Tatlıtuğ'un dövmelerinin, dizinin görüntüleri montajlanırken bilgisayarda silindiği öğrenildi. Televizyondaki sahnelerde dövmeler yok!
Nedeni ise yakışıklı oyuncunun bir süredir medyadan gizlediği bir hastalıkla boğuşması. Uyku apnesi olan Tatlıtuğ'un bu gizli hastalığını Sözcü Pazar ortaya çıkardı. Yaklaşık bir aydır Nişantaşı'nda özel bir klinikte tedavi gören yakışıklı oyuncu, 10 günde bir bu kliniğe gidip kontrollerini yaptırıyor.
İlgili 45 soru bulundu
Kısa bir süre önce 'Aile' dizisiyle ekranlara dönen Kıvanç Tatlıtuğ, özel hayatı ve dövmeleriyle de adından söz ettiriyor. Deniz aşığı olan Tatlıtuğ, deniz altı canlılarının yanı sıra eşi ve oğlunu anlamlı bir dövmeyle koluna kazıttı.
Diyanet, Hz. Peygamberin, insanın doğal yapısında değişiklikler yapılmasını hoş görmediğini, dövmeyi yapan ve yaptırana da Allah'ın rahmet etmeyeceğini bildirdiğini ifade ederek, İslamiyet'in her konuda doğallığı tavsiye ettiğini, dövmeyi de hoş karşılamadığını kaydetti.
Hz. Peygamber (s.a.s.), vücuda dövme yapmak, dişleri incelterek seyrekleştirmek gibi ameliyeleri, yaratılışı değiştirmek, fıtratı bozmak kapsamında değerlendirmiş ve bunu yapanların ve yaptıranların Allah'ın rahmetinden uzak olacağını bildirmiştir (Buhârî, Libâs, 83-87; Müslim, Libâs, 120).
Kuran'da dövme ile ilgili "Haramdır, günahtır" diye bir ayet yoktur.
En güzel şekilde yaratılan insanın tabii görüntüsünde değişiklikler yapılmasını hoş karşılamayan Hz. Peygamber, bu türden çeşitli uygulamalar yanında dövmeyi de yasakladı; dövme yapan ve yaptıran kadınlara Allah'ın lânet ettiğini bildirdi (bk. Buhârî, “Libâs”, 87; Müslim, “Libâs”, 119-120).
Dövme yaptırmak caiz midir? Vücuda iğneler batırılıp, açılan deliklere boyalı maddeler konularak yapılan dövme, eski çağlardan beri yapılan bir câhiliye âdeti olup sağlık açısından zararlı olduğu gibi dinen de yasaklanmıştır.
Kıvanç Tatlıtuğ sarı saçları ve mavi gözleriyle dikkat çekiyor.
SERENAY SARIKAYA FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN
İstanbul'daki buluşmadan çok mutlu bir şekilde dönen hayranı, İzmir'e gider gitmez Sarıkaya'nın yüzünü göbeğine dövme yaptırdı.
Kuzey Tekinoğlu.. on X: "Only Allah can judge me!!! https://t.co/myLGdRthxc" / X.
Kıvanç'ın memleketi
Baba tarafından Arnavut ve Boşnak kökenli, anne tarafından ise Edirnelidir. Tatlıtuğ, lise çağına kadar Adana'da yaşadı. 1997'de babasının geçirdiği ciddi kalp rahatsızlığının ardından ailesi ile birlikte İstanbul'a taşındı.
Kimlerin Dövme Yaptırması Sakıncalıdır? Bazı deri hastalıkları derinin travmaya maruz kalan bölgelerinde yayılma eğilimindedir. Sedef, liken planus, Darier hastalığı, piyoderma gangrenosum, vitiligo gibi. Bu hastalarında dövme işleminden uzak durması gerekir.
Vücuduna dövme yaptırmış olanlar için fetvada şu tavsiyeler yer aldı: “Vücudunda dövme bulunan bir kimse mümkünse, sağlığına zarar vermeyecek yöntemlerle onu ortadan kaldırmalıdır. Bu mümkün olmazsa Allah'tan bağışlama dilemesi, yaptığına pişmanlık duyması gerekir.”
Dr. Nihat HATİPOĞLU cevapladı. caiz olduğu- nu, günah olmadığını dile getirdi. Sevgi izinin eğlence ve görünüş amaçlı yapılmadığını, bu döv- menin bir ihtiyaç ol- duğunu bu nedenle de günah olmadığını söyledi.
Dolayısıyla dövme yaptırmak caiz mi değil mi konusu dinimizce doğru bulunmadığı için netleştirilmiştir. Konuyla ilgili Nihat Hatipoğlu'nun sözleri ise şu şekildedir: "Dövme yaptırmak haramdır ancak dövmesi olan bir kişinin namaz kılmasında sakınca yoktur."
Deniz ve havuz yeni dövmenizin tahriş olmasına ve enfeksiyon kapmasına neden olabilir. Bu nedenle yeni bir dövme yaptırdıktan sonra genellikle dört hafta beklenmesi önerilir. Dövmeniz büyük bir cilt yüzeyini kaplıyorsa bu süre daha da uzayabilir.
Uzvun rengini ve şeklini değiştiren kalıcı süs ile geçici süs arasında fark vardır. Kalıcı olan Allah'ın yaratmasını değiştirdiği için haramdır. Geçici olan ise mübahtır. Dövme iğnelerle deri altına renkli maddeler koyularak cildin rengini değiştirmekle olur.
Dövmenin POMEM, PMYO, PAEM, PÖH ile Çarşı ve Mahalle Bekçileri için engel teşkil etmesinin nedeni dövmenin eşkal belirleyici özelliğidir. Dövmenin tamamen vücuttan silinmesi halinde, bu durum yaşanmayacağından POMEM, PMYO, PAEM, PÖH ile Çarşı ve Mahalle Bekçileri için engel teşkil etmesi durumu da ortadan kalkacaktır.
Kalıcı dövme tıbbi bir müdahale gerçekleşmedikçe veya lazer ile dövme silme işlemi yapılmadıkça ömür boyu sizinle kalır.
Bella Hadid, Victoria's Secret meleği olduktan sonra ayak bileğine ufak bir kanat dövmesi yaptırdı. Ünlü oyuncunun sol kolunda, "Beni sadece Allah yargılayabilir" anlamına gelen "Only Allah can judge me" yazıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri