TAHHÜTNAME ONAYI YAPMAYAN ÖĞRENCİLERE ÖDEME YAPILMAYACAK Burs veya kredi almaya hak kazanan öğrencilerin belirtilen tarihler arasında e-Devlet üzerinden burs/kredi onay işlemi ekranında yer alan “taahhütname onayı” işlemini yapmaları gerekmektedir. Taahhütname onayı yapmayan öğrenciye ödeme yapılmamaktadır.
Burs ve kredi kazanan öğrencilerin en geç 19 Kasım Pazar günü saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylamaları gerekiyor. Yurt dışında eğitim gören öğrencilerin taahhütname onayı için de aynı tarih geçerli olacak.
Yurtta kalamayacaklar ise yurt müdürlüğünden izin almalıdırlar. Taahhütname Onayı Yapmayan Öğrenciler: İlk kayıt ücretini ödedikten sonra taahhütname onayını yapmayan ve yurtta kalmak istemeyen öğrenciler, IBAN numarasının bulunduğu kayıt sildirme dilekçesini ilgili yurt müdürlüğüne teslim etmelidirler.
Öğrenim kredisi ve burs almak istemeyen öğrencilerin herhangi bir işlem yapmalarına gerek bulunmamaktadır. Taahhütname onayı yapmayan öğrenci sisteme dahil olmayacağından ertesi yıl yeniden burs/kredi için başvurabilir.
Burs/kredi hakkı kazanan öğrencilere ödeme yapılabilmesi için taahhütnamelerin mutlaka süresi içerisinde onaylanması gerekiyor. Burs/kredi hakkı kazanan öğrencilerin en geç 19 Aralık saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylamaları gerekiyor.
İlgili 29 soru bulundu
KYK taahhütname onayı için son tarih, her yıl KYK tarafından duyurulur. 2023 yılı için taahhütname onayı için son tarih, 19 Aralık 2023 olarak belirlenmiştir. Öğrencilerin, bu tarihe kadar taahhütname onayı yapmaları gerekmektedir. Aksi takdirde, burs ve kredi almaya hak kazansalar bile bu haktan yararlanamazlar.
Burs ya da öğrenim kredisi kazanan öğrencilerin, en geç 19 Kasım Pazar günü saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylamaları gerekiyor. Yurt dışında eğitim gören öğrencilerin taahhütname onayı için de aynı tarih geçerli olacak.
İlk kayıt ücretinin ödenmesinin ardından öncelikle e-Devlet “Yurt Kayıt İşlemleri” bağlantısından taahhütname onayı yapılması gerekmektedir. Daha sonra ise başvuru sonuç ekranında belirtilen belgeler yurt müdürlüğüne teslim edilmelidir.
Öğrenciler mutlak suretle halen devlet dairesinde çalışmakta olan 1 adet memur kefil getirmek zorundadır.
www.kyk.gov.tr internet adresindeki “Dilekçeler ve Formlar” sayfasında örneği bulunan “BORÇ ERTELEME DİLEKÇESİ” (Dilekçe No 3) ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Kredi Dairesi Başkanlığı “Söğütözü Mahallesi 2176 Sokak No:25 Çankaya/ ANKARA” adresine göndermeleri gerekmektedir.
Bu düzenlemeye göre, borcunu taksitlendirerek ödeyeceğine dair yazılı taahhüt imzaladığı halde ödemeyen ve ödememek için hukuka aykırı yollara başvuran kişiler hakkında hapis cezasına hükmedilebilir.
Öğrenim ve/veya katkı kredisi alan öğrenciler, kredi alma aşamasında düzenledikleri “Burs/Kredi Taahhütnamesi”nde borçlarını tebligat beklemeksizin normal öğrenim sürelerinin bitiminden itibaren iki yıl sonraki aydan başlayarak kredi aldıkları süre kadar aylık taksitler halinde ödeyeceklerini taahhüt etmektedir.
Taahhüt, telekomünikasyon şirketleri tarafından sunulan sözleşmelerde yer alır. Taahhüt, müşterinin belirli bir süre boyunca şirketin hizmetlerini kullanmayı kabul edilmesi anlamına gelir. Bu taahhüt süresi genellikle 12 ay, 24 ay veya 36 ay olabilir.
Kredi ve Yurtlar Kurumu İkinci Üniversite Okuyanlara Kredi Yok.
KYK burs ve kredisi ödemeleri her ay, öğrencinin TC kimlik numarasının son rakamına göre ayın 6. ve 10.günleri arasında hesaplanarak yatırılıyor.
Hangi Bankalar Gelir Belgesiz Kredi Olanağı Sunuyor? 2023 yılı itibariyle İş Bankası, ING, Enpara, Akbank, TEB ve Vakıfbank; ipotek, kefil ve gelir belgesi istemeden kredi çekme imkânı veriyor.
Örnek ödeme tablosu, 10.000 TL baz alınarak oluşturulmuştur. Kredi üst limiti 250.000 TL'dir. Yasal vade sınırlamaları gereği 100.000 TL üzerindeki tutarlar için maksimum vade 12 ay, 50.000 TL - 100.000 TL aralığındaki tutarlar için 24 ay, 50.000 TL ve altındaki tutarlar için 36 aya kadardır.
TAHHÜTNAME ONAYI YAPMAYAN ÖĞRENCİLERE ÖDEME YAPILMAYACAK
Burs veya kredi almaya hak kazanan öğrencilerin belirtilen tarihler arasında e-Devlet üzerinden burs/kredi onay işlemi ekranında yer alan “taahhütname onayı” işlemini yapmaları gerekmektedir. Taahhütname onayı yapmayan öğrenciye ödeme yapılmamaktadır.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı konuşmada, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) öğrenim kredisi borçlarıyla ilgili alınan kararları açıkladı. Erdoğan, KYK öğrenim kredilerinin geri ödemelerinin enflasyon ve faiz farkı olmaksızın, anapara miktarında olacağını duyurdu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2024 yılı kredi ve burs rakamını lisans öğrencileri için 1250 liradan 2 bin liraya, yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 500 liradan 4 bin liraya, doktora öğrencileri için 3 bin 750 liradan 6 bin liraya çıkarıyoruz." dedi.
KYK'da yapılan sorgulama sonucunda "Öğrenim Kredisi Alabilirsiniz." cümlesini gören öğrenciler, bu ödemenin ne olduğunu merak ediyor. Kendisine burs çıkmayan öğrencilere öğrenim kredisi çıkıyor. Öğrenim kredisi öğrenciye geri ödemeli olarak yapılan destek oluyor.
KYK taahhütname, KYK tarafından öğrencilere verilen burs veya kredi hizmetlerinden yararlanacak öğrencilerin imzalaması gereken bir belgedir.
Taahhütname, şahsın kendine ait olan hesabı veya kendi adına, farklı bir “gerçek” ya da “tüzel” kişiye, sözleşmeli veya sözleşmesiz bir şekilde, bir işin yapılmasını ya da bir şeyin teslim alındığının kanıtı olarak verdiği/aldığı belgeye verilen isimdir.
Tahliye taahhütnamesi yapılırken irade sakatlığının olması halinde belge geçersiz sayılır. Kiracı yanılma veya aldatmayı öğrendiği tarihten itibaren 1 yıllık süre içerisinde taahhütle bağlantısının olmadığını bildirmek zorundadır. Aksi durumda belge yasal olarak geçerlilik kazanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri