a) Öğrencilerin eşyalarını masa, dolap, yatak ve radyatörlerin üzeri, pencere kenarları vb. gelişigüzel yerlere bırakmalarına izin verilmez. b) Öğrenciler, öğrenci odalarında, dolaplarında, bavul, valiz, çanta vb. eşyalarının içerisinde bozulmaya elverişli yiyecek maddesi bulunduramaz.
Tüm KYK yurtlarının girişlerinde ve yurt çevresini gören noktalarda 7/24 kayıtta olan kamera sistemleri bulunur. Aynı zamanda yine girişlerde vardiyalı olarak çalışan güvenlik personeli de vardır.
BANYO VE TUVALET
Yarı özel KYK yurtları ise 3-4 kişilik odalardan oluşup, tuvalet banyosu oda içerisinde bulunmaktadır.
Yurtta Kalanlar için Faydalı Bilgiler
Yurda götürdüğünüz terliğiniz oda içinde ve banyoda kullanmak üzere 2 tane olmasında fayda var. KYK yurtlarında nevresim, yastık, yorgan veriliyor.
İlgili 41 soru bulundu
Tüm yurtlarda öğrencilerin çamaşır yıkayabileceği çamaşırhaneler (çamaşır ve kurutma makineleri), ütü ve ütü odaları bulunmaktadır.
Kişisel bakım ürünleri için ilk tavsiye yanınıza bornoz almamanız. Hem çok yer kaplar hem de yıkaması kuruması daha zor. Bunun yerine büyük havlular tercih edebilirsiniz. 1-2 tane de el havlusu ve bir saç havlusu sizi idare edecektir. Ayrıca götürmeniz gereken kişisel bakım eşyalarınız için küçük bir liste verelim.
Saç kurutma makinesi, düzleştirici-maşa, tıraş makinesi gibi eşyaları yanınızda götürmelisiniz. Çünkü bunlar gittiğiniz şehirde idarelik alınabilecek eşyalar değil.
KYK yurtları normalde Eylül'ün ilk haftası açılmaktadır fakat yurt kaydı olan öğrenciler üniversitenin açılış tarihinden 1 gün önce giriş yapılabilmektedir. Daha erken giden öğrenciler ise yurt il müdürlüklerini arayarak mazeretlerini bildirip, izin almak şartıyla belirlenen tarihten önce kalabilirler.
6.tip KYK yurtlarında ise odaların genellikle 2 kişilik olduğu söylenebilir.
5727 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun gereğince yurt binaları içerisinde, öğrenci odalarında ve diğer tüm alanlarda sigara ve diğer tütün ürünlerinin kullanımı yasaktır.
(2) Kınama cezasını gerektiren fiil ve haller şunlardır: a) Yurttan ayrılırken veya yurt idaresince gerekli görülen durumlarda dolap, bavul ve benzeri özel eşyalarının aranması için, yurt idaresinin gerekli işlemleri yapmasına engel olmak.
KYK yurtlarında mevcut olarak uygulanan sisteme göre, öğrenciler yurtlardan sabah en erken 06.00'da çıkabiliyor. Yurda en son giriş saati ise 23.00. Yurt giriş çıkışlarına uymayan öğrenciler uyarı cezası alıyor.
Öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (cumartesi-pazar) tatilleri, diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç bir eğitim-öğretim yılında toplam 30 gün izin verilmektedir.
aynı zamanda üçlü priz gibi şeyler de yasaktır.
Yurt yönetimleri, öğrencilerin güvenliği için bu konuya büyük bir önem vermektedir. KYK yurtlarına en erken saatte giriş yapma izni, sabah saat 06:00'da verilmektedir. En geç çıkış saati ise akşam saat 23:00 olarak belirlenmiştir.
Hectopat. Yurtta barınmakta iken öğretim kurumunda kayıt donduran öğrenciler dönüşlerinde öncelikli olarak yurda yerleştirilirler. Kayıt dondurulan süreler normal öğrenim süresinden sayılmaz. Kayıt donduran öğrenciler, normal öğrenim süresi kadar barındırılır.
KYK yurtlarında hafta sonu için kullanılan izinler devamsızlık haklarından düşmüyor. Bu nedenle hafta sonu izni birçok öğrenci tarafından tercih ediliyor.
Kod numarası:99.
Genellikle yurdun en alt katinda(kantinin de bulundugu katta) camasirhane bulunur. Orada cesit cesit camasir makineleri ve kurutma makineleri var. Edinecegin camasir deterjani ve yumusatici ile kiyafetlerini temiz tutabilirsin.
KYK yurt kahvaltı: Hafta içi 06.30-12.00, hafta sonları ise 06.30-12.30. KYK yurtlarında akşam yemeği: Hafta içi ve hafta sonu 16.00-22.30 saatleri arasında yapılmakta. KYK yurtlarında hafta sonu da yemek var. Hafta içi ve hafta sonu akşam yemeği 16.00 ile 22.30 saatleri arasında verilmektedir.
Kurutma makinesi kullanmak istemeyenler için ayaklı kurutma telleri, ütü ve ütü masaları bulunmaktadır. Yurtta elektrikli alet kullanımı yasaktır, yemek yapmak veya ısıtmak için ayrılan herhangi bir alan yoktur. Öğrenci odalarının temizliği öğrenciler tarafından yapılmaktadır.
Bakanlık yurtlarında yurt ücreti ve güvence bedeli alınmadan barındırılan öğrencilere, günlük 140,00 TL beslenme yardımı yapılmaktadır. KKTC'de barınan öğrenciler için ise beslenme yardımı: sabah kahvaltısı için 45 TL, akşam yemeği için 85 TL olmak üzere günlük toplam 130 TL olarak uygulanmaktadır.
5. tip KYK yurtları, en lüks yurt tipidir. Bu yurtlarda odalar genellikle 1-2 kişiliktir. Odalarda çalışma masası, buzdolabı, televizyon, klima, uydu yayını, internet, gardırop ve bazı yurtlarda kitaplık bulunmaktadır.
Üniversitelerin ön lisans ya da lisans programlarında ikinci öğretim olarak öğrenim gören öğrenciler, devlet yurtlarında barınma hakkı elde edebilir.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri