Su basıncının gücü ile diş etlerine masaj yaparak kan dolaşımını canlandıran ağız duşu, yemek artıklarını gidererek bakteri oluşumuna sebep olabilecek kalıntıları ağızdan uzaklaştırır. Oral-B ağız duşu diş eti sağlığını geliştirmek, hijyenine destek olmak, ferah bir nefese kavuşmak adına büyük bir yardımcıdır.
Düzenli ağız duşu kullanımıyla çürüklerin ve diş eti rahatsızlıklarının oluşması önlenebilir. Ağız duşu aynı zamanda hidromasaj özelliğine de sahiptir. Ağız içine basınçla püskürtülen su, diş etleri ve yumuşak dokular üzerinde masaj etkisi yapar.
Ağız duşu bilhassa implant bakımı söz konusu olduğunda oldukça faydalı bir ürün olma niteliği taşır. İmplant üstüne yapılan protezlerin, sabit kron ve köprülerin altında biriken yemek artıklarının temizlenmesi noktasında hayli etkilidir. Bu nedenle ağzında implant ve köprü diş bulunan kişilere özellikle önerilir.
Diş duşu olarak da bilinmektedir. Diş duşu diş fırçasının ve diş ipinin ulaşamadığı noktalara ulaşarak dişlerin arasına sıkışan besin artıkları ve plakları ağız ortamından uzaklaştırır. Sahip olduğu basınç ile diş eti cebinin çok daha derin bölgelerine ulaşıp daha etkin bir temizlik sağlamaktadır.
Dişlerin aralarının ve ağız içinin temizlenmesi amacıyla kullanılan su ve hava püskürtme özelliği bulunan cihaza ağız duşu adı verilir. Ağız duşu, diş ipi ve diş fırçası ile ulaşmanın söz konusu olmadığı bölgeleri etkili bir şekilde temizleme imkânı verir.
İlgili 33 soru bulundu
Ağız duşu uygulaması ile dişler arasında biriken yemek artıkları temizlenerek bu artıkların yol açtığı diş taşı oluşumu da önlenmiş olacaktır. Plak oluşumuyla baş edebilmenin en etkili yöntemlerinden biri olan ağız duşu uygulaması diş ipi ile beraber uygulanarak tam bir hijyen sağlanmış olacaktır.
Yapılan bilimsel araştırmalara göre, diş fırçası sadece % 30 gibi bir hijyen sağladığı kanıtlanmıştır. Ağız için maksimum temizlik sağlamak isteyen kişilere, ağız duşu vazgeçilmez bir argüman olacaktır. Ağız duşu, ağız içi temizliği % 100 sağladığı bilimsel olarak açıklanmıştır.
Diş ve diş etlerinin sağlığının korunması için florürlü bir diş macunu ve yumuşak kıllı bir diş fırçası ile dişler günde en az 2 kez 45 derecelik açıyla yukarı ve aşağı hareketlerle fırçalanmalıdır. Her bir dişin ön ve arka yüzeyi ile çiğneme yüzeylerinin yeterli miktarda fırçalandığından emin olunmalıdır.
Ağız hijyenini sağlamak amaçlı bir çok yöntem vardır. Bu yöntemler, diş fırçalamak, diş ipi kullanmak, ağzı bakım suyuyla gargara yapmak belli başlı yöntemler olarak sıralayabiliriz. Temizlenmiş bir ağızda ağız kokusu ortadan kalkar, diş eti kanaması görülmez, diş çürükleri azalır ya da kontrol edilebilir hale gelir.
Ağız bakım suyu kullanımı son derece kolaydır. Gargara, dişlerinizi fırçaladıktan sonra kullanmanız gereken bir bakım ürünüdür. Ağzınızda 30 saniye ile 1 dakika arasında çalkaladıktan sonra tükürmelisiniz. Ağız bakım suyunun, tüm ağzınıza etkili bir şekilde nüfuz ettiğinden emin olmalısınız.
Günlük ağız ve diş bakım rutini, günde 2 kere diş fırçalama ve günde 1 kere fırçalama sonrası diş ipi, diş arası fırçası veya dental kürdan ile arayüz temizliği şeklinde olmalıdır.
Ağız ve diş hijyenini gerçekleştirirken implant dişin takılı olduğu bölgede diş ipi kullanımıyla diş eti ve diş arasına kaçan yemek parçacıklarını tamamen temizleyebilirsiniz. Tuzlu su karışımıyla gargara yapabilirsiniz. Bu şekilde dişlerinizde kalan asidi ve bakterileri tam anlamıyla temizleyebilirsiniz.
Her gün ağız içi temizlendikten sonra bakteri oluşumunu engellemek ve nefes tazeliğini korumak için ağız bakım suyu bu rutine eşlik etmelidir. Tek başına ağız bakımı için yeterli olmadığının bilinmesi gerekir: Tek başına kullanılan ağız bakım suyu, hiçbir zaman istenen ağız hijyenini sağlamaz.
Ağız sağlığının iyi olmaması genel sağlığı kötü yönde etkilemektedir. Kötü ağız sağlığı, ağız ve dişeti hastalıkları, başta kalp ve böbrek olmak üzere pek çok organda hastalıklara yol açabilmektedir. Ağız bakımı hastaların rahatlığını, konforunu ve iyilik halini etkileyen temel bir hemşirelik aktivitesidir.
Diş sorunlarının önüne geçmek, çürüklerin oluşmasını engellemek ve bununla beraber birçok ağız problemini gidermek açısından ağız bakım suları kullanılmaktadır. Bakteri plağını önleyen ağız bakım suları; birçok bakımdan yararlı üründür. Doğru kullanımı ile beraber dişler açısından faydası oldukça büyük olacaktır.
Ağza tazyikli su verilir ve diş aralarının temizliği sağlanır. Dişleri düzenli olarak fırçalayan kişiler için ağız duşunu ortalama haftada 1 ya da 2 kere yapmak yeterli olacaktır. Bütün bakım aşamalarından sonra kişi ağzını ağız çalkalama suyu ile çalkalar. Bu şekilde nefes tazeliği korunmuş olur.
Düzenli ağız bakımında kullanılacak temel malzemeler arasında elektrikli veya manuel diş fırçası, diş macunu, diş ipi ve ağız bakım suyu sayılabilir. Ayrıca diş ipi kullanamıyorsanız düzenli ağız duşu uzmanlarca tavsiye edilir. Dil temizleyici aparatlar ise kullanabileceğiniz diğer bir bakım ürünüdür.
Dil temizliğinin en basit yolu dişlerinizi fırçalarken dilinizi de fırçalamaktır. Diş fırçasıyla dilinizi temizlerken dilinizi tamamen dışarı çıkararak dilinizi fırçalamalısınız. Bu şekilde dildeki kirleri dışarı atabilir ve tekrar ağız içine yerleşmesini engelleyebilirsiniz.
Karbonat
Temizlik alanında sıkça kullanılan karbonat bu kez dil temizliği için de yanınızda olmaya hazır! Bir çay kaşığı kadar karbonatı, bir limon suyu ile karıştırın. Macun kıvamına gelen karışım ile diş fırçası kullanarak dilinizi ve dişlerinizi fırçalayıp ılık su ile durulayın.
Limon bal, tarçın ve sıcak sudan bir karışım hazırlayıp gargara olarak kullanabilirsiniz. Tarçın çiğneme çubukları da ağızda mikrobiyal çeşitliliği destekleyen lifler içerir. Yoğurt, Laktobasillus adı verilen sağlıklı bakterileri içerir.
Dişlerinizin ve diş etlerinizin temizliği için en iyi diş fırçası yumuşak, ucu yuvarlatılmış ya da parlatılmış kılları olanlardır. Sıkı ya da sert diş fırçaları diş eti dokularınızı zedeleyebilir.
Dil temizliği için diş fırçası kullanacaksanız eğer diş fırçanızın yumuşak olmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü sert kıllı diş fırçası dilinizin zarar görmesine neden olabilmektedir. Dilinizi temizlemek için dil spatulası da kullanabilirsiniz. Dil spatulasını dil köküne getirerek dilin ucuna doğru hareket ettirmelisiniz.
Düzenli diş fırçalamak dişleri beyazlatır. Mevcut olan beyazlığı korur. Yediğimiz ve içtiğimiz gıdalar dişlerin üzerinde kalabilir. Bu genelde dişlerin rengini bozar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri