KYK Yurtları, okullar açılmadan 1 gün önce açılmaktadır. İlk yerleştirme sonrası yurtlara yerleştirilen öğrencilerin öğrenim gördükleri öğretim kurumunun akademik takvimine göre yurtta barınmaya başlamaları esastır. Öğrenciler belirtilen tarihte yurtta kalamayacak ise yurt müdürlüğü ile iletişime geçip izin almalıdır.
KYK yurtlarında mevcut olarak uygulanan sisteme göre, öğrenciler yurtlardan sabah en erken 06.00'da çıkabiliyor. Yurda en son giriş saati ise 23.00. KYK yurtlarında mevcut olarak uygulanan sisteme göre, öğrenciler yurtlardan sabah en erken 06.00'da çıkabiliyor.
Yurtlara sabah en erken 06.00, gece en geç 23.00'da girebilirsiniz. Yurt giriş çıkışlarına uymayan öğrenciler önce uyarı alır ardından yurttan atılabilir.
1) Ne zaman hak gelirse o zamandan itibaren direkt kalmaya başlanıyor, kazanıldığı kesinleştikten sonra gidip o yurda müracaat ederek kayıt işlemleri yapılıyor ve oda numarası veriliyor. 2) Yurtta kalınmayacak günlerin sınırı var ve yurttan ayrılmadan önce GencizBiz sitesi üzerinden yurt izini oluşturmak gerekiyor.
Asil yerleştiysen bitiyor. Normal şartlarda okul açılmadan önce gidip yerleşebilirsin yurda. Yedeklerde geriye kaldıysan bitmeyebiliyor.
İlgili 29 soru bulundu
Yurtta Kalanlar için Faydalı Bilgiler
Yurda götürdüğünüz terliğiniz oda içinde ve banyoda kullanmak üzere 2 tane olmasında fayda var. KYK yurtlarında nevresim, yastık, yorgan veriliyor.
Nöbetçi yurtlarda kalmak isteyen öğrencilerin ilgili belgeyle (sınav, staj belgesi vb.) il müdürlüklerine veya nöbetçi yurtlara başvurması gerekiyor. Nöbetçi yurtlarda kalmak için yurt öğrencisi olma şartı aranmıyor.
Öğrencilerin daha güvenli ortamda kalabilmeleri için yurt yönetimleri bu konuda hassasiyet gösterir. KYK yurtlarından en erken 06:00'da çıkabilmek mümkün. En geç giriş saati ise 23:00'dür.
KYK YURDUNDA HAFTA SONU İZİN ALMAK GEREKİYOR MU? KYK yurdunda kalan öğrencilerin hafta sonları izin hakları bulunuyor fakat bunları görevli ve yetkili kişilere bildirmeleri gerekiyor. Öğrencilerin hafta sonu kullandıkları izinler, normal izin ya da devamsızlık haklarından düşmüyor.
6.tip KYK yurtlarında ise odaların genellikle 2 kişilik olduğu söylenebilir.
Öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (cumartesi-pazar) tatilleri, diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç bir eğitim-öğretim yılında toplam 30 gün izin verilmektedir.
KYK yurtlarının açılış tarihi henüz netlik kazanmadı. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak.
MADDE 9- (1) Öğrencilerin yurdun kapalı alanlarında sigara içmelerine izin verilmez. (2) Yasağa uymayanlar hakkında 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun ile 5326 sayılı Kabahatler Kanununda öngörülen cezai müeyyideler uygulanır.
KYK' da konaklayan her öğrenciye haftanın 7 günü sabah ve akşam olmak üzere iki öğün yemek hizmeti sunulmaktadır. KYK yurtlarında öğle yemeği çıkmamaktadır. Öğle yemeği için ister okulun yemekhanesine gidebilir ister dışardan yiyebilir isterseniz de dışardan yurda yemek söyleyebilirsiniz.
Saç kurutma makinesi, düzleştirici-maşa, tıraş makinesi gibi eşyaları yanınızda götürmelisiniz. Çünkü bunlar gittiğiniz şehirde idarelik alınabilecek eşyalar değil.
KYK yurtlarında akşam yemeği: Hafta içi ve hafta sonu 16.00-22.30 saatleri arasında yapılmakta.
Evci izni hafta sonları, dinî ve millî bayramlar veya yarıyıl tatilinde kullanılan bir izindir. 2. Evci izni Cuma günü ders bitiminde başlar, Pazar günü evci izninden dönecekler için Pazar günü saat 18:30'da, Pazartesi günü evci izninden dönecekler için Pazartesi günü sabah 1. Ders başlangıcında biter.
KYK yurtları genellikle yarıyıl tatilleri, yaz tatilleri ve dönem sonu tatilleri gibi dönemlerde uzun izinler verir. Bu dönemlerde yurtlarda konaklayan öğrenciler, üniversite dışına çıkabilir ve tatil yapabilirler.
KYK yurtlarında genel olarak sabah ve akşam olmak üzere iki öğün yemek servisi yapılır.
Günlük misafir ücreti (nöbetçi yurt dahil) 60,00 TL dir.
Bakanlığımıza bağlı yurtlarda sürekli barındırılan kayıtlı öğrencilerden Temmuz ve Ağustos aylarına ait yurt ücreti alınmaz. Ancak Temmuz ve Ağustos aylarında zorunlu yaz okulu, staj ve benzeri nedenlerle nöbetçi yurtlarda kalacak öğrencilerden barındıkları süreler için ücret peşin alınır.
Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait (KYK) öğrenci yurtlarının depremzedelere tahsis edilmesine karar verdi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri