KYK yurtlarında asil olarak kalma hakkına sahip olan öğrenciler, kayıtlarını gerçekleştirmelerinin akabinde yurtlarda kalabilecek. Yedek listede kalan öğrenciler ise misafir olarak kalma imkanına sahip olabilecek.
Şurada Paylaş! KYK YURTLARINDA KİMLER VE HANGİ YAŞTAKİLER KALABİLİR? KYK yurtlarında ücretsiz olarak 18-25 yaş arasındaki tüm gençler kalabilecek.
Bunun için idareye durumlarını anlatır bir dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir ve kabul edilmeleri halinde misafir giriş kaydı yapılır ücretlerini bankaya yatırarak dekontlarını idareye teslim ederler. KYK misafir öğrenci ücreti ise kaldığınız ay kadar ödenecek.
Ancak KYK yurdunda misafir öğrenci olarak kalmanın da bir süresi bulunuyor. KYK yurtlarında yedek sıranıza göre 2 hafta ve 9 ay arasında bir süre boyunca kalabilirsiniz.
KYK misafir öğrenci günlük ücretleri, genellikle 20 TL ile 50 TL arasında değişmektedir.
İlgili 24 soru bulundu
Öğrenci olma şartı aranmaz. Yurda misafir girişi yapılırken gençlerden T.C. kimlik kartı (nüfus cüzdanı) fotokopisi alınır. Konaklama için yurtlara ilk giriş saati 16.00 olup konaklama süresi sona verip ayrılacaklar da odayı en geç 13.00'de boşaltmalıdır.
KYK Yurt İzni Nasıl Alınır? 1- Genciz Biz sitesine https://gencizbiz.kyk.gov.tr/ bu bağlantıdan giriş yapmanız gerek. 2- Ardından e-Devlet ile giriş yapın ve sayfada karşınıza çıkan İZİNLER bağlantısına tıklayın. 3- “Yeni İzin Talebi” oluşturun.
Öğrenci olma şartı aranmaz. Konaklama başvuruları 444 0 472 (ALO GSB) aracılığı ile en az bir gün öncesinden iletişime geçilerek isim, soyisim ve T.C. kimlik numarası ile rezervasyon yoluyla yapılır.
Daha önce bu şart "Bir yüksek öğretim kurumuna kayıtlı olmak" şeklindeydi. Değişiklikle açık öğretim fakülteleri öğrencilerinin yurtta kalma şansı kalmıyor. Yurda başvuru için ailesinin şehir dışında ikamet etmesi maddesine büyükşehir belediyeleri düzenlemesi eklendi.
YURT ÇIKMAYANLAR İÇİN MİSAFİR ÖĞRENCİ İMKANI
Kendisine ilk etapta yurt çıkmayan öğrenciler, misafir öğrenci olarak yurtlarda konaklayabiliyor. Yedek olarak yurt bekleyen öğrenciler, bu sayede açıkta kalmadan kendi yurtlarının çıkmasını bekleyebiliyor.
Özel üniversitede okuyup devlet yurdunda kalınır mı? KYK'dan burs ya da kredi almak isteyen özel üniversiteye kayıt yaptırmış öğrencileri de KYK'nın burs ya da kredi başvurularında bulunabilirler. Başvuru yapmalarında herhangi bir sorun yoktur.
Daha önce lisans eğitiminde yurtta kalan öğrencinin yurt başvuru hakkı bulunmaktadır. İkinci lisans eğitiminin normal öğrenim süresi kadar barınma hakkı mevcut olup fazladan herhangi bir ücret ödememektedir.
Kimler Başvurabilir? Misafir öğrenci, Üniversitemizin herhangi bir diploma programına kayıtlı olmaksızın, belirli şartlarla ve sınırlı sürelerle Üniversitede ders almalarına izin verilen öğrencidir. Misafir öğrenci kabul kararı en fazla iki yarıyıl için alınabilir. Misafir öğrenciye diploma ya da derece verilmez.
Bunun üzerine, KYK yurtlarında yaz aylarında ücretsiz konaklamak isteyenler için yaş sınırı 18-30 yaş aralığı olarak belirlendi. KYK YURTLARINDA KAÇ GÜN ÜCRETSİZ KALINABİLİR? Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yayınlanan bildiriye göre 81 ilde geçerli olmak üzere istenen ildeki KYK yurdunda 3 gün kalınabilecek.
KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Yurtlarda Barınma Koşulları: a) Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması. b) Öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumu veya programının, öğrencinin ve ailesinin ikamet ettiği il veya ilçe sınırları dışında bulunması.
Günlük misafir ücreti (nöbetçi yurt dahil) 60,00 TL dir.
Ya da KYK ile? Açıköğretim fakültesi örgün öğretim sayılmadığı için bu tür durumlardan yararlanamıyorlar.
YÖNETMELİĞE GÖRE ÖĞRENCİLER BİR YIL DAHA YURTTA KALABİLİR. Resmi Gazete'de 9 Nisan 2021 tarihinde yayınlanan yönetmeliğin yedinci bölümünün 'Yurtlarda barınan öğrenciler' kısmının geçici maddesinde, öğrencilerin istemeleri durumunda yurtlarda kapasite varsa bir yıl daha kalabileceklerini belirten açıklama yer alıyor.
Bölümünüz hazırlık dahil 5 yıllıksa 5 yıl kalabilirsiniz. KYK bu konuda bir esneklik getirdi. Okulunu uzatan öğrenciler talebi halinde en fazla 1 yıl daha KYK yurtlarında kalabilir.
Anne ve babası vefat etmiş olan yirmi beş yaşını geçmemiş öğrenciler, Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar, Devlet koruması altında olanlar, Bakanlık yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahiptir.
Evli öğrencilere yönelik herhangi bir yurt projemiz de bulunmamaktadır. Evli öğrencilerin yurtlarımızdan ücretsiz faydalanmalarına yönelik bir uygulama başlatılmamıştır.
Konaklama için öğrenci olma şartı yok. 18-30 yaş arası olmanız yeterli. Konaklama başvuruları, isim, soyisim ve T.C. kimlik numarasıyla rezervasyon yoluyla ilgili yurt müdürlüğüne en az bir gün öncesinden iletişime geçerek yapılır.
Farklı bir yükseköğretim ortamı, kültürü, kazanımı edinmek ve yürütülen dersleri takip etmek isteyen en az lise düzeyinde eğitimini tamamlamış ve Üniversitede herhangi bir konu veya düzeyde ders alabilecek kişidir.
Kamu personeli olmaması gerekir, Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığının olmadığına ve bulaşıcı hastalığının bulunmadığına dair beyanda bulunması. Yurt başvurusu yaptığı tarihte otuz yaşını doldurulmamış olmalıdır. Bu şartların dışında kalanlara KYK yurdu çıkmamaktadır.
Öncelikle güvenliği ihlal edici durumlar oluşturması nedeniyle üniversite öğrencisi olmayan kişilerin yurtta kalması uygun bulunmuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri