KYK YURTLARINDA KİMLER VE HANGİ YAŞTAKİLER KALABİLİR? KYK yurtlarında ücretsiz olarak 18-25 yaş arasındaki tüm gençler kalabilecek.
Öğrenci olma şartı aranmaz. Yurda misafir girişi yapılırken gençlerden T.C. kimlik kartı (nüfus cüzdanı) fotokopisi alınır. Konaklama için yurtlara ilk giriş saati 16.00 olup konaklama süresi sona verip ayrılacaklar da odayı en geç 13.00'de boşaltmalıdır.
Yurtlarda kalmakta olan öğrencilerin anne, baba, kardeş veya arkadaşlarının öğrenci odalarında kalmalarına izin verilmemektedir. Yurtlarda kalan öğrenciler, misafirlerini günlük misafir ücreti karşılığında 5 geceye kadar ağırlayabilir.
Anne ve babası vefat etmiş olan yirmi beş yaşını geçmemiş öğrenciler, Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar, Devlet koruması altında olanlar, Bakanlık yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahiptir.
KYK yurtlarında ücretsiz konaklamak için 444 0 472 hattını aramanız gerekir. Bu hat sizleri doğrudan Gençlik ve Spor Bakanlığıyla görüşmenizi sağlayacaktır. Bu durumda T.C. kimlik numaranızla Seyehatsever Programı için rezervasyon yaptırmanız gerekecek.
İlgili 18 soru bulundu
Öncelikle güvenliği ihlal edici durumlar oluşturması nedeniyle üniversite öğrencisi olmayan kişilerin yurtta kalması uygun bulunmuyor.
İl müdürlüğüne durumunuzla ilgili sınav veya staj belgesi ibraz etmeniz gerekmektedir. Sadece nöbetçi yurtta barınma imkânınız bulunmaktadır. Yurt tercihinde bulunamazsınız. BU İMKÂNDAN İLGİLİ BELGELERİN İBRAZI HALİNDE KREDİ VE YURTLAR KURUMU YURTLARINA KAYITLI OLMAYAN ÖĞRENCİLER DE YARARLANABİLMEKTEDİR.
"Evli olup yurtlarımızda barınmakta olan öğrenciler için özel mekanlar ve imkanlar sunulmamaktadır. Evli öğrencilere yönelik herhangi bir yurt projemiz de bulunmamaktadır.
Sınav, staj, Cumhurbaşkanlığı staj programı vb. eğitim faaliyetleri sebebiyle yurtta barınmak isteyen öğrenciler için yurtlar yaz ayları boyunca hizmet vermektedir. Nöbetçi yurtlarda kalmak isteyen öğrencilerin ilgili belgeyle (sınav, staj belgesi vb.) il müdürlüklerine veya nöbetçi yurtlara başvurması gerekmektedir.
Öğrenci olma şartı aranmaz. Konaklama başvuruları 444 0 472 (ALO GSB) aracılığı ile en az bir gün öncesinden iletişime geçilerek isim, soyisim ve T.C. kimlik numarası ile rezervasyon yoluyla yapılır.
Farklı bir yükseköğretim ortamı, kültürü, kazanımı edinmek ve yürütülen dersleri takip etmek isteyen en az lise düzeyinde eğitimini tamamlamış ve Üniversitede herhangi bir konu veya düzeyde ders alabilecek kişidir.
KYK yurtlarında asil olarak kalma hakkına sahip olan öğrenciler, kayıtlarını gerçekleştirmelerinin akabinde yurtlarda kalabilecek. Yedek listede kalan öğrenciler ise misafir olarak kalma imkanına sahip olabilecek. Bunun dışında yurtlarda misafir olarak kalabilmek için şu statülere sahip olmak gerekiyor.
GSB Wi-Fi'yi kullanmak isteyen misafirler, GSB'nin web sitesinden veya GSB kampüsünde bulunan resepsiyonlardan alabilecekleri bir misafir kodu ile giriş yapabilirler. Bu kod sayesinde geçici olarak GSB Wi-Fi ağına erişim sağlarlar.
1) Yurt ücretlerinizi Ziraat ATM'lerden (KARTSIZ İŞLEMLER / EĞİTİM ÖDEMELERİ), kyk.gsb.gov.tr (E – ÖDEME) ekranından on-line veya Ziraat İnternet Bankacılığı ( EĞİTİM ÖDEMELERİ)'ndan ödeyebilirsiniz. 2) Ödemelerinizi ilgili ekranlardan TC KİMLİK numaranızla yapmanız gerekmektedir.
Konuya ilişkin merak edilen soruların cevaplarını bir araya getirdik. İşte KYK yurtlarında ücretsiz konaklama ile ilgili bilgiler... KYK YURTLARINDA KAÇ GÜN ÜCRETSİZ KALINABİLİR? Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yayınlanan bildiriye göre 81 ilde geçerli olmak üzere istenen ilde 3 gün kalınabilecek.
Misafir öğrenci, Üniversitemizin herhangi bir diploma programına kayıtlı olmaksızın, belirli şartlarla ve sınırlı sürelerle Üniversitede ders almalarına izin verilen öğrencidir. Misafir öğrenci kabul kararı en fazla iki yarıyıl için alınabilir.
Nöbetçi yurtlarda kalmak için yurt öğrencisi olma şartı aranmıyor. Yurtlarda kayıtlı olmayan öğrenciler de ilgili belgeyi il müdürlüğüne ya da nöbetçi yurda vererek yurt hizmetinden faydalanabilecek.
Günlük misafir ücreti (nöbetçi yurt dahil) 60,00 TL dir.
Yani yönetmeliğe göre okulu uzayan öğrenciler bir yıl daha yurtta kalabilir. KYK'nın resmi internet sitesinde, Yurtlarda Barınma Hak ve Süresi başlığı altında şu bilgilere yer veriliyor: "a) Öğrenciler yurtlarda, normal öğrenim süresi kadar barındırılır.
Türk vatandaşlığının evlenme yoluyla kazanılmasında başvuru, yurt içinde ve yurt dışında yapılabilir.
En ucuz KYK yurdu 1. tip olurken, en yüksek ücrete sahip olan yurt ise 6. tip olarak seçeneklerde yer alıyor. Tip 1 ücreti aylık 345 lira, Tip 2 ücreti aylık 405 lira, Tip 3 ücreti aylık 480 lira, Tip 5 ücreti aylık 510 lira ve Tip 6 ücreti aylık 570 lira oldu.
Üniversitelerin ön lisans veya lisans bölümlerinde öğrenim hakkı kazanan öğrenciler, KYK yurdunda kalmak için başvuru yapabilir.
Daha önce “asgari ücretten yüksek ücret alan sigortalı çalışan öğrencilerin” yurtla ilişiği kesiliyordu. Yeni değişiklikle birlikte “asgari ücretin 1,5 katına kadar ücret alan çalışan öğrencilerin” yurtla ilişiği kesilmeyecek.
Öğretmenevinde öğretmenler, öğrenciler, kamu çalışanları ve emekli eğitim çalışanları kalabilir. Bu kişiler Milli Eğitim tarafından bir öncelik sırasına koyulur ve buna göre kabul edilir.
KYK'da Misafir Öğrenciye Yemek Verilmiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri