Aynı yurtta kalırsın.Büyük ihtimal aynı odada kalırsın. Kimi yurtlarda gelecek senede aynı odada kalmak için gitmeden önce dilekçe vermek gerekiyor.Kimiside değişiklik yapmıyor. Senin kaldığın yurtta değişiklik yoksa yoktur. Durup dururken öğrencilerin odalarını birbirine karıştırmazlar.
Öğrenci, ön lisans bölümünde iken yurtta kalmak için başvuruda bulunursa, ön lisans eğitimini tamamlayana dek (2 yıl), lisans eğitimi için başvurduysa 4 yıl yurtta kalma hakkına sahip oluyor. Bunun için yeniden başvuru yapılmasına gerek yoktur.
b) Yurtta barınan öğrenciler, yükseköğretim programına devam ederken bir defaya mahsus aynı il veya ilçede üniversite veya bölüm değiştirmeleri, yatay veya dikey geçiş yapmaları halinde yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta barınmaya devam ederler.
Öğrencilerin taleplerini 444 0 472 no'lu GSB KİM'i (Kurumsal İletişim Merkezi) arayarak iletmeleri gerekmektedir.
a) Öğrenciler yurtlarda, normal öğrenim süresi kadar kalabilirler. b) Yurtta barınan öğrenciler, yükseköğretim programına devam ederken aynı il/ilçede üniversite veya bölüm değiştirirse, yatay veya dikey geçiş yaparsa yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta kalmaya devam ederler.
İlgili 31 soru bulundu
İkinci lisans eğitiminin normal öğrenim süresi kadar barınma hakkı mevcut olup fazladan herhangi bir ücret ödememektedir.
Üniversitelerin ön lisans ya da lisans programlarında ikinci öğretim olarak öğrenim gören öğrenciler, devlet yurtlarında barınma hakkı elde edebilir.
Yurt değişikliği yapmak isteyen öğrenci Yurtlar Müdürlüğüne bir dilekçe yazar, dilekçede belirtilen sebepler uygun görülürse yurt değişikliği onaylanır.
KYK yurtları, öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hizmet vermektedir. Yurtlarda odalar genellikle 2-4 kişiliktir. Odalarda çalışma masası, buzdolabı ve bazı yurtlarda kitaplık bulunmaktadır. Banyo ve tuvalet ortak kullanım alanıdır.
6.tip KYK yurtlarında ise odaların genellikle 2 kişilik olduğu söylenebilir.
KYK yurdunda hafta sonları hariç 30 günlük izin alma hakkımız bulunmaktadır. Yani hafta sonları (resmi tatil günleri, bayramlar vs) dahil değildir.
Kod numarası:99.
Verilen süre içerisinde ödemesini gerçekleştirmeyen öğrencinin yurtla ilişiği kesilir. Aynı öğretim yılı içinde bu öğrencilerin başvuruları yeniden değerlendirilir.
KYK yurtlarında hafta sonu için kullanılan izinler devamsızlık haklarından düşmüyor.
İzin İşlemleri:
Bakanlığımıza bağlı yurtlarda barınan öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (Cumartesi-Pazar), diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç, bir öğretim yılında toplam 30 güne kadar izin verilebilmektedir.
Oda değişikliği talebinde bulunabilmek için, başvuru sahibinin aynı yurtta en az 3 aydır kalması gerekmektedir.
KYK yurt tipleri, 1.tip, 2. tip, 3.tip, 4.tip, 5.tip, 6.tip olarak sıralanırken, bu sınıflandırma; odanın büyüklüğü, kalan kişi sayısı, içerisinde tuvalet banyo olması gibi özelliklere göre belirleniyor. En ucuz KYK yurdu 1. tip olurken, en yüksek ücrete sahip olan yurt ise 6. tip olarak seçeneklerde yer alıyor.
Belli bir km üstündeyse ikametgah ile yurt uzaklığı çıkabiliyor. Örneğin.. Ankara Çubuk'ta yaşayan biri için Çankaya'da KYK çıkar. İkametgahını başka bir yere aldır aldırabiliyorsan.
TİP 3 - 4 KYK YURDU: 3. tip yurtlarda oda büyüklüğüne göre kişi sayısı 4-6 kişi olarak değişmektedir. Odalarda çalışma masası, buzdolabı ve bazı yurtlarda kitaplık bulunmaktadır. Banyo, tuvalet ortak kullanım alanıdır. Aylık ödemesi 405 - 480 TL'dir.
Banyo ve tuvalet odanın içerisinde yer alıyor. KYK YURT 4. TİP: Diğer odalara göre daha geniş olan bu odalar 2-4 kişiliktir. Banyo ve tuvalet odanın içerisinde yer alıyor.
Ancak 2024 yılında KYK yurt ücretlerine %100 oranında bir zam gelmesi bekleniyor. İşte gelmesi planlanan zamlardan sonra KYK yurt fiyatları: tip KYK yurt ücreti: 840 TL. tip KYK yurt ücreti: 920 TL.
MADDE 10- (1) Öğrenci izinleri (özel izinler hariç), iznin yetkililerce onaylanmasını müteakip, Bakanlık Bilişim Sistemi üzerinden mesaj (SMS/e-posta vb.) yoluyla, 18 yaşından küçükler için veli veya vasisine bildirilir.
KYK Yurtları, okullar açılmadan 1 gün önce açılmaktadır. İlk yerleştirme sonrası yurtlara yerleştirilen öğrencilerin öğrenim gördükleri öğretim kurumunun akademik takvimine göre yurtta barınmaya başlamaları esastır. Öğrenciler belirtilen tarihte yurtta kalamayacak ise yurt müdürlüğü ile iletişime geçip izin almalıdır.
Hectopat. Yurtta barınmakta iken öğretim kurumunda kayıt donduran öğrenciler dönüşlerinde öncelikli olarak yurda yerleştirilirler. Kayıt dondurulan süreler normal öğrenim süresinden sayılmaz. Kayıt donduran öğrenciler, normal öğrenim süresi kadar barındırılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri