Anne Karnında Bebek Hareketleri Bebeğiniz, gebeliğiniz başladığı andan itibaren sürekli olarak karnınızın içerisinde hareket etmektedir. Siz bu hareketleri ancak gebeliğinizin 16-20. haftaları arasında hissetmeye başlayabilirsiniz.
İlk gebelikte, 18-22. haftaya kadar ilk hareket hissedilebilirken, ikinci ve sonraki gebeliklerde, 16. hafta kadar erken hissedilebilir.
Gebelikte Bebeğin Vajinaya Vurması
Bebeğiniz gebeliğin yaklaşık 32. haftasına dek rahim içerisinde sürekli olarak pozisyon değiştirebilir. Bu nedenle bebeğin kasıkta hareket etmesi ya da bebek hareketlerini pelvik tabanda veya vajinada hissetmek oldukça doğaldır.
20 haftalık gebelik döneminde, bebeğin boyu yaklaşık olarak 20 cm civarındadır. 20 haftalık bebek hareketlerini anne adayı net bir şekilde hisseder. Karın içindeki boşluk uygunsa, bebek takla atabilir veya bacaklarıyla annesini uyarabilir.
Gebeliğin 3. trimesterinde yani Gebeliğin 7., 8. ve 9. Aylarında bebeğin kilosundaki artışın giderek arttığı gözlemlenebilir. Yani hamileliğin son 3 ayında bebeğin kilosu artmaya başlayacaktır. Anne hamileliğin son ayına girildiğinde bebek her gün yaklaşık olarak 25-30 gram alarak büyür.
İlgili 31 soru bulundu
Kilo takibi için çok basit bir önerimiz var: Kendinize bir tartı alıp düzenli olarak haftada 1 sabahları hafif kıyafetlerle kilonuzu ölçünüz. (İlk 3 aydaki kilo alımınız yeterli olmasa bile) 4. aydan itibaren haftada 250 gram; 6. aydan itibaren ise 250-400 gram kilo alımı normal kabul edilmektedir.
Bebekler 30 haftadan sonra kaç kilo alır? Anne karnındaki her bebeğin aldığı kilo miktarı farklılık gösterebilir. 30. haftada 1,3 kilogram olan bebeğin kilosu ortalama olarak 31. haftada 1,45 kilogram, 32. haftada 1,6 kilogram, 33. haftada 1,85 kilogram, 34. haftada ise 2 kilogramın biraz üzerinde olur.
Ortada dolaşan söylentilere göre, anne karnında çok hareket eden bir bebeğin, ileride hiperaktif olması bilgisinin doğruluğu ispatlanmamıştır. Aynı zamanda, bazı söylentilerin aksine, bebek hareketleri ile cinsiyetinin de herhangi bir bağlantısı yoktur.
17 - 18 hafta gebelik 4 aylık. 21 - 22 hafta gebelik 5 aylık. 25 - 26 hafta gebelik 6 aylık. 29 - 30 hafta gebelik 7 aylık.
Buna göre 22 hafta gebelik 5 aylık gebelik anlamına gelir. 40.haftanın sonu ise 9 ay 10 gün olarak kabul edilir.
21 haftalık gebelikte bebek nerede durur? Anne karnında bebeğin güvenli bir şekilde büyümesini sürdürdüğü rahim, hamileliğin 21. haftasında orta karın seviyesine kadar gelir. Rahim, 20. haftadan önce göbek deliğinin altındadır.
Siz karnınıza dokundukça kendini güvende hissediyor
Kucaklanma ve sarılma duyusu ile bebek vücudunu kıvrık pozisyona getirir, ellerini orta hatta birleştirir. Parmaklarını emer ve bu şekilde kendini güvende hisseder. Rahim içindeki sabit ve nötr olan sıcaklık da güven duygusunu arttırır.
Bunun sebebi, kalp atım hızının artması, kan hacminin artması ve tüm vücuttaki damarlarda, kan akımına karşı direncin azalmasıdır. Kalp atım hızı istirahatta ortalama dakikada 10 atım artar. Büyüyen rahmin etkisiyle, ortalama 4 cm yukarı itilen diyafram, kalbi sola ve yukarı doğru ittirerek, kalbin aksını değiştirir.
Erkek bebekler daha hareketli olur, kız bebekler daha az hareketli olur, kesinlikle doğru değil.
Oğlan ana karnında, sağ tarafta; kız, sol tarafta durur. Kadının hamileliği sırasında alttan başlayarak yukarıya doğru bir çizgi oluşur. Çizgi göbeği geçerse oğlan, göbekte kalırsa kız doğar. Doğum esnasında; kız yukarı, oğlan aşağı bakar.
Hamilelikte 18. haftada olan bir anne yaklaşık 4 aylık hamile demektir. Tüm hamileliğin yaklaşık olarak 40 hafta sürdüğü düşünülürse, 18 aylık hamilelik neredeyse yolun yarısı anlamına gelir.
Bebekler anne karnındaki zamanının bir kısmını uyuyarak geçirir. Uyku süresi 20 dakika ila 2 saat arasında olabilir. Bebek uyanık olduğu zaman diliminde günde ortalama 150-200 defa hareket eder. Fakat bu hareketlerin hepsi anne adayı tarafından hissedilmez.
6.Ay (21-25 haftalar arası)
4 aylık gebelikte bebek, sesleri duyabilir ve annesinin karnından yansıyan parlak ışıkları hissedebilir. Vücut sistemlerinde her şey yolunda ve gayet iyi çalışıyor. Bebek amniyon sıvısını yutup idrar yaptığı için sindirim sistemi sürekli çalışıyor. Bu sırada nefes alma denemelerini sürdürüyor.
16. haftada ultrason ile cinsiyet kesin olarak tespit edilebilir. Fetal DNA Testi: 12. haftadan önce bebeğin cinsiyeti kesin olarak öğrenilebilir. 6. haftada bile bebeğin kromozomlarının anne kanında tespit edilebilmesine rağmen kesin sağlıklı sonuç için 10. haftaya kadar beklemek gerekir.
Gebe anne uyandıktan sonra yaptığı ilk idrarı cinsiyet belirleme testiniz haznesine koyar. Yaklaşık olarak 10 dakika bekledikten sonra bebek cinsiyeti öğrenilebilir. Bu 10 dakika sonunda haznede meydana gelen renk yeşil olması halinde erkek bebek, turuncu ya da kırmızı olması halinde ise kız bebek olduğu anlaşılır.
Anne adayları, kendi yaşlarına 1 yıl ekleyerek bu tabloyu değerlendirmelidir. Örneğin 30 yaşında hamile olup, hamile kaldığı ay mayıs olan anne, tabloda 31 yaş ve mayıs ayının kesişimine bakabilir. Bu senaryoya göre de anne adayının kız bebeği olabilir.
28-29 haftalık gebelik, 7 aylık. 32-33 haftalık gebelik, 8 aylık. 36 haftalık gebelik, 9 aylık. 40. haftanın sonu ise 9 ay 10 günlük olarak kabul edilir.
Sağlıklı bir hamilelik 40 haftadan oluşur. 37. haftayı tamamlamadan doğan bebeklere, erken doğan prematüre bebekler denir. 26-30 haftalar arasında doğan bebekler ise, ileri derece prematüre bebekler olarak ifade edilir. 28 haftalık doğan bebek, prematüre olarak dünyaya gelse de yaşama şansı yüzde 80'den fazladır.
NST'ye kaçıncı haftada girilir sorusu için, hamileliğin 26 ve 28. haftaları işaret edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri