Fakat şundan emin olabilirsiniz ki, engellenmiş bir web sitesinin engelini kaldırmanın birçok yolu mevut. Bunlardan en kolay ve en hızlısı ise bir VPN kullanmak. Elbette her senaryoda bir VPN kullanmanız gerekmeyebilir. Bazen engellenmiş bir siteye erişmek için başka çözümler de uygulayabilirsiniz.
VPN programları ya da siteleri kullanmak bunlarla erişim sağlamak, VPN programı sahibi olmak da suçlu yapmaz. VPN programları özel bir ağ bir ülkeden giriş yapmanızı sağlar bu durumu kötüye kullanmak kullanıcın nezihinde olan bir durumdur. Yasaklı site sahibi olmak birebir ceza sebebidir.
Kurumsal internet ağlarında; Instagram, WhatsApp veya Facebook gibi sosyal medya uygulamalarında erişim engeli bulunabilir. VPN Proxy Master ile birlikte ağınızın sizin karşınıza çıkardığı engelleri kolaylıkla aşabilir ve VPN bağlantısı ile özgürce internette dolaşabilirsiniz.
Gizli sitelere giriş konusunda en iyilerden bir diğeri Hotspot Shield VPN'dir. Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Chrome ve SmartTV'lerde kullanılabiliyor. Hotspot Shield VPN de Zenmate gibi sınırlı özelliklerle ücretsiz.
İlgili 38 soru bulundu
Merhaba, Türkiye'de bildiğiniz gibi +18 siteler yasak ama VPN veya DNS kullanarak girebiliyorsunuz.
Neden +18 sitelerine giremiyorum? +18 sitelerine erişiminizin kısıtlanmasının temel nedeni, yetişkin içerikli sitelerin toplumsal değerler, ahlaki standartlar ve gençlerin korunması amacıyla sıkı bir şekilde denetlenmesi ve erişimin sınırlandırılmasıdır.
Evet, VPN kullanımı kesinlikle güvenlidir. VPN internetteki verilerinizi ve gizliliğinizi korumak için en iyi araçlardan biridir. İnternet kısıtlamaları sıkı olan bazı ülkeler VPN'leri yasakladığı için, dünyadaki birkaç ülkede güvenli olmasına rağmen VPN kullanmak yasal değildir.
Normalde yasaklı sitelere girmenin herhangi bir cezası yoktur.
Yasaklı sitelere giriş için Opera, Mozilla veya Chrome gibi tarayıcılarla uyumlu çalışan eklentiler ile kısa sürede yasaklanan sitelere girebilirsiniz. Dot, VPN, Hotspot ve ZenMate bu eklentilerden birkaçıdır. Mobil ve masaüstü versiyonları bulunan bu eklentiler, telefonunuzu ya da bilgisayarınızı yavaşlatabilir.
Akıllı telefon VPN hizmetleri, internet faaliyetlerinizi güvenli şekilde gizlemenin en güvenilir yoludur. Telefon kullanımınızda çok sayıda kişisel bilgi gönderildiğinden korsanlar, bu verileri hedef almayı severler.
Hocam VPN temel kullanım amaçlarından birisi de zaten anonim gezinmedir. Modem geçmişinde gözükmez. Ayrıca VPN kullanmak yerine tor browser da kullanabilirsiniz.
VPN, "Sanal Özel Ağ" anlamına gelir ve genel ağlar kullanılırken korumalı bir şebeke bağlantısı oluşturmaya olanak verir. VPN programları internet trafiğinizi şifreler ve çevrimiçi kimliğinizi gizler. Böylece üçüncü kişilerin çevrimiçi hareketlerinizi takip etmesi ve veri çalması zorlaşır.
Türkiye'de VPN kullanmak, kanunda bu noktaya parmak basan herhangi bir hüküm olmaması nedeniyle teknik olarak yasal. VPN'e yönelik kanun aracılığıyla belirtilen bir suç olmadığından VPN kullanmanın karşısında yasal bir engel bulunmuyor.
Akıllı telefon VPN uygulamaları, internet aktivitelerinizi korumanın güvenli bir yoludur. Telefon kullanımınızda tonla kişisel bilgi gönderildiğinden hacker'lar bu verileri hedeflemeyi sever.
Öncelikle bir fiilin suç sayılabilmesi için “kanunilik” ilkesi gereği yasasının olması gerekiyor. Yani doğrudan bir yasası olmadığı için de ('Kanunsuz suç olmaz' prensibi gereği) VPN kullanmak veya DNS ayarları değiştirmek, suç olarak kabul edilmiyor.
VPN uygulamaları, internet bağlantınızı başka bir ülke veya bölgedeki bir sunucuya yönlendirerek, yasaklı sitelere erişmenizi sağlıyor. VPN uygulamaları arasında en çok tercih edilenlerden biri de TURBO VPN. TURBO VPN, hem Android hem de iOS cihazlarda kullanabileceğiniz ücretsiz ve hızlı bir VPN uygulaması.
VPN kullanırken banka hesabına giriş yapılırsa kullanıcı adı ve parola bilgileri çalınabilir.
Bu sorunun cevabı "Evet'dir". Kullandığınız Proxy veya VPN servisi IP adresinizi kayıt altına alır.
Kullanıcı Ücretsiz Vpn Chrome - gelen arama sonuçlarında ücretsiz vpn proxy'li eklenti (Sunucu: Ücretsiz Vpn Chrome) seçilir. - Chrome'a Ekle'yi tıklayın - Uzantı, Chrome uzantılarının yanında olacaktır. - Açılan küçük pencerede IP Listele butonuna tıklayın. - Kullanabileceğiniz ip adreslerini göreceksiniz. - ...
VPN (Virtual Private Network – Sanal Özel Ağ) yazılımı, gerçek IP adresinizi göstermeyen bir gizleme katmanı görevi görür. Bir VPN kullanırken, cihazınızdan gelen trafik, devlet veya ISS tarafından engellenmeyen bir VPN sunucusundan geçer, bu nedenle yasaklanan web sitelerine girerken bir sorun yaşamazsınız.
Google Chrome Web Mağazasına girip eklentiyi tarayıcınıza yükledikten sonra tarayıcı çubuğunun sağında ZenMate'in logosunu göreceksiniz. Oraya tıklayıp eklentiyi aktifleştirdikten sonra bu Proxy değişimi ve yasaklı sitelere giriş eklentisini kullanarak Ekşi Sözlük'e girebilirsiniz.
Yasaklı sitelere erişmek için kullanabileceğiniz uygulamaların başında; ProtonVPN, NordVPN, ExpressVPN ve Betternet gibi yazılımlar gelmektedir. Bunun yanı sıra Opera Tarayıcısı kendi içerisinde VPN yazılımını barındırmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri