Zamanla deniz feneri işlevi üstlenen yapı, tarih boyunca çok kez harap oldu ve onarım gördü. 1944'te yaşanan yangında kulenin ahşap olan üst kısmı betonarme olarak yenilenmiş, 2000 yılında da restoran haline dönüştürülmüştü.
İstanbul'un simge yapılarından Kız Kulesi, 20 ay süren restorasyonun ardından kapılarını açıyor. Tanıtım toplantısına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy katıldı. Bu akşam Kız Kulesi'nde ışık ve ses gösterileri yapılacak. Yarın da halka açılacak.
Kız Kulesi ziyaret saatleri nedir? İşte yanıtlar... Restorasyondan önce 40 lira olan Üsküdar'ın İncisi Kız Kulesi'nin giriş ücreti, Haziran ayı itibarıyla 110 liraya çıktı. Ancak Müze Kart sahipleri ücretsiz gezebiliyor.
İstanbul'un sembollerinden olan Kız Kulesi'nin restorasyon çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tamamlandı. 2 yıllık aranın ardından bu akşam yapılacak ışık ve ses gösterilerinin ardından Kız Kulesi kapılarını ziyaretçilerine açacak.
Restorasyon öncesi 40 lira olan tam giriş ücreti, 110 liraya çıktı. Müze kartı olanlar sadece tekneye binmek için 50 TL ödüyor. Müze kartı olmayanlar ise kart için 60 lira daha ödemek zorunda kalıyor. Restorasyon öncesi tam giriş ücreti 40 TL, öğrenci giriş ücreti ise 20 TL'ydi.
İlgili 38 soru bulundu
Zamanında savunma ve gözetleme kulesi, gümrük istasyonu ve deniz feneri olarak kullanılmış olan Kız Kulesi, günümüzde gündüzleri müze, kafe ve restoran, akşamları da özel bir restoran olarak hizmet veriyor. Kule alanında ayrıca düğün, yemek vb. organizasyonlar da yapılıyor.
Seçim süreci boyunca ücretsiz olarak ziyaret edilen Kız Kulesi giriş ücreti, Haziran ayı itibariyle 110 liraya çıktı. Restorasyonu tamamlandıktan sonra 11 Mayıs'ta ziyarete yeniden açılan Kız Kulesi'nin giriş ücretlerine zam yapıldı.
Boğaz'ın incisi. İstanbul'un sembollerinden biri olan ve geçmişi MÖ 410'a kadar uzanan Kız Kulesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Eylül 2021'de başlatılan kapsamlı restorasyon çalışmalarının ardından, 11 Mayıs Perşembe günü anıt müze olarak ziyarete açıldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tadilata alınan Kız Kulesi'nde kubbe ahşap imalatları tamamlandı, kubbe görüntüsü aslına uygun olarak yeniden ortaya çıkarıldı. Kaplama ve sonlandırma aşamasına geçildi.
Kız Kulesi tadilat ne oldu? Kız Kulesi ne olacak? Kız Kulesi son hali! İstanbul'un en önemli simgelerinden biri olan Kız Kulesi'nde Eylül 2021'den bu yana Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen restorasyon çalışması devam ediyor.
Kız Kulesi Müzesi'ne Giriş, Biletler ve Turlar
Giriş: Kız Kulesi Müzesi her gün 09:00-20:00 saatleri arasında açıktır.
Kız Kulesi haftanın her günü, 09:00 - 20:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.
Kız Kulesi hakkında en bilinen hikâye, Kleopatra'nın sonuna benzer bir sonun anlatıldığı yılan hikâyesidir. Kehanete göre; Kral'a çok sevdiği kızının 18 yaşına geldiğinde bir yılan tarafından sokularak öleceği söylenir. Kral bu kehanet üzerine, denizin ortasında bir kule yaptırır ve prensesi buraya yerleştirir.
Kız Kulesi, İstanbul'da yer alır. Üsküdar semtine bağlı Salacak açıklarındaki küçük bir ada üzerine inşa edilmiş Kız Kulesi, İstanbul Boğazı üzerinde bulunur.
Kız Kulesi, lodoslara açık ve deniz kenarında rutubetli bir yer. 1944'ten beri kullanılan betonarmenin içerisindeki demirler paslanmış ve depreme dayanıklılığını yitirmişti" diye konuştu.
İstanbul'un simgelerinden biri olan Kız Kulesi'nde 2021 yılında başlanan restorasyon çalışmalarında sona gelindi.
Vakıflar Kanunu'nun 30. Maddesi çerçevesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün başvurusu üzerine Galata Kulesi'nin tapusu İBB'den Kule-i Zemin Vakfı adına, yani Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredilmişti. 19 Mart 20212de de Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyeti, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından İBB'den alınmıştı.
İBB Sözcüsü Murat Ongun; "Mülkiyeti İBB'de bulunan" ibaresi ile Kız Kulesi'nin mülkiyetinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na geçtiğini duyuran Demirören Haber Ajansı'na yanıt verdi. Hamoğlu Holding'in işlettiği Kız Kulesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na geçti.
Fakat Eylül 2021'de kulenin depreme dayanıksızlığı gerekçesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kuleyi restore etme çalışmaları yeniden başladı. Betonarme kısımları sökülerek kulenin özgün malzemesi ahşap ile yeniden yapılacak.
Kız Kulesi 2000 yılında restore edilerek restoran haline dönüştürülmüştür. 2021 yılında Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları Mayıs 2023'te sona ermiştir. Restore edilen kule, 11 Mayıs 2023 tarihinde lazer gösterisiyle birlikte açıldı.
İstanbul Boğazı'nın incisi Kız Kulesi, gözlerini yeniden açtı. Her akşam saat 21:00'de yapılacak olan ışık ve lazer gösterisine sizleri bekliyoruz.
(AA) - İstanbul'un simge yapılarından Kız Kulesi ile Galata Kulesi'nde karşılıklı gerçekleşen ışık ve lazer gösterilerine yoğun ilgi var. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen görsel şölen, her akşam 22.00'de başlıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, tüm müzelerin, 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar ile öğretmenler için ücretsiz, diğer vatandaşları için de yıllık ziyaret bedelinin 60 TL olduğunu duyurdu.
Efes Antik Kenti, Galata Kulesi ve Kız Kulesi'nde Müze Kart geçerlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri