Sıvıyağ tenceremizde kızınca içerisine biberleri atıp üzerine tuzunu ekleyip kızartıyoruz. Kızaran biberleri saklama poşetine veya bir plastik kaba yerleştiriyoruz. (Cam ürünler kesinlikle olmaz çünkü cam dondurucuda patlar. ) Kızartma işlemi bittikten sonra soğuması için biraz bekletip dondurucuya atıyoruz.
Biberler yıkanıp sap kısımları kesilir. Kuruladıktan sonra kızgın yağ da kızartılıp yağını çekmesi için havlu kağıt üzerine alınır, soğuduktan sonra poşetlere paylanıp dondurucuda ki yerini alır.
#kışhazırlıkları #pratiktarifler #nefisyemektarifleri KAPYA BİBERLERİ VE SİVRİ BİBERLERİ YIKAYIP SUYUNU SÜZDÜRELİM DAHA SONRA yemeklik, kızartmalık doğrayalım güneşte bekletelim kilitli buzdolabı poşetlerine koyup havasını pipet yardımıyla alıp ağzını sıkıca kapatalım, düzeltip buzluğa kaldırdım.
Pişmiş olarak saklamak için: Biberleri kızartıp soğutun, poşetleyin ve dondurucuya kaldırın. Kızartılmış biberin saklama süresi 12 aydır.Çözüldükten sonra tekrar dondurulmaz ve kısa süre içinde tüketilmesi gerekir.
Tencere de biberler üst üste gelmeyecek şekilde olmalı ki iyi kızarabilsin. Soğuduktan sonra poşetlere koyup dondurucuya kaldırabilirsiniz. Afiyet olsun:) NOT: Dondurucudan çıkardığınız da çözündükten sonra tuzun yanında kekik eklerseniz çok yakışıyor.
İlgili 27 soru bulundu
Sağlık için zararı olmasa da görüntü olarak topaklanan sütü tüketmek çok da iyi değildir. Kızartılmış yiyecekler: Kızarmış besinleri buzlukta muhafaza etmeyin. Bir önceki akşamdan kalan kızartılmış besinleriniz mevcut ise, en iyi fikir bunları buzdolabında muhafaza etmektir.
Kızgın yağda kızartılır. Soğuyunca buzdolabı poşetine bölünür. Buzlukta saklanır. Çıkarıp erimesini bekleyince servis edilir.
Kızarmış patlıcanları kilitli poşete veya buzdolabı poşetine 1 pişirimlik olacak şekilde yerleştirin. Poşeti hava almayacak şekilde düğümledikten sonra üzerine tarihin yazılı olduğu etiket yapıştırın. Hazırladığınız poşetleri buzluğa veya derin dondurucuya atın.
Pişirmediğiniz yemeği ise kolay bir şekilde dondurucuda saklamanız mümkün. Öncelikle dolmalık biberlerin içini temizlemeniz ve az miktarda tuzlamanız gerekiyor. İç harcıyla tek tek doldurup buzdolabı poşetlerine yerleştirerek buzluğa atabilirsiniz.
☺Uzunlamasına ortadan bölerek çekirdekleri ayıklanır. ☺Çok ince olmayacak şekilde doğranır. ☺Havası boşaltılmış buzdolabı poşetlerine paylaştırılır ve ağzı sıkıca kapatılıp dondurucuya kış kullanmak için saklanır. ☝☝Kışın biberleri yemek için dondurucudan çıkarıp hemen yemeklerde kullanılmalıdır.
İlk olarak biberlerinizi yıkayın ve ortadan ikiye kesin. Daha sonra kızartmalık biberlerinizi iyice yıkayın. Toz almayan ve güneş gören bir ortama biberlerinizi serin ve kurumasını sağlayın. Biberlerinizin güneşten kurumaya ve kızarmaya başladığında biber kurutma işleminiz tamamlanmış demektir.
Yeşil biberin tam zamanı ister doğramadan, isterseniz küçük parçalara ayırarak poşetleyip dondurucuda bir sene bozulmadan saklayabilirsiniz.
Biberleri çekirdeklerini temizleyerek hafif kalın olacak şekilde doğrayın ve hafif yağda kavurun. Kavurduğunuz biberleri tavsiyemiz kilitli poşet kullanarak Derin Dondurucuya atabilirsiniz. İstediğiniz zaman çıkarıp kullanabilirsiniz. Tuz atmanızı tavsiye etmeyiz.
Domatesleri soyun ve blenderdan geçirin. Derin bir tencereye koyduğunuz domatesi yaklaşık 45 dakika orta ateşte kaynatın. Kaynattığınız domates püresini bir süzgeçten geçirin ve ılınmaya bırakın. Domates suyunu karton bardaklara dökün ve üstlerine streç film örterek buzlukta dondurun.
Biberler büyükse ikiye kesin ve çekirdek yuvalarını alın. Küçük buzluk poşetlerine tek kat olarak düzgünce yerleştirin, poşetin havasını alarak kapatın. Buzluğa veya derin dondurucuya kaldırın, kış boyunca ister kahvaltılarda, ister soslarsa, salatalarda kullanın.
Evinizin, balkonunuzun, bahçenizin ya da varsa terasınızın en çok güneş alan yerine ipe dizdiğiniz biberleri yerleştirin. Havanın sıcaklığına ve güneş ışıklarının kuvvetine göre kuruma süresi değişecektir. Ortalama 3 gün içerisinde kuruma başlar. 7 gün içerisinde de biberleriniz tamamen kurumuş olur.
Hazırladığınız iç harcı dilerseniz kilitli buzdolabı poşetlerine yaya yaya aktarabilirsiniz. Bu şekilde buzluğa atıp dilediğiniz zaman, öncesinde oda sıcaklığında bir miktar çözdürdükten sonra kullanabilirsiniz. Dilerseniz iç harcı dolmalarınıza doldurarak da saklayabilirsiniz.
Kış için dolmalık biberler 2 yöntemle saklanabilir. Birinci yöntem biberleri hazırlayıp buzluk ya da derin dondurucuda saklamaktır. İkinci yöntem ise dolma biberleri kurutup kuru ve serin bir ortamda saklamaktır.
Pişirip buzdolabında sakladığınız yemekleri maksimum 2 gün içinde, tazeliğini yitirmeden tüketmeye özen göstermelisiniz. Eğer buzluğa koyup yemeğinizi uzun süreli donduracaksanız artan yemeklerinizi bir seferde yiyeceğiniz şekilde porsiyonlayarak buzluğa kaldırmalısınız.
Biberleri ve patlıcanları yuvarlak veya ince uzun olacak şekilde, tercihe göre kızartmalık doğrandıktan sonra kızgın yağda kızartılır. Soğuduktan sonra dondurucu poşetlerine ne kadar kullanılacaksa paylaştırılarak yerleştirilir.
Kızartılmış patlıcanları dondurarak saklamak için patlıcanları güzelce yıkayın ve kurulayıp istediğiniz ebatlarda kesin. Kızartın ve fazla yağını bırakması için kâğıt havlu serili bir alana koyun. Soyunca dondurucu poşetlerine yemeklik olarak ayırın. Ve dondurucuya koyun.
180 derece fırında 30-40 dakika pişirilir. Pişen patlıcanların ortasından bıçak yardımıyla karnı için çizik çekilir. Soğuyan patlıcanlar yeteri kadar olacak şekilde buzdolabı poşetlerine konulup, buzluğa kaldırılır.
Biberleri de yıkayıp dilimleyelip hazırlayalım. Daha sonra kızgın yağda patlıcanları ve biberleri kızartalım. İyice soğuyunca buzdolabı poşetlerine koyarak dondurucuya kaldıralım. Kışın dolaptan çıkardığımız kızartmalarımızı ister üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek tüketelim.
Patateslerinizi küp küp ya da yuvarlak bir şekilde doğrayıp saklayamak için doğradıktan sonra buzdolabı poşetine aktarmanız yeterli. Ardından buzlukta patateslerinizi uzunca bir süre saklayabilirsiniz.
Dondurucuda patates saklama yöntemi ile hazırladığınız patateslerinizi 6 ay boyunca muhafaza edebilirsiniz. Buzluktan çıkartacağınız patateslerinizi kızartmadan önce çok çözülecek kadar bekletirseniz sulanacağı için kızartma yağınızda sıçrama yapabilir, varsa su zerrecikleri bir kağıt havlu ile silmenizi öneririm.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri