Dişi kedilerde bu süre ortalama yedi gündür. Aslında geniş bir süre alanı vardır, bu süre sağlıklı kedilerde 1 günden 21 güne kadar bir aralığı kapsar. Koital temas (erkek kedi ile çiftleşen) yaşayan dişi kedilerdeki ortalama ise 8,5 gündür. Koital temas yaşamayan dişilerde ise ortalama 6 gün sürer.
Bazı kedi sahipleri bu kararı verirken zorlanırlar. Özellikle kedi kızgınlık döneminin kısa sürmesi söz konusu ise evcil hayvan sahipleri bu operasyonu yaptırmak istemeyebilirler. Ancak unutulmaması gereken kedilerin kızgınlık döneminin 3 ila 20 gün arasında sürebileceğidir.
Kızgınlık döneminin süresi ise kediden kediye farklılık gösterse de bu süreç ortalama 4 ila 7 gün içinde sonlanır. Ortalama sürenin dışında bazı kediler birkaç gün içinde, bazıları ise iki haftayı bulacak şekilde kızgınlık sürecine girerler.
Kızgınlık dönemine giren dişi kediler bu süreçte huzursuz ve gergin olabilirler. Dişi kedinizi sakinleştirmek adına oyuncak ve aktivitelerle dikkatini dağıtabilirsiniz. Bu dönemde ekstra sevgi ve ilgi göstererek rahatlamasını sağlayabilir, onunla daha fazla zaman geçirerek sevginizi hissetmesini sağlayabilirsiniz.
· Kızgınlık döneminde kediler sık sık sürtünme ihtiyacı hisseder. · Erkek ve dişi kediler de geçerli olmak kaydıyla idrar püskürtme gibi özel davranışlar sergilerler. · Sürekli olarak bağırma, farklı sesler çıkarma ya da uluma gibi durumlar gözlemlenebilir. · Kediler bu dönemde sık sık kalça kemiğini yukarı kaldırır.
İlgili 26 soru bulundu
Kızgınlık, eşeysel olgunluğa ulaşmış, gebe olmayan sağlıklı sığırların olası bir gebeliğe hazırlanması ve bunun için erkeği kabul etme davranışları göstermesi olarak tanımlanabilir. İnek ve düveler yılın her mevsiminde, yaklaşık 21 günde bir tekrarlayan kızgınlık dönemine sahiptirler.
Dişi kediler çiftleşme için erkek kedilerin dikkatini çekmeye çalıştıklarından, kızgınlık dönemlerinde yüksek sesle ve sürekli olarak ulumaya benzer sesler çıkaracaktırlar. Ayrıca bulundukları yeri erkek kedilere belli etme amaçlarından duvarlara ve mobilyalara kendi güçlü olan idrarlarını püskürtebilirler.
Dişi kedilerde bu süre ortalama yedi gündür. Aslında geniş bir süre alanı vardır, bu süre sağlıklı kedilerde 1 günden 21 güne kadar bir aralığı kapsar. Koital temas (erkek kedi ile çiftleşen) yaşayan dişi kedilerdeki ortalama ise 8,5 gündür. Koital temas yaşamayan dişilerde ise ortalama 6 gün sürer.
Kliniğimizde kızgınlığın ertelenmesi amacıyla progestagen analoglarından yararlanmaktayız. Bu ilaçlar tek doz olarak enjeksiyon şeklinde yapılabildiği gibi bazı durumlarda tablet şeklinde ağızdan uygulanabilir.
Bu dönemde kedilere daha fazla vakit ayrılmalı ve çeşitli oyunlar oynayarak dikkatlerinin dağıtılması sağlanmalıdır. Oldukça huzursuz ve stresli olan erkek kediler, sahipleri ile oyun oynadıklarında yorulup uyuyarak daha sakin kalabilmektedirler.
CEVAP: Ali bey kedilerde çok uzun süren kızgınlıklar normal karşılanacak düzeyde sık karşılanıyor. Fizyolojik olarak normal olan yılda bir dönem şeklinde yaşanmalıdır. Bu kızgınlık dönemi içinde de yaklaşık 1 hafta kızgınlık 1 hafta sakin dönem olmak üzere 3-5 kez artarda tekrarlar.
Her 2-3 kızgınlıkta bir çiftleşmesi en doğrusu olsa da maalesef ömrü boyunca da bu mümkün değildir. Bu sebeple bu hastalıkların çoğuna sebep olan rahim ve yumurtalık daha hiç kızgınlığa girmeden kısırlaştırma operasyonu ile alınır. Bu sayede ileri yaşlarda böyle problemleri yaşama ihtimali %5 altına düşmüş olur.
Hali hazırda bir kedinin ya da köpeğin yaşadığı eve yeni bir kedi getirileceğinde alışma sürecinde kediyi odaya kapatmak önerilebilir. Bu öneri hem evin kıdemli evcilinin huzuru hem de eve yeni gelenin adaptasyonunun desteklenmesi adına önemlidir.
Kedi kısırlaştırma ücreti kedinizin cinsiyetine ve veterineriniz tarafından önerilen ekstra destekleyici prosedürlere bağlı olarak değişecektir. 2022 yılını taban alarak söylemek gerekirse 1250 TL ile 1800 TL arasında değişmektedir.
Öncelikle kediniz bir erkek ise ideal kısırlaştırma dönemi 5-6 aylık olduğu süreçtir. Dişi kedilerde pediatrik kısırlaştırma 8 ile 14 haftalıkken öneriliyor. Bazı veteriner hekimler dişi kedilerin 5-6 aylıkken kısırlaştırılma işleminin uygulanmasından taraftardır.
Hormon uygulamalarına 2 veya 3 kızgınlık dönemi yapıldıktan sonra mutlaka ara verilmelidir. Kızgınlık döneminde kısırlaştırma yaptırabilirmiyim? Çok zorunlu olmadığı sürece kızgınlık döneminde operasyondan kaçınılmalıdır.
Kızgınlığın bitiminden sonraki 3. gün operasyon için en uygun zamandır. Neden 3.gün peki? Son kızgınlıktan sonra ortalama 7. gün sonraki kızgınlık döngüsüne girmesi ihtimali yüksektir de ondan.
Güçlü bir sedatif ve kas gevşetici etkisi bulunan ilaç, 23-60 dk atılma yarı ömrü ile hızla vücuttan atılır. Vücuttan tamamen atılması uygulama şekli ve dozdan bağımsız olarak 2-3 saat içinde olur.
Doğurgan. Kediniz 'kızgınlık döneminde' olduğunda, üreme döngüsünün doğurgan dönemindedir ve çiftleşme arayışındadır. Çoğunlukla ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde kızgınlık dönemine girecektir ve bu kızgınlık, birkaç gün ila birkaç hafta arasında değişen bir süre boyunca devam edebilmektedir.
Erkek Kedi Kısırlaştırma: 1250 TL. Erkek Köpek Kısırlaştırma: 1100-1500 TL. Dişi Kedi Kısırlaştırma: 1800 TL. Dişi Köpek Kısırlaştırma: 2450-3900 TL.
Kısırlaştırılmış kedim neden kızgınlığa girdi? Kediniz Ovaryum Kalıntı Sendromu yaşamaktadır. Yapılan kısırlaştırma operasyonu sonucunda yumurtalık organından parça kalmış olabilir. Bu da onun tekrar kızgınlık belirtileri göstermesine yani hormon üretiminin durdurulamamış olmasına işaret eder.
Kedinizin kızgınlığa girmesi ne kadar normalse bağırması, ağlar gibi davranması, kendini yerden yere atması da normaldir. Baştan açıklayalım kediniz kızgınlık süresindeyken ACI ÇEKMİYOR, AĞRISI YOK.
Bazı kediler çiftleşme döneminde sürekli bağırırken bazıları da hiç yapmadıkları farklı hareketleriyle gözlemlenir. Kedi çiftleşmesi genel olarak sürtünme ve zıplama gibi hareketlerle başlar denilebilir. Kedilerde bu gibi davranışların gözlemlenmesi durumunda da çiftleşme dönemine girdikleri anlaşılabilir.
Hayır!.. Kediler kızgınlık dönmelerinde acı çekmezler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri