Afetlerden etkilenen insanlara barınma alanında da yardım edebilmek amacıyla, Kızılay tarafından 1954 yılında kurulan çadır dikim tesisi yıllar içinde büyümüş, Kızılay'ın çadır üretim kabiliyetleri günden güne gelişmiştir.
Kızılay Çadır & Tekstil, bir Kızılay Yatırım iştirakidir. Çadır ve tekstil faaliyetlerinden elde edilen gelirlerin tamamı Kızılay'a aktarılır ve insani yardım faaliyetlerinde kullanılır. Kızılay Çadır & Tekstil ürün kataloğuna aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Kızılay Çadır & Tekstil; çadır, Ankara, Malatya ve Erzincan'da bulunan çadır üretim işletmeleri ile kişisel koruyucu ekipman ve tekstil alanında ihtiyaç duyulan ürünleri en üst kalite standartlarında ve yenilikçi bir bakış açısıyla üreterek, en hızlı şekilde çözümler sunar.
Kızılay "çadır" demek olduğu için 1954 yılında bir çadır üretim tesisi kurulmuştu.
Meclis Deprem Araştırma Komisyonuna sunum yapan Kızılay Başkanı Kınık, Ahbap'a yapılan çadır satışından haberi olmadığını söyledi. Uluslararası Göç Kurumu için üretilen çadırların deprem olunca Ahbap için iktisadi kuruluş satışı yapıldığını aktaran Kınık, "Bana sorsalar bunu yapmazdım." ifadelerini kullandı.
İlgili 43 soru bulundu
Aksini iddia eden ise ya meseleyi anlamamış ya da kötü niyetlidir. Sanatçı Mahsun Kırmızıgül, AHBAP'ın Kızılay'dan satın aldığı çadırların bir kısmını kendisine gönderdiğini açıkladı. Kırmızıgül'ün Twitter hesabından paylaştığı mesajlar şöyle: Ahbap, Erzincan'dan çıkan 8 Tır çadırı bana gönderdi.
*Satışlardan elde ettiği gelirleri Kızılay'a aktarır, Kızılay da afetler için gerekli olan çadır ve sair insani yardım malzemelerini ürettirerek depolar ve ihtiyaç anında vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtır.
Türk Kızılayı Genel Başkan Akar, 'maden suyu şişelerinden Türk ibaresinin çıkarılmasına ilişkin açıklama yaptı: Kızılay Maden Suyu logosu, 80 yıl kullanılmış bir logodur. Yapılan araştırmalarda, kamuoyunun çoğunluğu tarafından bu logonun benimsendiği ve satın alma algısının daha yüksek olduğu anlaşılmıştır.
Afetlerden etkilenenlere çadır sağlamak artık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) görevi. 1999 depreminin ardından çadır kent kurup yöneten Kızılay, afetlerde sadece gıda ihtiyacını gidermekten sorumlu.
AHBAP'A DA ÇADIR SATMIŞLAR
Cumhuriyet gazetesinden Murat Ağırel, bugün yayımlanan yazısında, Kızılay'ın depremin üçüncü gününde AHBAP'a 46 milyon TL'lik çadır satışı yaptığını duyurmuştu. Ahbap ve Ahbap Derneği Başkanı Haluk Levent de deprem sonrası Kızılay'dan çadır satın aldıklarını teyit etmişti.
Türk Kızılay ya da resmî adıyla Türkiye Kızılay Derneği, Türkiye'deki en büyük insani yardım kuruluşudur ve Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketinin bir parçasıdır.
Halkın yüzde 87,8'inin “Kızılay'ın en güvenilir yardım kuruluşu” olduğunu ifade ettiğini belirten Akar, “Türkiye'de birtakım yardım kuruluşlarıyla alakalı spekülasyonların olduğu bir dönemde, Türk Kızılayı'nın yüzde 87,8 gibi güvenilirlik oranına ulaşması çok önemli bir göstergedir.
“Şimdiye kadar afet bölgesinde AFAD 337 bin 727 çadır kurmuş ve ilave 100 bin çadırı da kurmaya devam etmektedir. Kızılay öz kapasitesini (54 bin 70) AFAD'a teslim etmiş ve tesislerinde AFAD için imalata kesintisiz devam etmektedir. Çadır kentlerde 1 milyon 350 bin 908 vatandaşımız barınmaktadır.”
Kızılay, tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine tâbi, kâr amacı gütmeyen, yardım ve hizmetleri karşılıksız olan ve kamu yararına çalışan bir gönüllü sosyal hizmet kuruluşudur.
Kızılay, 1868 yılından bu güne afetlerden etkilenen insanlara yardım etmeyi görev edinmiş, bu yardımlarını barınma alanında da yapabilmek için 1954 yılında çadır dikim atölyesini kurmuştur.
Kızılay Yatırım Holding Anonim Şirketi, 30 Kasım 2018'de 100 milyon TL sermaye ile Türkiye Kızılay Derneği tarafından kuruldu. Kuruluşunda Yönetim Kurulu, Kerem Kınık (başkan), İsmail Hakkı Turunç (başkan vekili), Naci Yorulmaz (başkan vekili), Hüseyin Can, İbrahim Altan, İlyas Haşim Çakmak ve Murat Onuk'tan oluştu.
Toplam 54 bin çadırı AFAD'a verdiler. Ancak üretim tesisinden de AHBAP'a 46 milyon TL çadır satışı gerçekleştirildi. Vakıf ve dernek görünümündeki tüm kuruluşlara da elindeki stoğu kullandırmış.
Ebeveyn alanı ve çocuk alanı olmak üzere iki bölmeden oluşan çadırların girişinde, mutfak olarak kullanılan ve soba kurmaya da uygun bir alan yer alıyor. Kızılay, Ankara ve Erzincan'da bulunun fabrikalarında yaklaşık 550 çalışanıyla her gün 500 çadır üreterek afet bölgesinde AFAD kullanımına sevk ediyor.
Kemal Demir (1921, Sürmene, Trabzon - 4 Ocak 2010), Türk siyasetçidir.
BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Kızılay'ın maden suyunda insan sağlığını etkileyecek şekilde yüksek miktarda arsenik (ağır metaller) tespit edildiği ortaya çıkmıştı. Habere göre Kızılay, Afyon'daki fabrikasında ürettiği maden suyunu 2019'da Migros Market'e sattı.
11 Haziran 1868'de kurulan Türk Kızılayı'nın kuruluş yıldönümü her yıl genel merkez ve Türkiye genelindeki tüm Kızılay şubeleri tarafından düzenlenen çeşitli aktivitelerle kutlanmaktadır.
MADEN SUYU FABRİKALARI, HASTANELER, ÇADIR FABRİKALARI DEVREDİLDİ Holdinge bağlı altı şirketten biri olan Kızılay İçecek Şirketi'ne tüm maden suyu fabrikaları devredilerek işletme hakkı verildi.
Kızılay, Ahbap'a konserve de satmış. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, ilk günlerde bölgeye çadır göndermemesiyle eleştirilerin hedefinde olan Kızılay'ın, deposundaki çadırları depremin üçüncü günü Ahbap Derneği'ne 46 milyon liraya sattığı ortaya çıkmıştı.
Levent, tartışma konusu olan çadır satışıyla ilgili şunları söyledi: * 15 bin 250 adet çadır aldık. 2 bin 50'si Kızılay'dan alındı. 13 bin 200 tanesi de başka firmalardan alındı.
Ahbap da 2050 adet çadır aldığını açıkladı. Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık da depremin ilk günlerinde Ahbap'a logosuz 2050 adet çadırı "maliyetine" sattıklarını doğruladı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri