Kızlık zarı tipine göre değişmekle birlikte ilk ilişki sonrası gelen kan genellikle açık kırmızı, pembe renkli bazen sürüntü tarzı kandır. Esnek zarlarda yırtılma olup kan gelmeyebilirken kalın yapıdaki kızlık zarlarında kan daha koyu ve fazladır.
Adet kanı sıklıkla miktar olarak kızlık zarı kanından fazladır. Eğer adet döneminde ilişki oldu ise ilişki sırasında ya da hemen sonra görülen birkaç damla kanama büyük oranda kızlık zarına aittir. Kızlık zarı kanının rengi pembe, kırmızı ve miktar olarak azdır. Adet kanı beklemişse pıhtılı ve daha koyu renktedir.
Kızlık zarı neye benzer? Vajina girişinde bulunan kızlık zarı, kıvrımlı ve kalın bir yapı olarak görünmektedir. Bu zar, vajinanın etrafındaki deri ile aynı renktedir. Vajinal açıklığın altında hilal şeklinde ya da vajinal açıklığı tam çevreleyen bir yapıya sahiptir.
kızlık zarının bozulup bozulmadığını anlamak mümkün değildir. Bekaret (Bakirelik) muayenesi son derece kısa ve ağrısız bir işlemdir. Muayenede uzman jinekolog gazlı bez ile büyük dudakları çekerek kızlık zarını gözlemler, böylelikle kişinin bakire olup olmadığı anlaşılmış olur.
Her kadında ilk ilişkide kanama olmayabilir. Bazı kızlık zarları esneyerek ilişkiye müsade edebilir,kanama gelmeyebilir.Yada kızlık zarında yırtılan kısımdaki kanlanma ve kılcal damarlar az olduğundan dolayı farkedilmeyecek kadar az bir kanama olabilir.
İlgili 28 soru bulundu
Kızlık zarı bütünlüğünü kolay kaybeden bir yapı değildir. Kızlık zarının bozulması için ortadaki 1,5-2 cm'lik halkanın düzeninin bozulacak şekilde ve merkezden tabana kadar inen yırtıklar oluşmalıdır. Kızlık zarı mastürbasyon, yüzeysel dokunma, sürtünme yöntemi ilişki gibi sebeplerle bozulmaz.
Normal bir kızlık zarını parmakla ya da elle hissetmek mümkündür.
Bekaret kontrolü, evde yapılamaz. Kendi kendine kızlık zarı (bekaret) muayenesi yapmak mümkün değildir. Ancak ayna kullanarak kızlık zarını gözlemlemek mümkündür, fakat bu durumu yorumlamak deneyim gerektirebilir.
Annüler, halka tarzındaki kızlık zarlarında bozulma sonrası kan pembeden açık kırmızıya kadar gider. Daha kalın kızlık zarlarının bozulması ile kırmızı, koyu kırmızı kan olma ihtimali daha yüksektir. Kanama bol miktarda ve yoğun oldu ise ertesi gün kahverengi şeklinde akıntılar da beklenen bir durumdur.
Aslında vajinaya alınan darbeler, parmakla müdahale, sürtünme yoluyla yakınlaşma kızlık zarını zedeleyebilir. Kızlık zarının yırtıldığı veya bekaret kaybedildi mi sorusunun en net cevabı, bu konuda deneyimli jinekolog tarafından muayene ile edilerek anlaşılır.
Kızlık zarı muayenesinde himenin yapısı ve saat kaç hizasından yırtıldığı ve ne zaman bozulduğu anlaşılır. Ancak ilişkinin üzerinden 15 gün veya daha fazla geçtiyse kızlık zarının ne zaman bozulduğu anlaşılmaz. Sadece kızlık zarının sağlam olup olmadığı, yırtılma varsa saat kaç hizasından yırtılma olduğu anlaşılır.
Kızlık zarı kanamasının herkeste farklı olduğu bilinmektedir. İlk ilişki esnasında kadınların sadece üçte ikisinden gözlenebilen bir kanama gelir. Üçte bir kadından gözlenen belirgin bir kanama oluşmayabilir. Bu fizyolojik yani normal durumdur.
Kadınların iç vajina dudaklarının yaklaşık 1,5 ila 2 cm gerisinde vajina girişinde yer alır. Kızlık zarı ise tam bu bölgede yani vajinanın girişinde bulunmaktadır. Kızlık zarı anatomik olarak çok önde değildir. Dışarıdan baktığınızda kızlık zarını görülmez ya da aynayı karşınıza koyarak kızlık zarını göremezsiniz.
Aslında, ilk cinsel ilişki deneyiminden sonra vücutta fiziksel olarak hiçbir değişiklik meydana gelmez. Cinsel birleşme esnasında vajinadan kan gelmesi sadece birkaç dakikalık bir olaydır. Memelerde büyüme ve vajen açıklığı ise vücudun kendini cinsel ilişkiye hazırlaması esnasında görülen değişimlerdir.
Kızlık zarı zedelenmesinde genellikle hissedilir düzeyde kanama olmaz. Kanama olursa da bir damla veya nadiren de birkaç damla kadar olur.
Gerdek günü penis girişi ile oluşan kızlık zarı kanamasına ilk gece kanaması adı verilir. İlk gece kanaması olmayanlar da esnek kızlık zarı olabilir. İlk ilişkide yeterli vajinal kayganlık sağlanırsa kanama görülmeyebilir.
Kızlık zarı bozulması ancak bir jinekolog tarafından muayene edilerek anlaşılabilir. Bunun dışında kadının kendisinin zarı görebilmesi veya dışarıdan birinin bakarak anlaması mümkün değildir. Cinsel ilişki sonrası kanama ve ağrı olup olması kızlık zarının bozulması konusunda bilgi vermemektedir.
Genellikle kızlık zarı yırtıldığında silmek ile tuvalet kağıdına bulaşan sürüntü şeklinde pembe renkli bir miktar kanama olur. Kızlık zarı kalın olan kişilerde miktar daha fazla ve renk olarak daha koyu bir kanama olur.
Uzun süre ilişkiye girmeyince kızlık zarı eski halini almaz.
Kızlık zarı kıyafet üzerinden elle, yastıkla ya da sert bir yüzeye sürtünmeyle baskı sonucu bozulabilir. Burada önemli olan baskının derecesi ve sürtünmenin şeklidir. Vajinanın 1-2 cm içine parmakla baskı uygulamak, sürtünme ve mastürbasyonlarda kızlık zarının bozulma ihtimali daha fazladır.
Zar sanıldığı kadar kolay delinen bir şey degildir. Epey içeridedir ve baskı ile bozulmaz.
Kızlık zarı dikimi e devlette görünür değildir. Maksimum güvenlik ve gizlilik içerisinde yapıldığı için kimse sizin bu işlemi yaptırdığınızı öğrenemez. Bunun yanı sıra farklı kurumlarla da bu işlem ve detayları paylaşılamaz.
İlk Gece Kan Gelmediyse Endişeye Gerek Yok!
Bazı kadınlar esnek kızlık zarına sahip olabiliyor. Penis içeriye girdiğinde ve özellikle de vajina giriş bölgesi yeterince kayganlaşmışsa kızlık zarı yırtılmayabiliyor. Ayrıca yırtılmanın yaşandığı bölgede damar olmayabiliyor ve buna bağlı olarak da kanama görülmeyebiliyor.
Her ne kadar bir zar olarak değerlendiriliyor olsa da, hymen ya da kızlık zarı bir et parçasıdır. Hymen ya da kızlık zarının rahmi mikrop ve bakterilerden koruduğu düşünülse de, ortasında yer alan delikten ötürü bu düşünce geçerliliğini yitirmiştir.
Kızlık Zarı Bozulursa Ne Olur
Kızlık zarının bozulması herhangi bir biyolojik değişikliğe neden olmaz. Kızlık zarının üreme sistemi veya genel sağlık durumuyla herhangi bir ilişkisi yoktur. Kızlık zarı bozulduktan sonra yanma tarzında hafif bir ağrı veya lekelenme şeklinde kanama olması doğaldır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri