En mühim özellikleri çok iyi gelişmiş, kötü kokulu bir sıvı üreten anal bezeleridir. Bu kokulu sıvıyı, kendilerini korumak için 6 metre bir mesafeye kadar sıçratabilirler. Anlatılanlara göre bu iğrenç koku, sarımsak, kükürt ve yanık plastik karışımı gibi kokmaktadır.
Kuzey ülkelerinin en cüretkâr, en hırsız ve en kurnaz hayvanlarından biri. Sansargillerden olmasına rağmen küçük kahverengi bir ayıyı andırır. Bu sebeple kokarca ayı olarak da tanınır.
Yürümez, "Alaca kokarca, Latincesi Vormela peregusna, Mevcut literatüre göre henüz Batman'da bir tespiti yapılmamış olup bölgemizde Diyarbakır, Şırnak'ın Cizre ilçesi, Siirt ve Şanlıurfa'da vardır. Şu anda görüntülediğimiz kokarca, Batman'da tespit edilen ve literatüre geçen ilk alacasansar'dır.
İnsan vakalarına ilişkin raporlar nadirdir, ancak kokarca böceğinin vücut sıvıları toksiktir ve insan derisi ve gözleri için tahriş edicidir. Kokarca böceği kaynaklı kornea iltihabı vakası bildirilmiştir.
Kokarca: Huzur, güçlendirme ve şeref.
İlgili 23 soru bulundu
Bizdeki adı da “kalkan böceği ve koku böceği” olarak bilinir. Türkiye'de çok fazla çeşidi bulunan bu böcek aslında Çin, Japonya, Kore Yarımadası ve Tayvan'a özgü bir böcektir. Şurada Paylaş! Koku böceği genellikle toprak rengi, siyah, yeşil veya kırmızımsı olarak görülebilir.
Kokarca TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim,hayvan bilimi Etoburlardan, orta boyda, kendini korumak için düşmanına kötü kokulu sıvı fışkırtan, ince, uzun bir kürk hayvanı (Mustela putorius)
Kahverengi kokarca böceği Pentatomidae familyasından, Çin, Japonya, Kore Yarımadası ve Tayvan'a özgü bir böcek türüdür.
1.ÖNEMİ Kahverengi Kokarca, Halyomorpha halys (Heteroptera: Pentatomidae), Uzak Doğu (Çin, Japonya, Kore ve Tayvan) kökenli bir tür olup, tarımsal üretimde önemli kayıplara neden olan ve yaklaşık 300 konukçusu olan polifag ve istilacı bir zararlıdır.
Hayvan ısırmaları çoğunlukla ev hayvanlarından kaynaklanır fakat sokak köpek ve kedileri, kokarca, rakun, sincap, yarasa gibi doğadaki hayvanlar da her yıl binlerce çocuğu ısırmaktadır.
En mühim özellikleri çok iyi gelişmiş, kötü kokulu bir sıvı üreten anal bezeleridir. Bu kokulu sıvıyı, kendilerini korumak için 6 metre bir mesafeye kadar sıçratabilirler. Anlatılanlara göre bu iğrenç koku, sarımsak, kükürt ve yanık plastik karışımı gibi kokmaktadır.
Eti yenmeyen kara hayvanları: Domuz, kurt, ayı, aslan, kaplan, pars, leopar, panda, panter, çita, jaguar, puma, sincap, samur, sansar, kokarca, goril, maymun türleri [şempanze, babun, gibon, orangutan], sırtlan, fil, köpek, kedi, kunduz, porsuk, vaşak, çakal, tilki, gelincik gibi, avını köpek dişiyle yakalayan yırtıcı ...
İnsanların çıkardığı gazın sadece %1 i kötü kokuludur. Bağırsaklarımızda yaşacan bakterilerinin kendi sindirimlerinden kaynaklı ürettikleri sülfür bazlı gazlar bu kötü kokulara neden olur. Çıkan gazın yüzde 99'u yemek yerken yada konuşurken yuttuğumuz havadır.
Kokuşmuş böceklerin insanları ısırdığı, soktuğu görülmemiştir. Kokuşmuş böcekler vücutlarında herhangi bir mikrop bulundurmaz ve taşıyıcı değillerdir. Kokuşmuş böcekler (Pis Kokulu Yeşil Böcek) bir tür ürün zararlısıdır.
Her insanın kendine özgü, değişmeyen bir kokusu olduğunu söyleyen Dr. Mehmet. Yavuz, "Araştırmacılar, konuya açıklık getirebilmek için koku ile cinsellik arasındaki ilişkiyi incelediler. Bu incelemeler sonucunda, vücutta salgılanan, feromon adı verilen maddeyi keşfettiler.
İlginç bir gerçek: Karıncalar ve örümcekler dahil çoğu böcek, naneden hiç hoşlanmaz. Tek yapmanız gereken nane yağı ve suyu karıştırarak sprey sıkma şeklinde bu karışımı dilediğiniz köşelere uygulamak. Evinizin mis gibi nane kokması ve taze bir hava ise bir diğer artı.
Kokarca
Kokarcalar evde beslemek için deal hayvanlardan, tabii koku bezlerini aldırırsanız. Bir de kuduz taşıyorlar, aşısını falan da yaparsanız havalı bir hayvan-sahip ikilisi olursunuz.
Fındık yeşil kokarcası (Palomena prasina) Pentatomidae familyasından zararlı böcek türü.
Aklınıza halı böceği neden olur diye soru takılabilir. Bunun sebebi işte evinizde bulunan yünlü eşyalardır. Bu eşyalar canlıyı kendisine çekmektedir. Bu canlı özellikle uzun süre kullanılmayan yünlü eşyaların içerisinde daha fazla görülme ihtimalleri vardır.
Zararlının bulaşık olduğu tarımsal alanlarda kimyasal mücadele yapılabilir. Biyoteknik mücadelede ise feromon tuzaklardan yararlanılabilir.
Bütün giysileri, havluları, yatak örtülerini ve diğer kumaşları çamaşır makinesine koy ve deterjanla sıcak su ayarında yıka. Halı böcekleri, larvalar ve yumurtalar çok dayanıklıdır ve sıcak ve deterjanlı su onları öldürmenin en iyi yoludur.
Kokarcalar kokularını tiyol adı verilen sülfür içerikli bir kimyasal salgılayarak yayarlar. Sadece koku salmakla kalmıyorlar; tiyol maddelere yapışabildiği için kimyasallarla karışarak kalıcı hale geliyorlar. Kokularını kıyafetlerinize bırakırlarsa, bu kokunun kaybolması haftalar sürebilir.
Kokarca böcekleri genelde yazın meyve ve sebzelerle besleniyor. Mahsulün dış kısmını delip suyunu emerek çürümesine neden olmalarıyla bilinirler. Kokarca böcekleri, meyvelerden yapılan şarap gibi ürünlere girebilir ve içeceğe kokarca böceklerinin kokusunu salarak aromasını bozabilir.
Dişiler erkeklerden daha küçüktür; erkekler 9 ila 16 kg arasında, dişiler ise 5 ila 10 kg arasındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri