L kategorisi araçlar, benzinli, dizel veya elektrik motorlu, iki ve üç tekerlekli mopetler ve motosikletler, motorlu bisikletler, sepetli motosikletler, karayollarında kullanılan hafif ve ağır dört tekerlekliler ve hafif ve ağır dört tekerlekli motosikletler dahil olmak üzere iki, üç ve dört tekerlekli motorlu araçları ...
1) L Sınıfı – İki ve üç veya dört tekerlekli motorlu araçlardır. 1.1) L1 Sınıfı: Azami hızı 45 km/s'i, içten yanmalı motorlu ise silindir kapasitesi 50 cm³'ü, elektrik motorlu ise azami sürekli nominal güç çıkışı 4 kW'ı geçmeyen iki tekerlekli araçtır.
1.7) L7 Sınıfı: yüksüz ağırlığı 0.4 tonu (yük taşıma amaçlı araçlarda 0.55 ton), geçmeyen ve L6 sınıfına girmeyen dört tekerlekli araçtır.
50 CC motorlu bisikletler Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde L1 sınıfında bulunuyor. L1 sınıfı ise azami hızı 45 km/s'i geçmeyen iki tekerlekli araçları kapsıyor.
L7 Sınıfı: Elektrik motorlu araçlarda akü ağırlığı hariç yüksüz ağırlığı 0.4 tonu (yük taşıma amaçlı araçlarda 0.55 ton), azami net gücü 15 kW'ı geçmeyen ve L6 sınıfına girmeyen dört tekerlekli araçtır.
İlgili 17 soru bulundu
AB standartlarında ki kategorilere ayrılırken kullanılan L kategorisi dörtten az tekerlekli motorlu araçlar ve bazı hafif dört tekerlekli araçlar için kullanılır ve L1'den başlayıp L7'ye kadar devam eder. Burada sadece L6 hafif, L7 ise ağır dört tekerli araç kategorilerini ifade etmektedir.
Elektrikli bisikletler, Karayolları Trafik Kanunu'na göre bisikletlerle aynı kapsam altında değerlendirildiğinden ehliyet gerektirmez. Mopedler, Karayolları Trafik Kanunu gereği M sınıfı ehliyetler ile kullanılabilir.
80 CC kiti sadece karbüratörlü yakıt sistemine sahip olan scoter modelleri için uygundur. Enjeksiyon sistemi ile çalışan 50 cc scoter modelleri yakıt miktarını ECU yardımı ile püskürttüğü için 80 CC.`ye yükseltilmiş bir enjeksiyonlu motorda bu kit yarardan çok zarar getirir.
Sıralı altı silindir motor (genellikle I6 ya da L6 olarak kısaltılır), altı silindirin de aynı çizgi üzerinde yer aldığı bir içten yanmalı motor tipi. Sıralı altı silindir motorlarda tek silindir sırasında yan yana yer alan altı silindir, tek bir krank milini çevirir.
ii) L6e-BP araçlar (yolcu taşımaya yönelik hafif dört tekerlekli motorlu araç): öncelikli olarak yolcu taşımak için tasarlanmış araçlar.
- M1 kategorisi: Yolcu taşımasında kullanılan araçlar ve sürücü koltuğuna ilave olarak sekiz koltuktan fazla koltuğu olmayan araçlar. - M2 kategorisi: Yolcu taşımasında kullanılan ve sürücü koltuğuna ilave olarak sekiz koltuktan fazla koltuğa sahip olan ve 5 tonu aşmayan maksimum ağrılığa sahip olan araçlar.
H Segmenti: 4x4 arazi araçları.
L kategorisi araçlar, benzinli, dizel veya elektrik motorlu, iki ve üç tekerlekli mopetler ve motosikletler, motorlu bisikletler, sepetli motosikletler, karayollarında kullanılan hafif ve ağır dört tekerlekliler ve hafif ve ağır dört tekerlekli motosikletler dahil olmak üzere iki, üç ve dört tekerlekli motorlu araçları ...
L Sınıfı Araçlar
L sınıfı araç kategorisi 7'ye ayrılır. L sınıfı araç sınıfları mopet ve motosikletlerin motor hacimleri, araç sürücü ehliyet sınıfları ve köprü otoyol sınıfları hakkında bilgiler verir.
Motor hacmi turuncu olarak renklendirilmiştir. Birim olarak genellikle kübik santimetre (cc), santimetre küp (cm3), litre (l), (Kuzey Amerika'da başta olmak üzere) kübik inç (CID) kullanılır. Bir motorun silindir hacmi 1.6 litre denildiğinde aslında bu yuvarlak bir rakamdır.
Yolcu taşıma için kullanılanların net ağırlığı 400 kg'dır. 550 kilograma kadar olan dört tekerlekli L3, L4, L5 ve L7 sınıfı motorlu taşıtlar ise yük taşımacılığında kullanılır.
V6 motor, tek bir krankı çeviren, üçerli iki sıra halinde altı silindirden oluşan V tipi motordur.
50 cc motorların maksimum hızı, motorun yapısına, ağırlığına, hava koşullarına ve sürücünün sürüş tarzına göre değişir. Genel olarak, 50 cc motorlar saatte 50-60 km hıza ulaşabilir. Ancak, bazı 50 cc motorlar saatte 70-80 km hıza kadar çıkabilir. 50 cc motorların, yokuş çıkarken zorlanabileceği doğrudur.
Motosikletlerde Silindir Hacmi Büyütme İşlemi Yasal Mıdır? Motosikletlerde silindir hacmi büyütme işlemi yasal değildir. Silindir veya motor hacminin motosiklet kullanıcıları tarafından artırılması durumunda yapılan değişiklikler ruhsatta gösterilmezse idari para cezası uygulanır.
Polis yakaladığında ne yapabilir ki ? Karayolları Trafik Yönetmeliğinin Hız Sınırları başlıklı 100'üncü maddesine göre motorlu bisikletlerin (49 cc) Erişme Kontrollü Karayolunu (Otoyol) kullanmaları yasaklanmıştır. Polis çevirdiğinde, yoluna uygun olmayan aracı kullanmaktan ceza alabilirsiniz.
Otobana 125cc motosikletle rahatlıkla çıkılır.
30 gün içerisinde adresinize en yakın Volta motor servisine ücretsiz teslimat. Karayolları Trafik Yönetmeliği'ne göre motor gücü 0,25 kW ile 4 kW arasındaki benzinli; moped, motosiklet, elektrikli; moped, motorlu bisiklet ve motosikletler için tescil plaka çıkarma zorunluluğu bulunmaktadır.
İki kişiyi rahatlıkla taşıyan bu Mondial 50 cc scoter tarzı motosikletler, sağlam ve kullanışlıdır. Fren sistemi özeldir.
ama L3 ü tanımı bu L3 Sınıfı: Azami hızı 45 km/s'i geçen yolcu sepetsiz iki tekerlekli araçtır. Motorunuz hayırlı olsun. Ruhsatta bazen hata yapabiliyorlar. Ruhsatı bastırdıktan sonra ilk kontrol edilmesi gereken yer araç sınıfı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri