L1 Şirket İçi Transfer (Intracompany Transfer) vizesi, uluslararası şirketlerin, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan şubelerinde çalışmak için alınması gereken vize türüdür. L1 vizesi kendi içinde iki gruba ayrılır: L-1A Şirket İçi Yönetici ve Müdür Transferi (Intracompany Transferee Executive or Manager)
L-1 Vizesi, uluslararası şirketlerin, çalışanlarını Amerika'daki şubelerine transfer etmek için başvurabilecekler geçici çalışma vizesidir.
L1A Vizesi Nedir? Yöneticiler ve müdürler L1 şirket içi transfer vizesi alırken L1A vizesi kategorisinde başvuru yaparlar. Bu pozisyonlarca çalışacak olan kişiler 7 yıla kadar çalışabilirler. İlk başvuruda vize 3 yıllık olarak verilir fakat başvuru halinde 2 yıllık sürelerle uzatılabilir.
b) Transit vize: Türkiye'ye herhangi bir sınır kapısından girerek belirlenen süre içinde Türkiye'den geçiş yapmak isteyen yabancılara verilecek transit vize ile belirlenen geçiş süresi, vizenin geçerlilik süresi içinde sınır kapısından her girişte yeniden başlar.
Amerika R Vizesi (Din Görevlileri) geçici bir süreyle dini görevde çalışmak, ABD nezdinde dini ibadetleri yürütmek üzere yetkili kurum tarafından bölgeye atanan kişilere verilmektedir.
İlgili 16 soru bulundu
C Tipi Schangen vizesi, kalış gününüzün en fazla 90 gün olduğu, turistik veya iş seyahati gibi durumlarda alınan klasik Schengen vizesidir. Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor.
Schengen Vizesi (C tipi), Schengen Antlaşması'na dahil ülkelerde (Schengen Ülkeleri) her altı ay için en fazla 90 günlük bir süre zarfında, yetkili konsolosluğun verdiği vize geçerlik süresi kadar seyahat etmeye ve konaklamaya izin veren vizi tipidir.
Ne kadar ücret ödemem gerekir? Vize harcı 86 Amerikan Doları (USD) tutarında olup nakit olarak tahsil edilmektedir. Kredi kartı veya havale ile ödeme kabul edilmez. 6 ila 12 yaş grubundaki çocuklar 43 USD vize harcı öder.
Son olarak G5 tipi vize ise tüm G tipi vize gruplarının ( G1,G2,G3 ve G4) kapsadığı vize sahiplerinin; hizmetçileri, uşakları veya kişisel asistanlarını kapsamaktadır.
Çalışma imkanına sahip olması ile öğrenci vizelerinden ayrılan J1 vizesi Amerika'da çalışmak, eğitim görmek isteyen kişiler için uygun olan bir göçmen olmayan vize türüdür. Bu vize kapsamında başvurarak Amerika'ya gelebileceğiniz programlar aşağıdaki gibidir: Çocuk bakıcılığı (Au Pair)
L2 vizesi ise L1 vizesine sahip kişilerin eşleri ve 21 yaş altı bekar çocuklarına, diğer bir ifadeyle kendisine bağımlı kişilere, verilen vize türüdür. Hem L1 hem de L2 statüsü, vize sahiplerine A.B.D.'de çalışma izni tanımaktadır.
L1 Şirket içi transfer Vizesi için Süreç ilk adım olarak Amerikan Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosuna I-129 Formu doldurup verilmesi ile başlar ve şirketler arası bağlantını ispatı vs. çeşitli araştırmalar ile birlikte 1- 2 ayda sonuçlanabilir.
A2: Yabancı devletlerin diğer sorumluları, personelleri ve aileleri için geçerli vize türüdür. A3: A1 ve A2 sorumlularının yanında çalışan işçi ve yardımcılar için geçerli vize türüdür. B1: İş gereçli yapılan turistler için geçerli vize türüdür.
Mürettebat Vizesi ile ticari bir uçağın pilot ve uçuş ekibi, yolcu gemisi görevli kaptanı, teknisyenleri, tayfaları, aşçıları, garsonları, cankurtaranları, stajyerleri ve diğer hizmet personelleri seyahatlerini gerçekleştirebilmektedir. Aynı zamanda C1/D Vizesi adı ile bilinmektedir.
F-1 Öğrenci Vizesi Nedir? F-1 Öğrenci Vizesi, göçmen olmayan vizeler kapsamında olup Amerika'da lise, üniversite veya dil eğitimi almak isteyen öğrencilerin başvurduğu vize türüdür. F-1 Öğrenci Vizesi alabilmek için öğrencinin ABD'de bir okulda tam zamanlı eğitim alması gerekmektedir.
Halk arasında D vizesi olarak da bilinen D tipi vize; çalışma, oturum ve eğitim için gerekli olan ve Schengen ülkelerinde geçerli olan uzun süreli bir vize türüdür. Yani aslında turistik amaçlı değildir ve bir nevi oturum izni anlamına gelir. D tipi ulusal vize en fazla 1 yıl en az 90 gün alınabilir.
Pasif Gelir D7 Vizesi ise, Portekiz'de yatırım yapmadan oturum izni veren popüler bir vize türüdür. D7 vizesi için birbirinden bağımsız süreler boyunca altı veya sekiz ay ülkede sınırları içerisinde vakit geçirilmesi gerekir. Golden Visa için ise daha esnek ikamet şartları bulunur.
Bu vize sınıfı, özel bir işte geçici olarak çalışmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat eden Avustralya vatandaşlarına verilir. E3 Avustralya vatandaşlarına özel olduğu için daha detaylı bilgi burada bulunabilir. E3 Vize Başvuru Koşulları: Başvuru sahibi Avustralya vatandaşı olmalıdır.
EB-3 Vizesi bir Green Card türü olup bir işveren sponsorluğunda çekilişsiz olarak sahip olmanıza olanak tanınır.
Uzun süreli vize ücreti – 100 EUR. 6-11 yaş arası çocuklar – 40 EUR. Aşagıda belirtilen kişiler, D tipi vize başvuru ücretinden muaftırlar: 6 yaşın altındaki çocuklar; Estonya vatandaşı aile bireyleri.
Schengen vizesinin en rahat alındığı ülke hangisi? 2020-2023 verilerine göre, Litvanya Schengen vizesini en rahat veren ülke. Litvanya'nın vize verme oranı yüzde 98.7. Onu yüzde 98.4 oranıyla Estonya, yüzde 98.3 ile Finlandiya takip ediyor.
Özetle Schengen Vizesi dışındaki vizeler; turistik vize, transit vize, öğrenci vizesi, sınır kapısında vize ve çalışma vizesi olarak sınıflandırılmaktadır.
C3 ABD den transit geçiş yapacak yabancı ülke yöneticileri ile aileleri ve yanlarında çalışanlara verilir. D vizesi Spor ve sanatsal etkinlik takım üyelerine verilen vize türüdür.
Çin Z vizesi olarak da bilinen Çin çalışma vizesi, Çin Halk Cumhuriyeti'ne giderek orada sadece ticari faaliyetlerde bulunmak için değil ayrıca çalışmak da isteyen T.C. vatandaşlarının alması gereken bir vize türüdür. Çalışma vizesi, vize sahibine aynı zamanda oturum hakkı da tanır.
Bu hesapla, iki yıllık bir vize (C 2) ile 4 kez 90 günlük seyahatte bulunulabilir, fakat en geç kesintisiz 90 günün sonunda Schengen Bölgesinden çıkış yapılmalıdır. Başta ziyaret, turistik veya ticari seyahatler için alınması gereken doğru vize Schengen Vizesi´dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri