2- Sadece La ilahe illallah demek yetmez. Peygamber efendimize de iman etmek, son Peygamber olduğuna şehadet getirmek şarttır. Yani Muhammedün Resulullah demek de gerekir.
Evet evet, yanlış okumadınız, Lâ ilâhe illallah sözü tek başına söylendiğinde eksik kalır. Ancak Muhammedün Resulullah denilince tamam olur.
"Her kim La ilahe illallah derse Cennet ´e girecektir." (
sözü, imanı çekirdek seviyesinde olduğu halde imanla kabre giren avam müminlerin ebedi cehennemde kalmayacaklarına işaret ediyor.
Hadis-i Şerifte günde 100 defa "Lâ ilâhe illallâhu vahdehu lâşerîke leh, lehu'l mülkü ve lehu'l hamdü ve hüve alâ külli şey'in kadîr" zikrini getirmenin büyük sevâbını anlatıyor.
Cevap 6: Esasen “Lâ ilâhe illallâh” (Allah'tan başka ilah yoktur) diyen bir Müslüman'ın kelime-i tevhidi içinde Hz. Peygamber'i kabul ve tasdik anlamı vardır, var olmalıdır. Ancak yalnızca “Lâ ilâhe illallâh” deyip de peygamberler zincirinin son incisi olan Rasûl-i Ekrem'e inanmayan bir insan Müslüman olamaz.
İlgili 30 soru bulundu
La İlahe İllallah diyenin günahları silinir, yerine sevap yazılır. La İlahe İllallah cennetin anahtarıdır. Son sözü La İlahe İllallah olan kimsenin ruhu kolay çıkar. İhlasla La İlahe İllallah söylemek kişiyi haramlardan alıkoyar.
La ilahe illallah cümlesinin Türkçe anlamı 'Allah'tan başka ilah yoktur. ' anlamına gelmektedir. Tüm Müslümanlar buna gönülden ve büyük bir kalp ile inanır. Bu doğrultuda la ilahe illallah fazileti ise, Allah'ın buyurduğu din buyrukları kabul etmek ve ona derim bir inanç beslemek anlamına gelmektedir.
Lâ ilâhe illallah'ın yedi tane şartı vardır: Şeyh Abdurrahmân bin Hasen (rahimehullah) “Feth'ul Mecîd” adlı neserinde şöyle demektedir: “Derim ki: La ilahe illallâh şehâdetinde mutlaka olması gereken yedi şart vardır, öyle ki bunların hepsi yerine getirilmeden bu söz, onu söyleyene fayda vermez.
“Kim, yetmiş bin defa 'Lâ ilâhe illallah' derse veya kimin için bu söylenirse, günahları mağfiret olunur (bağışlanır).” Değerli kardeşimiz, İbn Arabi Hazretleri, bâtıni ve manevi ilimlerde harika bir kutup olduğu gibi, fıkıh, tefsir, hadis gibi zahirî ilimlerde de büyük bir allamedir.
İlgili hadisin tercümesi: “Kim düzgün çekerek ve harflerinin hakkını vererek 'Lâ ilâhe İllallâh' derse, büyük günahlarından 4.000 günahı silinir.”
Hatim etmek için mutlaka 70000 kere la ilahe illallah denmesi gerekmektedir. Her 100 kelimede bir de “Muhammedür Rasûlullah Sallallahu Teâlâ Aleyhi Vesellem" denmesi gerekmektedir.
SON NEFESİNDE “LÂ İLAHE İLLALLAH” DİYEREK VEFAT EDEN MÜSLÜMAN CENNETE GİRER. Burada şu hususa da işaret etmek yerinde olacaktır. Kelime-i tevhid, kalpteki imanın işaretidir. Binâenaleyh hadisimizin anlamı “Kim, son anında Allah'a ve Resûlüne inanmış olarak âhirete göçerse, cennete girer” demek olur.
Kelime-i tevhidin kazalardan ve belalardan kişileri koruduğuna inanılır. Kelime-i tevhid okumanın çok sevabı olduğu belirtilir. Günahların affedilmesi için ve Allah'ın rızasının kazanılabilmesi amacı ile Kelime-i tevhid okunur ve aynı zamanda da bağışlanma istenir.
Tesbih Sübhanallah, Tehlil La ilahe illallah, Temcid La havle vela kuvvete illa billah demektir.) Her gece yatarken yüz defa (Sübhânallahi velhamdülillâhi ve lâ ilâhe illallahü vallâhü ekber) okuyan kimse, yüz defa tesbih, tahmid ve tekbir söylemiş olur.
Türkçe anlamı Allahtan başka hiçbir ilah yoktur. Tek yaratan ilah Allahtır. Muhammed Allahın Rasuludür. Arapça yazılışı ise La ilahe illallah muhammeden resulullah olmaktadır.
mealindeki ayetlerde, Allah'ı zikretmek, takvanın önemli bir unsuru olduğuna işret edilmiştir. Zikir kelimesinin “hatırlamak, anmak” manasında olması, bilinen “lisani zikre” aykırı değildir. Dille seslendirmek kalben yapılan anmayı daha da güçlendirir.
Namaz kılmak, secde yapmak, mushafa tutmak abdestle olur. Tesbih çekmek, istiğfar etmek, mushafı tutmadan Kur'an okumak, zikir yapmak; “La ilahe illallah” demek, bunların hiçbiri için abdest şart değildir.
Tevhid inancı İslam dininin temelini teşkil eder. İslam dinine girmek isteyen kimselerin ilk olarak kelime-i tevhidi içtenlikle benimsemesi şarttır. Kelime-i tevhidin aslı “lâ ilâhe illallah Muhammedün resûlullah” cümlelerinden ibadettir.
Peygamberimiz aleyhisselam 'Cennetin kapısında Lailahe İllallah' yazar buyurmuştur. Her namazdan sonra 33 defa Lailahe illalah zikrini çekmek çok faziletlidir. Bu kelimeyi dille söylemek kadar kalple tasdik ve amel ile ihya etmek gerekir.
İmâm-ı Rabbânî Hazretleri; kelime-i tevhîdin yüceliğini anlatırken şöyle buyurur: “Allah Teâlâ'nın gazabını teskin hususunda «La ilahe illallah» sözünden daha faydalı bir şey yoktur. Bu söz, cehenneme girmeye sebep olan gazabı teskin ediyorsa, başka gazapları daha çabuk teskin eder.
Kelime-i tevhid şu şekilde söylenir: "Lâ ilahe illallah, Muhammedün Resullullah" Kelime-i Şehadet ise "Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü" şeklinde okunur.
Bir kimse, cânı gönülden "Lâ ilâhe illallah” derse, bu mübârek kelimenin hakkını vererek, baştaki “Lâ”yı dört elif miktarı, yâni dört parmak kaldıracak kadar uzatarak, kâidesine göre (kuralına uygun bir şekilde) “Lââââ ilâhe illallâh” diyerek okursa (söylese), o kimsenin dört bin günâhının affedileceği ve bağışlanacağı ...
Zikirler içerisinde en faziletli sözün 'Lâ ilâhe illallah' olduğunu belirten Peygamberimiz, bir hadis-i şerifinde, Câbir (r.a), naklettiklerine göre: "En faziletli zikir 'Lâ ilâhe illallah', en faziletli dua da 'el-Hamdülillâh'tır." (Tirmizî, Daavât 9) ifade edilmektedir.
Hergün 100 kere bu zikre devam eden Cenab-ı Hakk'ın rahmetine kavuşur.
Kelime -i tevhid bir zikirdir, hem de zikirlerin en faziletlisidir. Nitekim Peygamber Efendimiz(s.a.s.): "Zikrin en faziletlisi lailahe illallah ve duanın en faziletlisi el-hamdü lillah sözüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri