"Kim la ilahe illallah derse cehennemden kurtulur, cennete girer." anlamında başka hadis rivayetleri de vardır. Bununla beraber, bir kimse, “la ilahe illallah” deyip de hemen bunun ardından ölse, bu, o kimsenin imanla kabre girdiğinin delilidir.
İlgili hadisin tercümesi: “Kim düzgün çekerek ve harflerinin hakkını vererek 'Lâ ilâhe İllallâh' derse, büyük günahlarından 4.000 günahı silinir.”
Hadis-i Şerifte günde 100 defa "Lâ ilâhe illallâhu vahdehu lâşerîke leh, lehu'l mülkü ve lehu'l hamdü ve hüve alâ külli şey'in kadîr" zikrini getirmenin büyük sevâbını anlatıyor.
2- Sadece La ilahe illallah demek yetmez. Peygamber efendimize de iman etmek, son Peygamber olduğuna şehadet getirmek şarttır. Yani Muhammedün Resulullah demek de gerekir.
SON NEFESİNDE “LÂ İLAHE İLLALLAH” DİYEREK VEFAT EDEN MÜSLÜMAN CENNETE GİRER. Burada şu hususa da işaret etmek yerinde olacaktır. Kelime-i tevhid, kalpteki imanın işaretidir. Binâenaleyh hadisimizin anlamı “Kim, son anında Allah'a ve Resûlüne inanmış olarak âhirete göçerse, cennete girer” demek olur.
İlgili 42 soru bulundu
Hatmi tehlil ya da tehlil hatmi kelime tehlinin 70000 defa okunmasına denmektedir. Hatim etmek için mutlaka 70000 kere la ilahe illallah denmesi gerekmektedir. Her 100 kelimede bir de “Muhammedür Rasûlullah Sallallahu Teâlâ Aleyhi Vesellem" denmesi gerekmektedir.
Peygamber efendimiz; (Zikrin en kıymetlisi, Lâ ilâhe illallah demektir) buyurdu. Bir hadis-i şerifte; (Yedi kat göklerin ve bunlarda bulunanların ve yedi kat yerin hepsi, Lâ ilâhe illallah kelimesi ile ölçülse, bu kelimenin sevabı daha çok olur) buyuruldu.
Hadis-i Şerifte günde 100 defa "Lâ ilâhe illallâhu vahdehu lâşerîke leh, lehu'l mülkü ve lehu'l hamdü ve hüve alâ külli şey'in kadîr" zikrini getirmenin büyük sevâbını anlatıyor.
Evet evet, yanlış okumadınız, Lâ ilâhe illallah sözü tek başına söylendiğinde eksik kalır. Ancak Muhammedün Resulullah denilince tamam olur.
Geceleyin uykusunda Kelime-i Tevid yani La ilahe illallah Muhammeden Resulullah zikri imanın gücüne, sıkıntılı hallerin sona ermesine maddi ve manevi rızka yorumlanır. Rüyada la ilahe illallah söylediğini gören kimse borçlu ise ya da sıkıntıda ise onun bu durumdan kurtuluşu olarak değerlendirilir.
"Lâ ilâhe illallâhül melikül hakkul mübîn Muhammedün rasûlüllâhi sâdikul va'dil emîn." "Mülk sahibi Melik, hak ve varlığı birliği apaçık Mübin olan Allah'tan başka hiçbir ilah yoktur. Vadinde sadık ve emin olan Muhammed (asm) Allah'ın Rasulüdür."
La ilahe illallahül melikül hakkul mübin duasını her gün 100 kez okuyan kişinin duaları kabul olur. La ilahe illallahül melikül hakkul mübin duasını okuyanın malı, mülkü artar fakirlikten kurtulur. Cuma günü 200 kez bu duayı okuyanın ömrü bereketli ve huzurlu olur.
Lâ ilâhe illallahu vahdehu lâ şerîke leh, lehu'l mulku ve lehu'l-hamdu ve huve alâ kulli şey'in Kadîr Türkçe anlamı: Allah'tan başka hiçbir ilâh yoktur; o tektir, ortağı yoktur. Mülk onundur, hamd ona mahsustur ve o her şeye kàdirdir.
Tesbih Sübhanallah, Tehlil La ilahe illallah, Temcid La havle vela kuvvete illa billah demektir.) Her gece yatarken yüz defa (Sübhânallahi velhamdülillâhi ve lâ ilâhe illallahü vallâhü ekber) okuyan kimse, yüz defa tesbih, tahmid ve tekbir söylemiş olur.
Kelime-i tevhid, Allah'a ve peygambere olan inancın sık sık dile getirilmesine yardımcı olur. Bu sebepten dolayı imanın güçlenmesini sağlar. Kelime-i tevhidin kazalardan ve belalardan kişileri koruduğuna inanılır. Kelime-i tevhid okumanın çok sevabı olduğu belirtilir.
Mehmet Yıldız on X: "İnsanın " La ilahe illallah " derken dudağı kıpırdamaz. Çünkü insan felç olduğunda bile Kelime-i Tevhid edebilsin, Allah'ı zikretsin diyedir" / X.
mealindeki ayetlerde, Allah'ı zikretmek, takvanın önemli bir unsuru olduğuna işret edilmiştir. Zikir kelimesinin “hatırlamak, anmak” manasında olması, bilinen “lisani zikre” aykırı değildir. Dille seslendirmek kalben yapılan anmayı daha da güçlendirir.
Zikirler içerisinde en faziletli sözün 'Lâ ilâhe illallah' olduğunu belirten Peygamberimiz, bir hadis-i şerifinde, Câbir (r.a), naklettiklerine göre: "En faziletli zikir 'Lâ ilâhe illallah', en faziletli dua da 'el-Hamdülillâh'tır." (Tirmizî, Daavât 9) ifade edilmektedir.
Hergün 100 kere bu zikre devam eden Cenab-ı Hakk'ın rahmetine kavuşur.
Kelime-i tevhid şu şekilde söylenir: "Lâ ilahe illallah, Muhammedün Resullullah" Kelime-i Şehadet ise "Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü" şeklinde okunur.
Kelime-i tevhidin aslı “lâ ilâhe illallah Muhammedün resûlullah” cümlelerinden ibaret olup “Allah'tan başka tanrı yoktur, Muhammed Allah'ın elçisidir” şeklinde Türkçe'ye çevrilir. Kelime-i tevhid, inanç esaslarının ve dolayısıyla dinin özünü oluşturan iki temel üzerine kurulmuştur.
Bir kimse, cânı gönülden "Lâ ilâhe illallah” derse, bu mübârek kelimenin hakkını vererek, baştaki “Lâ”yı dört elif miktarı, yâni dört parmak kaldıracak kadar uzatarak, kâidesine göre (kuralına uygun bir şekilde) “Lââââ ilâhe illallâh” diyerek okursa (söylese), o kimsenin dört bin günâhının affedileceği ve bağışlanacağı ...
“Zikrin en faziletlisi, lâ ilâhe illallah'tır.” (
Bu ve benzeri rivayetlerden dolayı kelime-i tevhidi söylemenin büyük sevabı olduğu anlaşılıyor. Her ibadetin sevabı hem okuyana hem de o ibadetin sevabı bağışlanan kimseye verilir. Bu açıdan ölen kimsenin ruhuna bağışlanmak üzere tevhid çekilmektedir.
Tıpkı namaz kılarken olduğu gibi abdest almanın zorunluluk olduğu durumların haricinde yani dua ederken ya da tesbih çekerken abdestli olunmak zorunlu değildir.
Özellikle dua ve zikir yapılmadan önce tesbih çekerken estağfirullah kelimesini 100 kez okumak oldukça faziletlidir. Tesbih çekerken en faziletli ve her Müslümanın günde en az 100 kez söylemesi tavsiye edilen subhanallahi ve bihamdihi zikrini söylemek maddi ve manevi açıdan büyük faydaları olan zikirlerdendir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri