Lâ ilâhe illallahül-Melikül-Hakkul-Mübin Fazileti Lâ ilâhe illallahül-Melikül-Hakkul-Mübin duasını okuyan kişinin rızkı artar, yokluk görmez. Bu duayı her gün 100 defa okumayı alışkanlık haline getiren kişinin duaları kabul olur. Allah'a teslimiyetle bu duayı okuyan kişi fakirlikten kurtulur. Malı ve mülkü artar.
RASÜLÜLLAH Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Her kim günde (sabah ve akşam en az) 100 kere “Lâ ilâhe illallahül-Melikül-Hakkul-Mübin” yani “Eserleriyle aşikar, hakiki mevcut ve yegane mülk sahibi olan Allah'tan başka ilah yoktur.
REGLİ OLaN ZİKİR ÇEKEBİLİR, DUa EDEBİLİR :adetli kadınlar namaz kılamasalar da zikir çekebilir, dua edebilir. Bunlara bir mani yoktur. Hatta özel günlerindeki bir bayanın kıbleye doğru oturarak zaman zaman tesbih çekmesi, dua etmesi isabetli bir davranış olur.
Tıpkı namaz kılarken olduğu gibi abdest almanın zorunluluk olduğu durumların haricinde yani dua ederken ya da tesbih çekerken abdestli olunmak zorunlu değildir.
Bu cümlenin tamamıyla ilgili bir hadis rivayeti bulamadık. Bununla beraber, bu ifadeyi Allah'ı ve Resulünü övmek, dua ve niyazda bulunmak, bela ve musibetlerden korunmak niyetiyle okumak güzel olur.
İlgili 37 soru bulundu
Mübin duası anlamı ve fazilet: Mübin duası nasıl okunur? Borçların ödenmesi, maddi açıdan rahata ermek, her türlü sıkıntı ve kederin ortadan kalkmasını dilemek, kaza beladan korunmak gibi niyetlerle okunan Mübin duası Kur'an-ı Kerim'de yer alan Yasin suresinde bulunan 7 ayetten oluşur.
La 'hayır', İlahe ' ilahlar, İllallah “Allah'tan başka” şeklinde tanımlanmaktadır. Yani Allah'tan başka ilahlık iddiasında bulunan insan, put, hayvan, düşünce ve benzeri her şeyi ret etmek ve yalnız Allah'ın ilahlığını kabul etmek, lailahe illallah'ın genel anlamını oluşturmaktadır.
İhlas suresi eğer ezberden okunacak ise kişilerin namaz abdesti almasına gerek yoktur. Ancak bu sureler Kur'an'dan okunacaksa kişinin abdest alması gerekmektedir. Gusül abdesti olmayan kişilerin sureleri ezberden de okuması doğru değildir. Bu nedenle gusül alındıktan sonra okunması gerekir.
Tıpkı namaz kılarken olduğu gibi abdest almanın zorunluluk olduğu durumların haricinde yani dua ederken ya da tesbih çekerken abdestli olunmak zorunlu değildir.
Fakat Kur'an-ı Kerime elle ya da dokunarak abdestsiz okunamaz. Kuran-ı Kerim birçok ayette olduğu gibi bu ayetlerde de Hz. Muhammed (S.A.V) ile birlikte Müslümanların tümüne seslenir.
Kadınlar âdet veya lohusalık hâllerinde iken dua edebilirler; zikir ve dua anlamı taşıyan âyet-i kerîmeleri okuyabilirler. Bunun yanında, kelime-i şehâdet, kelime-i tevhid, istiğfar, salavât-ı şerîfe getirebilirler. Tefsir, hadis ve fıkıh eserlerini okuyup inceleyebilirler (bkz.
Adetliyken Ayetel Kürsi Okunur mu? Ayetel kürsinin adetliyken hem ezberden hemde Kur'andan okunması caiz değildir. Bu ayeti kerime sadece adet halinin sona ermesinin ardından gusül abdesti alındıktan sonra okunabilir. Gusül abdesti gerektiren adet hallerinde Kuranı kerime el sürmek ve yüzünden okumak haram olmaktadır.
Kısaca manası, (Allah'tan başka ilah yoktur. Muhammed aleyhisselam da Onun Resulüdür) demektir. [Yüzüncüyü söylerken "Muhammedün resulullah" ilave etmek iyi olur. Tecvide göre okununca "Muhammedür-resulullah" denir.]
ayeti okununca yedişer defa "Mubîn Duası"okunmalı.
sadıku'l-va'di'l-emin / sâdıku'l-vâ'di'l-emîn. Vaad ve sözünde mutlaka duran Allah; vaadinin doğruluğundan emin olunan Allah.
- Bekarlıktan kurtulmak için okunur. - İşsizlik ve rızık sıkıntısından kurtulmak için okunur.
Eğer Kuran'dan okunacaksa abdestli okunmalıdır. Ancak ezberden okunacak ise abdest almak şart değildir. Peygamberimiz hem yetim hem öksüzdü.
el Cevab: Kuran okunurken dinlerken abdestli olmak şart değildir. Evde korunaklı bir ortamda iken başınızın örtülü olmaması caizdir. Ama efdal olan ibadetler ve dini şeairi yaparken örneğin Kuran okunurken örtünme ye riayet etmenizdir. Yalnız başınıza kuran okurken başınız açık olsa bu da caizdir.
Cünüp kimse, Kur'an-ı kerimden sûre ve âyet okuyamaz, fakat her çeşit duayı okuyabilir, her çeşit zikri çekebilir, hatta Fatiha ve Rabbenâ âtinâ gibi dua âyetlerini, sadece dua niyetiyle okuyabilir.
Ayetel kürsi Kuran-ı Kerim'de bulunmaktadır. Kuranı kerim ayetleri abdestsiz ve gusülsüz okunamadığı gibi ayetel kürsi de bu hallerde okunmamalıdır. Ayetel kürsi ezberden okuma halinde ise Kuran-ı Kerim'e dokunması gerekmediğinden okunabilmektedir.
Abdestsiz kimsenin Kur'an-ı Kerim'i ezberden okumasına gelince, bunu yapmasında veya birisinin onun için Kur'an-ı Kerim'i tutup da ezberlemesine yardımcı olması ve takıldığı yeri ona hatırlatmasında bir sakınca yoktur. Fakat cünüp olan kimse Kur'an-ı Kerim okuyamaz.
Hadis-i Şerifte günde 100 defa "Lâ ilâhe illallâhu vahdehu lâşerîke leh, lehu'l mülkü ve lehu'l hamdü ve hüve alâ külli şey'in kadîr" zikrini getirmenin büyük sevâbını anlatıyor.
La İlahe İllallah diyenin günahları silinir, yerine sevap yazılır. La İlahe İllallah cennetin anahtarıdır. Son sözü La İlahe İllallah olan kimsenin ruhu kolay çıkar. İhlasla La İlahe İllallah söylemek kişiyi haramlardan alıkoyar.
İmâm-ı Rabbânî Hazretleri; kelime-i tevhîdin yüceliğini anlatırken şöyle buyurur: “Allah Teâlâ'nın gazabını teskin hususunda «La ilahe illallah» sözünden daha faydalı bir şey yoktur. Bu söz, cehenneme girmeye sebep olan gazabı teskin ediyorsa, başka gazapları daha çabuk teskin eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri