Lağım kokuları bütün lağım sisteminde bulunan maddelerin bozunmasına bağlı olarak oluşan gazlara özellikle lağım gazına bağlıdır. Lağım ve pissu sistemi ile bağlantılı herhangi bir açıklık sistemdeki gaz ve buharın dışarı […] Kimi zaman özellikle tatil dönüşleri evde lağım kokusuyla karşılaşılır.
GİDERDEN GELEN LAĞIM KOKUSU NEDEN OLUR? Uzun süre kullanılmamış olan tuvalet ya da banyoların giderlerinde koku kalabilir ve bu da bir süre sonra lağım kokusu şeklinde kendini belli edebilir. Uzun süre kullanılmayan yerde borulardan su da geçmediği için koku bir şekilde orda kalır ve tüm eve yayılabilir.
Duş giderinden kaynaklanan kötü kotu genellikle süzgecin tıkanmasından dolayı oluşur. Banyo süzgecinde biriken kıllar, sabun artıkları temizlenirse kötü koku önlenir. Bunun dışında borularda olabilecek kırık ve çatlak gibi sorunlarda banyo giderinden gelen kötü koku sebebi olabilir.
Banyo giderlerinde biriken saçlar ve kıllar zamanla kıkırdak boru içinde birikir ve sürekli ıslak ve nemli kalan bu yüzeyde kötü kokuya sebep olur. Bu koku her ne kadar lağım kaynaklı olmasa da lağım kokusuna çok yakın kokulardan bir tanesidir.
Tuvaletten lağım kokusu geliyor. Tuvaletlerin sürekli pis kokmaya başlaması veya tuvaletten lağım kokusu gelmesi öncelikle pimaş borulardaki çatlağı akla getirir. Çatlaktan sızan lağım suları giderden gidemeyip, ortama yayılır ve tuvalet pis kokmaya başlar. Tuvalet taşının kenarlarında boşluk olabilir.
İlgili 39 soru bulundu
Kanal kokusu, mikrop ve bakteriler hava solunumu problemlerine neden olmakta ve insan sağlığına zarar vermektedir.
En sık kullanılan temizleme yöntemlerinden birini beyaz sirke ve su karışımı oluşturuyor. Bu karışımı tuvaletinize döktükten sonra kokunun büyük ölçüde azaldığını fark edeceksiniz. Karbonat ve limon suyu karışımı da tuvaletteki istenmeyen kokuların giderilmesinde oldukça etkili.
Binaların havalandırma boşluklarına atılan çöpler havalandırmadan banyoya koku dolmasına neden olabilmektedir. Hava almayan bina rögarı kanalizasyon kokusunun eve dolmasına neden olabilmektedir. Gider borularında kaçak olması lağım kokularının eve dolmasına neden olur.
ALO 181'DE HEDEF VATANDAŞ MEMNUNİYETİ
Kuruyan yer süzgeci de lağım kokusunu yukarı adeta çekerek banyo içerisine yayar. Ya da süzgeç etrafındaki dolgu malzemesi zamanla aşınıır ve yine pis koku etrafa yayılır. Koku yer süzgecinden kaynaklanıyorsa buraya sık sık dökerek ve eskiyen derz dolgularını yenileyerek pis kokuyu engelleyebilirsiniz.
Lavabo kokusu karbonat ve sirke kullanılarak giderilebiliyor. Akla ilk gelen bu yöntemde öncelikle lavabo deliklerinin üzerini kapatacak şekilde yarım ya da bir su bardağı karbonat boşaltmanız gerekiyor. Ardından asidik özelliğe sahip bir miktar sirkeyi karbonatın üzerine dökerek köpürmeleri izleyebilirsiniz.
Tıkanıklıkları açar: Lavabo açıcılar, lavabo ve giderlerde oluşan tıkanıklıkları etkili bir şekilde açar. Suyun akışını düzenler ve su birikintilerini önler. Kötü kokuları giderir: Koku giderici özellikleri sayesinde lavabo ve giderlerde oluşan kötü kokuları etkili bir şekilde yok eder. Ferah bir ortam sağlar.
Derideki kokulu (apokrin) ter bezlerinin çoğu kasıkta, koltuk altlarında ve meme uçlarının çevresinde bulunur. Apokrin bezleri temel olarak vücut kokusundan sorumludur, çünkü ürettikleri ter protein bakımından yüksektir ve bakteriler tarafından kolayca parçalanabilir. Bu parçalanma sonucu da “vücut kokusu” oluşur.
Öncelikle küf ve rutubet kokuları çeşitli nedenlerle oluşabilir. Bazen, sızdıran bir boru veya zeminde düzgün şekilde kurutulmamış ıslak bir nokta olabilir. Diğer zamanlarda, evdeki yüksek nem seviyelerinden kaynaklanabilir. Sebep ne olursa olsun, küf ve rutubet kokuları rahatsız edici ve hatta tehlikeli olabilir.
Havalandırma, kolon borusundan büyük olmalıdır. Binanın ömrü, bina içi kanalizasyon boru tesisatının sağlıklı yapılmasıyla da ilgilidir. Kanalizasyon tesisatı, bina içinde yasayanların sağlıklarını da doğrudan etkiler.
Su ve kanal ile ilgili konularda görüş, öneri ve şikayetleriniz için ALO 185'e günün her saati bildirebilirsiniz.
Riskli binalar nasıl tespit edilecek, yıkımdan sonra vatandaş nerede kalacak, kira yardımı kimlere yapılacak, hacizli dairelerin durumu, kredi vermesi süreci nasıl işleyecek? Bu ve buna benzer birçok sorunun cevabını vatandaşlarımız bu hat aracılığı ile öğrenmiş oluyor.
155 ihbar hattı aranarak polis merkezine şikayet kaydı açabilirsiniz. Bağlı bulunduğunuz belediyenin zabıta bölümünden şikayetçi olabilirsiniz. Alo 181 hattını arayarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına şikayet bırakabilirsiniz. Son olarak Sulh Hukuk Mahkemesine dilekçe vererek dava açabilirsiniz.
Eğer tıkanıklık, binanın ana giderinde ise bina olarak orada oturan herkesin sorumluluğundadır. Eğer bir yönetici varsa binada, sorunun çözümü için ilgili yerlere ulaşacaktır. Aski ya da özel Kanalizasyon Firmaları ile irtibata geçecektir.
İçindeki faydalı bakteriler foseptik tankınızın veya lağım çukurun yaydığı kokuyu keser ve aynı zamanda hem organik (doğal) hem inorganik (kimyasal) atıkları bertaraf eder. Ürün sayesinde kokudan kurtulmuş ve foseptik sisteminizin bakım ve masraf ihtiyacını azaltmış olacaksınız.
Kanalizasyon temizleme işlemlerinde en bilinen yöntem yüksek basınçlı sudur. Bu yüksek basınçlı su yönteminde, kanalın içi kameralı robotlar aracılığı ile incelenir ve tıkanıklık tespit edildiğinde de cihazda bulunan bir aparatla robotun geçeceği kadar bir boşluk yaratılmaktadır.
BioWave, foseptik çukurlarındaki kötü kokuları yok eder ve çukur içinde katılaşmanın önüne geçerek boşaltma veya sızma işlemini kolaylaştırır. Ürünümüz; foseptik çukurun büyüklüğü ve atığın içeriği gibi farklı nedenlere bağlı olarak 3-5 gün içerisinde koku sorununu çözer.
İdrarın normalde hafif bir kokusu vardır. Ancak, bazı durumlarda idrarın kokusu rahatsız edici hale gelebilir. İdrarda kötü koku oluşumuna neden olan faktörler arasında dehidrasyon yiyecekler, ilaçlar, enfeksiyonlar, idrar yolu taşı, böbrek hastalığı ve diyabet gibi çeşitli nedenler bulunur.
Tuvalet kokusunu gidermek için piyasada pek çok kimyasal madde bulunmaktadır. Fakat bunlar hem sağlığa hem de çevreye olumsuz etkiler bırakmaktadır. Bu noktada zararlı gaz salınımı yapmayan, sağlığa zarar vermeyen ve güzel kokusu ile mest eden koku gidericiler tercih sebebi olmaktadır.
Adetli kan nasıl kokar? Adetli kan kötü bir koku yayabilir. Özellikle kan biraz demir kokusunu andırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri