Geniş bir kap içinde bir miktar bulaşık deterjanı ile bir çay bardağı sirkeyi karıştırın. Kullanacağınız alana göre üzerine su ekleyin ve yeniden karıştırın. Hazırladığınız bu temizlik suyunu bir sünger ile alın ve kirlenmiş dolap kapaklarını ya da raflarını ovalayarak temizleyin.
Lake mutfak dolabınızı temizlerken yalnızca ılık su kullanmanız yeterli oluyor. Lake mutfak dolaplarında derinlemesine temizlik istiyorsanız da, ılık su içerisine cam temizleyici ürün eklemeniz gerekiyor.
Beyaz lake mutfak dolabı temizliği için yapacağımız en sağlıklı temizleme yöntemi iki yumuşak bez (tercihen mikro fiber) ve ılık su yardımıyla olmalıdır. Eğer lekeler nemli bir bezle çıkmayacak kadar inatçı ise o zaman cam silmek için kullandığımız spreylerden biraz temizleme suyuna ilave edebiliriz.
Dolap temizliğini unutmuyoruz
Mutfak dolaplarını temizlemek için: Küçük bir kovaya bulaşık deterjanı ve sirke dökün. Ardından yarısını biraz geçecek şekilde su koyun. Bu karışımı bezle ya da süngerle tüm dolaplara uygulayın. Islak bir bezi bol bol durulayarak tüm dolapların içini tekrar silin.
Bulaşık deterjanı ve sirkeden elde edeceğiniz karışım ile parlak mutfak dolapları nasıl temizlenir sorusuna yanıt almış olursunuz.
İlgili 35 soru bulundu
Doğal bir temizleme yöntemi arayanlar için ılık temizleme suyuna bulaşık deterjanı koyarak dolap temizliği yapılır. Yağdan arındırma işlemi ardından bol su ile durulama ve en son hiç su kalmayacak şekilde kurulama ile temizlik sonlandırılır.
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, kalorifer petekleri, duvarlar, PVC pencere kenarları (çerçeveler), spor ayakkabılarda oluşan yağ ve kirleri ...
Çamaşır suyunu sürekli kullanmak dolaplara zarar verebilir bu açıdan temizlik yaparken dikkat etmeliyiz. Bu yöntemlerin dışında kalan ve birçok kişinin kullandığı sirkeli su da denenebilir.
Gelelim merak edilen soruya: Dolap içi neyle silinir? Hem mobilyaya hem de giysilere zarar vermemek için kimyasal temizlik ürünleri ile gardırop temizliği yapmaktan kaçınmanızı öneririz.
Canlı renkleri, modern görünümü, farklı renk seçenekleri gibi özellikleri ile kullanıcıların sıkça tercih ettiği Lake mutfak dolapları 2019 yılında en çok satan mutfak dolap modelleri arasında ilk sıralarda yerini almaktadır. Yüzeyi diğer MDF ile üretilen mutfak dolaplarına göre çok daha parlaktır.
Lake dolaplar ahşap dolaplara göre daha kolay temizlenir, toz tutmaz. Bu tür dolaplarınız için yalnıza ılık su kullanın. Suyun içine isterseniz cam temizleyici ekleyebilirsiniz. Sonrasında temiz bir bez ile bu su kullanılarak dolaplarınızı dairesel ve yumuşak hareketlerle yukarıdan aşağıya doğru ovalayın.
Kirleri biraz sabunlu su ile sil. Bu, çoğu ahşabı temizlemenin en güvenli ve en kolay yoludur ve beyaz ahşap mobilyalar da bir istisna değildir. Bir kovayı ılık suyla doldur ve su akarken içine biraz yumuşak bulaşık deterjanı sık.
Bu nedenle lake mobilyaların temizliğinde kullanacağınız bezlerin pürüzsüz ve pamuksu olması gerekir. Bu tür mobilyaların temizliğinde pürüzsüz mikrofiber bezlerin yerine daha yumuşak bezler kullanılmalıdır. Temizlikte kimyasal malzemeler de kullanılmamalı.
Lake mutfak dolaplarında zamanla renk solması, sararma ya da canlılığını kaybetme gibi bir problem söz konusu olmaz. Lake mutfak dolapları parlak olduğu için ışığı yansıtma özelliği vardır. Bu sayede mutfağınız son derece ferah ve aydınlık bir görünüme kavuşur.
Yüzeyleri pürüzsüz olduğundan dolayı ise leke ve parmak izi tutmaz.
Ancak az katlı veya daha az kaliteli laka ile kaplanan lake mutfak dolaplarında zaman zaman sararma meydana gelebiliyor. Bu sararmaların ana nedeni güneş ışığı. Lake mutfak dolapları doğrudan ultraviyole ışınlarına maruz kalan lake yüzeylerde sararma oluşur.
Örneğin sert krem temizleyiciler ya da bulaşık süngerinin sert kısmı dolapta çizikler oluşmasına neden olabilir. Çamaşır suyu ile temizlik ya da bulaşık tableti ile mutfak dolabı silme gibi uygulamalar ise dolapların içi iyi durulanmadığında sağlığınızı tehdit edebilir.
Beyaz mutfak dolaplarını temizlemek için beyaz dolaplar için özel olarak üretilmiş temizleyiciler kullanılabilir. Ayrıca, beyaz mutfak dolaplarında çamaşır suyu kullanılmaktan kaçınılır, çünkü dolapların renginin solmasına neden olabilir.
Eğer parlak dolapların varsa temizliğe başlamadan önce seçeceğin temizlik malzemelerinin bu yüzeyi çizmeyeceklerine emin olmalısın. Cif gibi bazı kimyasal temizleyiciler bu tarz yüzeylerde çizilme yapabiliyor. Onlar yerine bulaşık deterjanı, cam suyu ya da soda, sirke gibi doğal malzemeler kullanmanda fayda var.
Domestos Yüzey Temizleyici, salon, mutfak, banyo gibi evinizin tüm yüzeylerinde %100 temizlik sağlar. Kir, yağ ve yüzey lekelerini çıkarır. Temizlik sonrası iz, toz, kalıntı bırakmaz ve her odada uzun süren ferahlatıcı kokusu kalır.
Peki, mutfak dolapları nasıl temizlenir? İki bardak beyaz sirkeyi bir bardak su ile karıştırıp temiz bir bezi bu karışımla ıslatıp dolapların içini ve dışını silin ve kuru bir bezle kurulayın. Dolap içindeki tüm araç gereç ve parçaları boşaltmakla başlayın.
Buzdolabını temizlerken sünger veya yumuşak bir bez kullanmaya özen gösterin. Metal temizleme süngerleri, buzdolabının çizilmesine neden olur. Buzdolabını kokusuz ve sıvı deterjanla temizleyin. Veya evde kendi deterjanınızı da hazırlayabilirsiniz.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Asperox Mavi Güç kireçli ve paslı yüzeyler için özel olarak geliştirilen bir yüzey temizleme ürünüdür. Banyo yüzeylerinde (lavabo, fayans ve seramik, klozet, küvet, duş kabini, armatür, duş başlığı v.b.) cam, plastik yüzeyler, krom, paslanmaz çelik alaşım yüzeylerde etkilidir.
Beyaz mutfak dolaplarını temizlerken oldukça etkili ve zarar vermeyen bir ürün olan Beyaz Sabun, mutfak dolaplarınızı pırıl pırıl yapacaktır. Beyaz sabunu sulandırıp sünger yardımıyla dolaplara sürün. Temiz bir bez yardımıyla, dolaplarınızı silin ve tutma yerlerini silin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri