Laminat parke temizliği için ilk olarak laminat zemini kuru bir bezle veya elektrikli süpürgeyle silmeniz yeterlidir. Kiri çıkarmak için ise az miktarda su gerekebilir. Ancak çok fazla su kullanmamaya dikkat etmelisiniz. Çok amaçlı temizleyici ise bu durumlarda kullanımı kolaydır ve zemini daha hızlı temizler.
Parkelerde temizlik yapılırken kesinlikle çamaşır suyu, tiner ve beyazlaştırıcılar gibi ağır deterjan ve asit içeren ürünler kullanmamanız gerekir. Parkelerin temizliği halılara ve halıflekslere göre daha kolaydır. Vileda ya da mob ile temizliği yapabilirsiniz.
Mat laminat parkeyi parlatmak için parke cilası kullanabilirsiniz. Su bazlı ve aynı zamanda zımpara gerektirmeyen cila çeşitleri önerilir. Ayrıca parkeyi temizlerken yapısı yumuşak olan ürünler kullanmanız tavsiye edilir.
1 litre suyun içine birkaç damla zeytinyağı ve 1 adet limonun suyu eklenmelidir. Temizlik maddesini hazırlamak için karıştırılması çok önemlidir. Yerlerin bu karışım ile hafta bir defa silinmesi sağlıklı parke temizliği için yeterlidir. Ayrıca uygulamadan sonra parkelerin parladığı hemen görebilirsiniz.
Yeni yapılmış olan ve eskimemiş olan parkeleri parlatmak için bir kova suyun içerisine sirke veya arap sabunu katılması gerekmektedir. Ardından mikrofiber bir bez yardımı ile birlikte parkelerin silinmesi gerekli görülmektedir. Oldukça başarılı sonuçlar elde edilmekte olan bir yöntem olduğu söylenebilmektedir.
İlgili 37 soru bulundu
Parkenizi silerken deterjan kullandığınız için, iz kalması mümkündür. Bu nedenle silme işini tamamladıktan sonra temiz, kuru bir bez ile kurulama işlemini gerçekleştirmelisiniz. Ayrıca parkenin ıslak kalması, parkenin kabarmasına neden olabilir bu nedenle parkeyi ıslak tutmamalısınız.
Ahşap Parke Temizliği ve Parlatılması
Piyasada parke temizleyici olarak satıla ürünler yerine arap sabunu veya sirke de kullanarak, bez ile parke yüzeylerini temizlemeniz mümkün. Parke siliminde mikrofiber bez tercih etmeniz yararlı olacaktır.
Fayans, laminat parke, ahşap temizliğinde…
Beyaz sirke tüm bu yüzeylerde gönül rahatlığıyla kullanılabilir.
Sileceğiniz bezin ıslak değil nemli olmasına dikkat etmeli ve iyice sıkmalısınız.Parke temizliğinde deterjan kullanırken kesinlikle fayans temizleyici, çamaşır suyu, bulaşık detarjanı gibi kimyasallar kullanmamalısınız.
Vileda İle Parke Temizliği
Her türlü zemin döşemelerinde bu aracın yardımına başvururuz. Çünkü pratikliği ve hijyeni öne çıkarır.
Laminat parke temizliği süresince, arap sabunu kullanmak oldukça başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlar. Arap sabunu yapısı itibariyle parlaklığı koruyan doğal temizlik ürünleri içinde yer alır. Ve kullanımı ile ilk günkü parlaklık kazanılır.
Mümkünse sıradan bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Eğer yerlerinizi doğal bir temizleyici ile temizlemek istiyorsanız 1 yemek kaşığı arap sabunu, 1 bardak karbonatı ve limon suyunu sıcak suda karıştırabilirsiniz ya da temizleme suyuna bir bardak elma sirkesi ve birkaç güzel kokulu bir yağ dökebilirsiniz.
Lamine Parkede Oluşan Çizikler
Kamufle etmek için yapı malzemeleri satan mağazalardan alacağınız zemininizle aynı tondaki rötuş boya kalemini kullanabilirsiniz. Bu sayede, hasar gören alandaki çizikleri kolayca kapatabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek şey, zemininizle aynı renkte rötuş kalemi almanızdır.
Laminat parke aşındırıcı kimyasallar yerine ahşap temizleyici veya sıvı bulaşık deterjanı ile temizlenmelidir. Ilık suya 1-2 ölçek eklenir. Yumuşak bir bezle ıslak kalmayacak şekilde silinir.
Cif uzmanlığı ile geliştirilen, konsantre jel zemin temizleyicisi, ahşap parke ve laminant yüzeylerinizi en iyi şekilde %100 temizlerken aynı zamanda parlaklık verir!
Islaklığın uzun süre kalmaması sağlanmalıdır. Çiçek saksısı, vazo ve musluk bulunan yerlerde özellikle dikkat ediniz. Temizlikte kullanılan bezin ıslak değil nemli olmasına dikkat ediniz. Laminat döşemenizi temizlik maddeleri ile temizliyorsanız döşeme üzerinde artık madde kalmadığından emin olunuz.
Suya ve neme maruz kalarak şişen parkelerin hacimlerinde meydana gelen artış da parkelerin bulundukları yere sığamamasına, dolayısıyla yukarıya doğru hareket ederek kabarmalarına neden olur. Bu sebeple parkelerin kabarmalarının engellenmesi için bu ürünlerin öncelikle su ve nemden korunmaları gerekir.
Parke Temizliği İçin Gerekli Malzemeler:
Yer sileceğiniz bir paspas, mop ya da bez. Vim Beyaz Sabun Yüzey Temizleyici veya Vim Arap Sabunu Yüzey Temizleyici.
Sert zemin temizleyici olarak güvenle kullanılır. Başta Laminant parke temizliği olmak üzere, bütün parke tiplerinin temizliğinde kullanılır. Yer temizleyicisi olarak güzel kokuyu ve hijyeni tek şişede sağlar. Yer silmeye başlamadan önce farklı sıvıları karıştırma işlemi gerektirmez.
Cam ve fayans yüzeylerinin daha temiz görünmesi içinde sirkeli su önerilmektedir. Bunların yanı sıra kullanılan temizlik malzemelerinin de temizlenmesi için sirke kullanılabilir. Ev temizliklerinde genel olarak beyaz sirke veya elma sirkesi kullanılır.
Beyaz sirke ile temizlik yaparken dezenfekte eder, koku giderir, kireç çözer ve doğal bir şekilde temizlersiniz. Kısacası öteki temizlik malzemelerinin yapabildiği her şeyi, daha çevreci bir şekilde gerçekleştirir.
Sirke temizlik suyu içerisine eklenerek tüm yer yüzeylerinin temizliğinde kullanılabilir. Doğal bir dezenfektan olan ve asit içeren beyaz sirke ile banyo temizliği yapılabilir. Sirkeli suyla temizliğin faydaları ve etkisi sıklıkla merak konusu olmaktadır.
Laminat parkeler mutlaka düzenli aralıklarla temizlenmelidir. Parke üzerindeki yapışmış halde bulunan kirler nemli bezlerle temizlenmeli, parkedeki tozlar süpürüldükten sonra su ve sabun kullanarak parke temizliği yapılmalıdır. Amonyak içeren ve ağır formüllü deterjan ve temizleme sıvıları kullanılmamalıdır.
Laminat Parke Üzerindeki Lekeler Nasıl Çıkar? Laminat parke üzerindeki ağır lekeler için az miktarda ispirto veya sirke kullanabilirsiniz. Lekeli yüzeye az miktarda sirke döküp 3-4 dakika bekledikten sonra kuru ve yumuşak bir bez ile silin.
- Sirke temizlikten en sık kullanılan ürünlerden birisidir. Sprey şişesinde 3 su bardağı su, 2 su bardağı sirke ve bulaşık deterjanı koyarak camlar silinebilir. Bu karışım ile silinen camlar daha çok parlayacaktır. - Buğulu camlar için yumuşatıcı kullanmak etkili bir çözüm olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri