Derzli parkeler boşluk görüntüsüne sahip olsa da temizlik ve bakım konusunda derzsiz parkelerden farksızdır ve bir bez ile kolayca temizlenebilir. Derzli parke modelleri mekânda akıcılık sağlarken aynı zamanda alanın daha geniş görünmesini sağlar.
Derzli laminat parkeleri kullanırken oldukça dikkat etmek gereklidir. Evin içerisine ferah bir görünüm sunan derzli parkeler, kalın olması, antibakteriyel plaklara sahip olması, aşınma sınıfının yüksek olması sebebiyle oldukça kullanışlı olan ve sık tercih edilen parke modelidir.
Laminat Parke suya dayanıklı değildir.
Derzsiz parke, plakalarının birleşim bölgelerinde herhangi bir derz boşluğu olmayan, parke montajı yapıldığı zaman tek parça görünüme sahip olan parke türüdür. Temizliği nemli bir bez yardımı ile kolayca yapılabilir. Sade bir dekorasyon yapmak isterseniz dersiz parke türünü tercih edebilirsiniz.
İlgili 27 soru bulundu
Derzli Laminat Parke nedir? Genel anlamda derzli parke denildiğinde akla fayans ve seramiklerde bulunan derz boşlukları gelmektedir. Parkede kullanılan derz tam olarak böyle değildir. Fayans aralarındaki derzler gibi parkeler arasında boşluk bırakılmıyor.
Parke sınıfları genel olarak 21, 22, 23, 31, 32 ve 33 olarak ayrılmıştır. 21 ve 22.sınıf parkeler insan yoğunluğunun çok az olduğu yerlerde kullanılır. 32 ve 33.sınıf parkeler ise insan yoğunluğunun çok fazla olduğu yerlerde kullanılır. Genellikle ev için ideal olan parke 31.sınıf parkelerdir.
Suya dayanıklı parkeler genellikle lamine parkelerdir. Lamine parkeler, doğal ahşap görünümünü taklit eden bir yüzeye sahiptirler ve genellikle dayanıklıdırlar. Ayrıca, laminat parkeler de benzer şekilde dayanıklıdırlar ve suya dayanıklı kaplama tabakaları sayesinde daha uzun ömürlüdürler.
Laminat, lamine ve masif gibi parke çeşitleri de vardır. Laminat, kağıda yapay reçine çözeltisi emdirilmesi ile meydana gelmiştir. Renk ve desenleri kullanıcılar seçerek suya dayanıklı laminat parke sahibi olurlar.
“MAVİ MELEK AMBLEMİNİ” sağlık kalite standartları çok yüksek laminat parke markaları almaktadır. TSE VE İSO belgeleri mutlaka olmalıdır. Laminat parkenin bileşeninde kullanılan ağaç miktarı da çok önemlidir. Önemli olan Ağaç ( ahşap ) bileşen arttıkça, laminat parkenizin sağlığa daha uygun olmasıdır.
Eğer trafiği çok bir alana sahip seniz ve uzun süre dayanıklı olacak bir zemin kaplama isterseniz seçiminiz Lamine parke olmalıdır. Fazla kullanılmayan alanlar için fazla ücret ödemek istemezseniz laminat parkeyi tercih edebilirsiniz.
Estetik kaygının ve zarif görünümünün elde edilmesini sağlayan laminant parkeler oldukça kullanışlıdır. Yaşam alanlarında görünüm ve uyumluluk içerisinde kullanıldığı zaman uzun ömürlü olarak kullanılabilir. En iyi ve en kaliteli laminat parkeler suya ve herhangi bir darbeye dayanıklı olan parke çeşitleridir.
Bir laminat en az 7 mm, daha iyisi 8 mm kalınlığında olmalıdır. Kalınlığı 8 mm ise biraz daha sessiz ve tıklama bağlantısı genellikle daha kalındır. Bu nedenle daha güçlü olduğu için kalitesi daha iyidir. Kullanım sınıfı konut olan bu alanlarda 8 mm'lik laminat parke uygundur.
Açmak gerekirse, parke düşündüğünüz mekânın alanı darsa ve çok ışık almıyorsa, açık renkli parkeler mekânın daha aydınlık ve geniş durmasını sağlayabilir. Bunun dışında; aydınlık, güneş alan ve geniş bir mekânınız varsa koyu renkli parkeler kullanmanızda bir sakınca yoktur.
En yaygın parke renkleri kül grisi, süt beyaz, gül rengi ve açık beyazdır. Açık renk parkeler tozu ve kiri kolaylıkla belli etmez, daha pratik bir şekilde temizlenebilir.
Genel olarak mobilya ve parkelerde parlak vernik kullanımı tercih edilir. Profesyonel mobilyacılarda daha müşterileri daha fazla etkilemek için parlak vernik çeşidi kullanılır. Ama dekoratif olarak daha zengin ve farklı tonlar elde etmek için mat vernik de tercih edilir.
Isıyı iletir: Sıcak sulu yerden ısıtma sistemleri için uygundur. Uzun ömürlüdür: laminat parkenin oturma odasında kullanım ömrü, 15 ila 20 yıldır.
Laminat parke ürünü montajı yapılırken, parke altına şilte ürünü serilmesi gerekmektedir. Şilte ürünü betondaki rutubet ve nemin üst tarafa geçmesine engeller. Fakat tek başına şilte, ısı ve ses yalıtımı sağlayamaz.
Genellikle parke altı döşemelerinde kullanılırlar. Binalarda iç ve dış duvarların rutubet, küflenme ve boya kabarmalarını önlemek amacıyla , Duvar ve tavan döşemelerinde ise nem, ses ve ısı izolasyonunu sağlamak amacıyla kullanılır.
Döşeme işlemine silte serdikten sonra duvar kenarından dişi zıvana duvara bakacak şekilde başlanmalıdır. Duvarla malzeme arasına koruyucu kama kullanılmalıdır. Döşenecek parçanın dişi zıvana kısmının iç kısımlarına tutkal sürülmelidir.
1 paket 1,85 m² alan kaplamaktadır. 1 pakette 8 adet laminat parke bulunmaktadır. Bu iki seriye ait parkeler yüksek yoğunlukta kullanılan Konut ve Az yoğunlukta kullanılan iş yerleri için uygundur. Modern serisi parkeler 32. Sınıf AC4 sınıfı Derzli 8 mm parkelerdir.
Zeminin durumu, ısı yalıtım ihtiyaçları ve hareket yoğunluğuna göre parke kalınlığı tercih edilmektedir. Genel olarak 8 mm parkeler tüm ihtiyacı karşılasa da ısı yalıtım performansı arttırılmış, 10 mm ve 12 mm kalınlığındaki modelleri de iç mekân tasarımlarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri