Eğer bir oyun oynarken arka planda çalışan uygulamalar RAM, işlemci ve ekran kartı gibi donanımları yüksek ayarlarda kullanıyorsa bu FPS drop'a neden olacaktır. Örneğin FPS oyunu oynadığınızda arka planda tarayıcı ya da tasarım programları açıksa bu FPS kaybına neden olacaktır.
Online bilgisayar oyunları çok fazla grafiğe sahiptir. Bu grafikler bilgisayarın ekran kartını zorlayabilir. Bu zorlama oyunlarda FPS'nin düşmesinin nedeni olarak görülür. Ekran kartı dışında RAM belleğinin ve işlemcinin yetersiz olması da bu değerin düşmesine sebep olur.
Eğer işlemci ekran kartı için yeterince güçlü değilse, yani ekran kartını besleyemiyorsa ve güçsüz kalıyorsa FPS drop problemi yaşanabilir. Çünkü ekran kartı, işlemciden yeterince destek, verim alamazsa tam performans verememektedir.
Aşırı ısınma sorunu FPS değeri de bilgisayar performansı gibi düşer. Bu nedenle yoğun iş yükü gerektiren oyun ve programları kullanırken diğer her şeyi kapatmalısınız. Ayrıca ekstra soğutucularla bilgisayarı destekleyebilirsiniz.
İlgili 36 soru bulundu
Evet düşer. Tıpkı CSGO oyuncularının ekran çözünürlüğünü en düşüğe alıp FPS arttırması gibi.
Laptop hızlanması için çok büyük katkı sağlar. Oyunları donmadan daha rahat bir şekilde oynayabilirsiniz. (Oyunlarda FPS yükselmesi)
Windows 11; FPS düşürür ve sürekli FPS drop da yaşatır. Sistem performansı da düşürür. Pil ömrünü azaltır.
Packed Loss oluşması tamamen internet bağlantınızla ilgili ve FPS düşüşüne sebep olmaz. Oyundayken Karakterinizin koşuşunu, Mermilerin hedefe zamanında ulaşmasını engeller. FPS drop olayınız başka bir şeyden kaynaklanıyor.
Dostum virüs fps düşürür ayrıca windows un orijinal değil crack kmspico tarzı bir aktiflestirme halinde ise fps düşürür.
Bazı durumlarda ihtiyaç duyduğunuz FPS değerini alamayabilirsiniz. Yeni nesil oyunlar, yüksek kalitede grafikler içerir. Bu durum da ekran kartının kapasitesini zorlayabilir. Ekran kartı, RAM ve işlemcide değişiklik yaparak FPS değerini yükseltebilirsiniz.
Hiç fps artışı olmaz.
Oyun içi yoğun olan sahnelerde internet bağlantısında sıkıntı yaşandığında drop olayı meydana gelir. Online bilgisayar oyunlarında RAM kapasitesinin en az 8 GB olması gerekmektedir. Ancak bu kapasitenin daha fazla olması önerilir. RAM belleği yetmediği zaman FPS değerinde de düşüş yaşanabilir.
Aynı donanımları bir üst seviye anakarta takarsanız FPS'e ve performansa etkisi olmaz.
Ortalama bir oyun için 25 FPS değerinde rahatlıkla hem iyi bir hız hem de iyi bir görüntü kalitesi elde edersiniz fakat belirttiğimiz gibi oyunlarda genellikle minimum 30 FPS istenir.
SSD harddiskler çok daha hızlı çalıştıkları için bilgisayar açılış hızını ve işlem hıznı artıracaktır. Laptop bilgisayar modellerinin donanım güncellemesi, masaüstü platformlara göre daha kısıtlıdır. Ancak RAM ve SSD (depolama birimi) değişimleri sayesinde performans üzerinde oldukça iyi yükseltmeler yapılabilir.
FPS ORANI KAÇ OLMALIDIR? Oyunlarda akıcı bir görüntü elde etmenizi sağlayacak minimum FPS değeri 60'tır. 60 FPS ve üstü değerlerde artık oyunlar daha pürüzsüz ve akıcı bir şekilde oynanabilir.
1.Öncelikle Geliştirici Konsolu açın. (Geliştirici Konsol Nasıl Açılır?) 2.Ardından açılan konsola "cl_showfps 1" yazıp, Enter tuşuna basın. FPS değeriniz ekranda gözükmeye başlayacaktır.
En önemlisi ekran kartı. Sonra işlemci. Sonra da RAM'ler gelir. Hatta anakartın bile performansa etkisi vardır.
Windows + G tuşlarına basarak Game Bar'ı açın. Açılan panelden Performans kutucuğunu bulun. Soldaki menüden FPS sekmesine tıklayın. Sağdaki ekrandan Erişim İste butonuna basın.
Yeni nesil laptoplar, özellikle oyun laptopları çok dar alanda çalışma gösterdiklerinden dolayı çok yüksek ısılarda çalışıyorlar. Bu aşamada soğutucu kullanmamak hem sisteme hem de bilgisayarın dış kısmına zarar verecektir. Bu zararı önlemek ve sistemi korumak için mutlaka bir laptop soğutucu kullanmak gerekiyor.
Bilgisayarlarda ısınma meydana geldiğinde kullanım süreleri kısalıyor. Bilgisayarlarda kullanılan parçaların dayanabilecekleri maksimum sıcaklığın bir limiti bulunuyor. Bu limit aşıldığında parçalar işlevini yapamaz hale gelebiliyor. Bu durumun önüne geçmek için de soğutucu fanlar kullanılıyor.
Yüksek CPU ve GPU sıcaklıkları cihazınıza zarar verebilir ve performansı düşürebilir. Genel olarak, CPU'nun 80-90°C ve GPU'nun 70-75°C sıcaklıkta çalışmasının ideal olmadığını söyleyebilirim.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri