Ekranı nazikçe silmek için mikrofiber bez veya yumuşak ve tüy bırakmayan bir bez kullanın. Ekranı çizebileceği için kağıt havlu veya sert bezler kullanmaktan kaçının. Ekranda inatçı lekeler varsa, ekranı nazikçe silmek için az miktarda su veya %50-50 oranında su ve beyaz sirke karışımı kullanın.
Mikrofiber bezler, cam ve led ekranların çizilmesini önleyen yapıya sahiptir. Tozları anında alır ve kullanılan sıvı malzemelerin ekrandan kolayca temizlenmesine yardım eder. Eski kıyafet ya da mutfak bezlerini bu aşamada kullanmanız önerilmez.
Bu noktada mikrofiber bez kullanmanız büyük avantaj sağlar. Hassas yüzeylerde çiziklere neden olmadan ve iz bırakmadan silme işlemini gerçekleştirmenize imkân tanıyacak mikrofiber bezi, kullanım öncesinde hafifçe ıslatabilirsiniz.
En iyi yöntem, tozları bir basınçlı havalı bir spreyle uzaklaştırmaktır. Kasanın yan ya da ön panellerini çıkarın ve daha sonra basınçlı hava kullanarak toz filtrelerindeki tozu temizleyin. Kasanın tabanında bariz görünen toz birikintileri, silinerek ya da çok dikkatliyseniz bir elektrik süpürgesi ile temizlenebilir.
Islak değil nemli bez kullanın:Islak bez bilgisayarın sıvıyla temasına yol açabilir bu yüzden nemli bez kullanmayı tercih etmeniz daha sağlıklıdır. Klavyenin altına herhangi bir sıvı gitmesi ana kartınıza hasar verebilir.
İlgili 25 soru bulundu
Ekranı nazikçe silmek için mikrofiber bez veya yumuşak ve tüy bırakmayan bir bez kullanın. Ekranı çizebileceği için kağıt havlu veya sert bezler kullanmaktan kaçının. Ekranda inatçı lekeler varsa, ekranı nazikçe silmek için az miktarda su veya %50-50 oranında su ve beyaz sirke karışımı kullanın.
Haftada bir olacak şekilde düzenli ve doğru ürünlerle yaptığınız temizleme işlemi monitörünüzün temiz kalması için yeterli olacaktır. Uygun bir temizleme bezi ile camsil veya sirke gibi yüzey temizlik ürünleri kullanarak monitörünüzü temizleyebilirsiniz.
Zamanla laptop fanı toz ve kir birikimiyle tıkanabilir. Bu da aşırı ısınmaya ve performans sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle laptop fanını temizlemek düzenli bir bakım rutini haline gelmelidir.
İşlemcinin kendisini temizlemek için, özel bir temizleyici sprey kullanabilirsiniz. Ancak, bu spreyi dikkatli bir şekilde kullanmalı ve işlemcinin üzerinde kalıntı bırakmamalısınız. Son olarak, fanı yerine takın ve bilgisayarınızı tekrar çalıştırın.
Kapağı temiz sünger veya tüy bırakmayan yumuşak bir bezle silin. Yüzeyi kuru, tüy bırakmayan yumuşak bir bezle tekrar silin. Yüzeyin tamamen kurumasını bekleyin ve ardından sünger veya kumaşta kalan lifleri çıkarın.
Hiçbir şey bulamıyorsanız çok hafif nemli ve yumuşak bir bezle fazla bastırmadan silebilirsiniz. Bezi sadece su ile nemlendirin. Kolonya gibi alkolleri kesinlikle kullanmayın!
Zarar vermez ama ıslak mendili suyunu sıkarak yapmanı tercih ederim arasına su kaçabilir 1 damla olsa da ama bozulmaz.
Masaüstü bilgisayarlar
Ardından, nemli, yumuşak, tüy bırakmayan bir bezle bilgisayarın dış yüzeyini silin. Açıklıkları neme maruz bırakmayın. Bilgisayara doğrudan sıvı püskürtmeyin. Kaplamaya zarar verebilecek aerosol spreyler, çözücüler, aşındırıcı maddeler veya hidrojen peroksit içeren temizleyiciler kullanmayın.
Örneğin tozları çekmek için bir elektrik süpürgesi kullanabilirsiniz. Fakat tozların kasadan tamamen çıktığından emin olmalısınız. Eğer daha profesyonel alet kullanacaksanız bilgisayar kasası temizleme kompresörü kullanabilirsiniz. Ayrıca bir diş fırçası da detaylı temizlik için işe yarayabilir.
Laptop bakımı için öncelikle doğru temizlik ekipmanlarını edinmeniz gerekir. Ekranınızdaki tozları temizlemek için özel sprey losyon kullanabilirsiniz. Gözlük camlarını silmek için üretilen mendiller de ekran temizliğinde yardımcı olabilir. Temizlik yapmadan önce laptopunuzu kapatıp güçten çekmeniz gerekir.
Ekranı temizlemek için nem gerekiyorsa, temiz, yumuşak, havsız bir bez veya mikrofiber bez üzerine su püskürtün. Hala temiz değilse, temiz, yumuşak, havsız bir beze az miktarda amonyak içermeyen, alkol içermeyen cam temizleyici uygulayın ve ekranı sadece hafif bir baskıyla silin.
Termal macun yenileme sıklığını işlemcinizin ısınma oranına göre belirleyebilirsiniz. Örneğin, cihazınızda işlemciyi soğuk tutan gelişmiş bir fan sistemi varsa macun yenileme işlemini 2-3 yılda bir yapmanız yeterli olur.
Termal macun, bilgisayar bileşenlerinin sıcaklığını düşürerek daha verimli çalışmasını sağlar ve düzenli bakımı, bilgisayarınızın en iyi performansı sunmasını sağlar. Termal macun, bilgisayarınızın performansını ve uzun ömürlülüğünü artıran önemli bir bileşendir.
Termal macun ne kadar sürede yenilenmeli? Bazı termal macunlar 8 yıla kadar dayanıklı olsa da, fan temizliği ile beraber, yılda bir kere hem soğutucularınızı hem de macununuzu yenilemenizi tavsiye ediyoruz.
Bir süre sonra ilk günkü aldığınız performansı alamamaya başlarsınız ve işlemci doğal olarak yavaşlar. Özellikle son dönemde laptoplarda sık görülen aşırı ısınma probleminin giderilmesi hususunda laptop fanlarının temizlenmesi oldukça büyük önem taşımaktadır.
Elektrik süpürgesinin ince boru ağzıyla fan girişlerinden hava çekin, takılan birşey varsa büyük ihtimal dışarı çıkartacaktır. Wd40 veya yağlayıcıyı fan deliklerinden sıkmak gibi bir hata yapmayın, artık cihazlar çok minimal yapıda, en ufak gözenekten sıktığınız şey başka yerlere sıçrayıp kısa devreye neden olabilir.
Laptop Fan Bakımı Fiyatları Ne Kadardır ? Laptop fan bakımı, temizliği ve kaliteli termal macun ile yenileme fiyatımız 590 TL gaming cihazlarda ise 1090 TL 'dir.
Doğru Temizleme Malzemelerini Kullanın:
Mikrofiber bez: Yumuşak ve toz çekme özelliği olan mikrofiber bezler, ekranı çizmeden temizlemenin etkili bir yoludur. Su: Ekran temizliği için su kullanabilirsiniz, ancak püskürtme şişesiyle hafifçe püskürtüp mikrofiber bezle silmek önemlidir.
Rutin temizlik için lütfen monitörün yüzeyini çizmeyen temiz, yumuşak bir bez kullanın. Kapsamlı temizlik için lütfen izopropil alkol kullanın. Su veya temizleme sıvısını yumuşak beze püskürtün (doğrudan ekrana püskürtmeyin).
Uygun bir kap içinde 1 su bardağı su ile 1 su bardağı sirkeyi karıştırın. Sirke, cam yüzeylerdeki lekeleri ve kirleri çözmeye yardımcı olur. Eğer tercih ederseniz karışıma birkaç damla bulaşık deterjanı ekleyebilirsiniz. Deterjan cam yüzeylerdeki yağ ve yağ benzeri kirleri çözmeye yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri