Hala bir karara varamadıysanız sizler için iyi önerilerimiz var. Temel bir PC oyuncusuysanız, sizler için bütçe dostu kurulum 256GB SSD ve 1 TB HDD olmalıdır. Daha fazla oyun ve daha fazla akıştan yanaysanız, 500GB ya da 1 TB SSD yanında 2 TB HDD kurulumu uzun vadede sizler için iyi bir seçim olacaktır.
Depolama ve RAM
Depolama için SSD teknolojisinden kesinlikle vazgeçilmemelisiniz ve minimum 500 GB ve üzeri SSD sürücü tercih etmelisiniz. Yüksek kapasiteli SSD tercihi sonrası artan projeler ile birlikte kapasite açısından endişe etmenize gerek kalmayacaktır.
Genel olarak SSD'ler farklı kapasite seçeneği ile karşınıza çıkar. SSD'lerin kapasitesi temel anlamda bilgisayar hafızasını belirlemektedir. Tercih ettiğiniz bilgisayara ve SSD'ye bağlı olarak mevcut kapasite değişiklik gösterebilir. Genel anlamda SSD'ler 128 GB, 256 GB, 512 GB şeklinde karşınıza çıkar.
Mekanik parçaların az olmasından dolayı, SSD'ler boyut olarak da HDD'lere göre daha küçüktür. Böylelikle 256 GB SSD laptop için tercih edilebilir. 256 GB SSD hard disklerin sessiz çalışması da bir avantajıdır. Aynı zamanda küçük boyutu sayesinde ısınma problemini de en aza indirir.
Özellikle hız ve verimlilik bakımından geleneksel HDD modellerine göre büyük bir üstünlük sağlayan SSD'ler, 120 GB kapasiteden başlayarak 2 TB düzeyine kadar ulaşıyor. SSD'nin yanı sıra daha düşük bütçeli bir sistem arayışındaysanız 500 GB ya da 1 TB kapasite sunan HDD ürünlerini de tercih edebilirsiniz.
İlgili 27 soru bulundu
Temel bir PC oyuncusuysanız, sizler için bütçe dostu kurulum 256GB SSD ve 1 TB HDD olmalıdır. Daha fazla oyun ve daha fazla akıştan yanaysanız, 500GB ya da 1 TB SSD yanında 2 TB HDD kurulumu uzun vadede sizler için iyi bir seçim olacaktır.
Bu nedenle, genel olarak, birçok kullanıcının 500GB veya 1TB SSD tercih etmesi tavsiye edilir. Öte yandan, daha düşük bütçeli kullanıcılar için 128GB veya 256GB SSD'ler de mevcuttur. Bu SSD'ler, yeterli depolama alanı sağlamak için sadece işletim sistemi ve birkaç uygulama yüklemesi gereken kullanıcılar için idealdir.
Okuma hızı ve yazma hızı çok düşük SSD'ler, bilgisayar sistemini hızlandıramaz. Hali hazırda kullandığınız bir bilgisayar sisteminiz var ve hızlandırmak istiyorsanız, SSD'nizi yükseltmek bilgisayar sisteminizi etkin bir şekilde hızlandırabilir.
Özellikle 240 gb ssd masaüstü bilgisayarınız için için oldukça uygundur.
Masaüstü bilgisayarlar, notebook ve ultrabook'lara SSD disk takılabilir. Harddisk'e kıyasla tasarımı daha kompakt olan SSD diskler özellikle notebook ve ultrabook gibi ince tasarımlarda kullanılmaktadır. Bilgisayar performansı ve depolama alanını arttırmak için SSD disk tercih edebilirsiniz.
SSD'ler hız değerlerine göre alınır. Sana bir program önerebilirim: "CrystalDiskMark". Bu program SSD'nin hız değerlerini sana verir (HDD de dahil).alman gereken SSD'nin ortalama aralığı "yazma hızı: 500mb/s" ile "okuma hızı olarak: 550mb/s" olmalıdır. Bu değerler ideal değerlerdir.
SSD, bilgisayara takılan ve hareket olasılığı olmayan bir yedek parçadır. SSD'lerin en önemli işlevi bilgisayar üzerindeki dosyaları uzun vadede saklama olanağının olmasıdır. Özellikle oyun bilgisayarlarında sıklıkla kullanılan SSD'ler online oyunların performansına önemli katkılar sağlar.
SSD, işletim sistemlerinin daha hızlı açılmasını; aynı zamanda pek çok uygulama ve işlemin daha hızlı başlamasını sağlarken, veri kopyalama ve taşıma işlemlerini de önemli ölçüde hızlandırır.
Kullanılabilir sabit disk alanı: Yükleme, Windows 10'un 32 bit sürümünü yüklemek için en az 16 GB ve 64 bit sürümünü yüklemek için 20 GB gerektirir.
Dizüstü bilgisayar yorumları dikkate alındığında; en iyi laptop markaları sıralamasında Apple, Huawei, Asus ve MSI bulunuyor. 2023'te alınabilecek en iyi laptop modelleri olarak MacBook Pro M2, MacBook Air M1, Huawei Matebook D15 ve Asus Rog Strix gaming ve fiyat/performans odaklı olmalarıyla öne çıkıyor.
Microsoft tarafından geliştirilen Windows 10 iletim sisteminin 32 bit sürümü 16 GB yer kaplamakta, 64 bit sürümünü yüklemek için 20 GB'lık bir boş alana sahip olmalısınız.
Bir SSD'ye yükseltme bilgisayarınızda önemli bir hız artışı sağlayabilir. Sabit disk sürücülerin 30-40 saniyelik açılış sürelerine karşılık ortalama 10-13 saniye açılış süresi sunar. Ayrıca uygulamaların ve dosyaların açılış süreleri de SSD'lerde HDD'lere kıyasla önemli ölçüde daha hızlıdır.
Evet Laptop bilgisayarımız yavaş çalışıyorsa eski tip hdd sürücüsünü sökerek yerine SSD disk takabilirsiniz.
RAM, en hızlı SSD'lerden bile önemli ölçüde daha hızlıdır. Dolayısıyla uygulamaları ve verileri işlemcinin yanında tutmak için daha fazla RAM'e sahip olmak, işlemlerin daha hızlı ve verimli olmasına yardımcı olur.
Katı hal sürücüleri (SSD'ler) geleneksel HDD'lere göre daha hızlıdır ve diğer avantajlara sahip olsalar da, aşırı doluysa yine de daha yavaş performans gösterebilirler.
Altı yıllık bileşenlere sahip olan bir bilgisayara bir SSD takarak, bilgisayar başlama süresini 2 dakikadan 30 saniyeye düşürebilirsiniz. Aynı zamanda SSD karta sahip olan en yeni Windows 10 işletim sistemi yüklü bilgisayar, 10 saniyeye kadar düşük bir zamanda başlayabilir.
Genel anlamda SSD paketlerinde okuma- yazma hızı 300- 500 MB/sn şeklinde karşınıza çıkar. Tercih edeceğiniz SSD'nin okuma- yazma hızı değerleri ne kadar yüksek olursa elde edeceğiniz hız ve kalite o denli artacaktır. Bu noktada normal bir SSD kullanımı için sunulan hız değerleri 543 MB ve 516 MB'dir.
Bunun yanı sıra; SSD 500 gb, 480 gb, 250 gb, 240 gb, 128 gb ve 120 gb boyutlara sahip ürün çeşitleri bulunur. Kullanım durumuna göre seçim yapabilir, bilgisayarınızın kapasitesini artırabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri