Antalya'nın Muratpaşa ilçesi sınırlarında yer alan Lara Plajı'nda hizmet veren kamping tesisi sizleri bekliyor.
Aynı zamanda Lara Plajı Antalya'nın merkezine 18 kilometrede bulunuyor. Bu plaj Antalya'nın güneydoğusunda yer alıyor. Arkasında ormanlık bölgeler bulunan Lara Plajında kamp yapılabilecek alanlar da bulunuyor. Lara Plajı'nın denizi oldukça berrak ve sakindir.
Belediye yönetmeliğine göre mavi bayraklı plajlarda izinsiz çadır kurulmaması mavi bayrak verilme kriteri olarak sayılıyor. Bu nedenle mavi bayraklı bir plajda çadır kurmanın yasak olduğunu ve izinsiz bir şekilde çadır kurduğunuz takdirde 2022 yılı itibariyle 5326 sayılı Kabahatler Kanunu 32.
İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ili kapsayan ormanlık alanlara giriş yasağı kararı genelgesi içerisinde kamp yasağı da yer aldı. Genelge içerisinde yer alan Madde 2'de yazılı bu karara göre, ormanlık alanlarda “ücretsiz kamp” yani dilediğiniz gibi kamp ve piknik 31 Ekim 2023 tarihine kadar yasaklandı.
Türkiye'de belirlenen kurallara göre normal şartlarda Milli Park, turistik bölge, orman, koru ve sahil gibi devlet kurumlarına ait bölgelerde ücretsiz kamp kurmak yasak olarak sayılıyor.
İlgili 15 soru bulundu
Antalya'nın Lara Plajı'nda kamp yapmak yasaktır.
Madde 76 –(Değişik : 4/7/1995 -4114/1 md.) *2023 yılı itibariyle 6831 sayılı Orman Kanunu 76/a maddesine göre tanzim edilecek tutanak üzerine orman işletme şefi tarafından 494 TL idari para cezası uygulanmaktadır.
Çadır Yeri Seçimi
Çadır alanının sel basması, yıldırım, taş düşmesi ve çığ gibi tehlikelerden uzak bir yer olmasına dikkat et. Kaya düşmelerine karşı kaya altına çadır kurulmamalıdır. Yıldırım tehlikesine karşı da bölgedeki tek ağaç altına ve mağara içinde duvara bitişik çadır kurulmamalıdır.
Öncelikle düzgün, çok fazla ortalıkta bulunmayan, temiz bir nokta seçilmelidir.Taş düşmesi, toprak kayması ve çığ gibi tehlikelere karşı yamaç diplerine çadır kurulmamalıdır.Yıldırım düşmesi ve fırtınaya karşı tepe ve yamaç üstlerine (zirvelerine) çadır kurmamalıdır. Su kaynaklarının olduğu bölgeye yakın olun.
Çadırlarını kaldırmak istemeyenlere ise Konyaaltı Sahili Alan Yönetimi Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik'in "Konyaaltı Sahili'nde kamp yapılması ve çadır kurulması yasaktır." maddesi kapsamında cezai işlem uygulanıyor.
Antalya'da kamp yapmak istiyorsanız mutlaka bir kamp yeri seçmelisiniz. Çünkü şehirde kamp yerleri dışında kamp yapmak, herhangi bir yazılı kural olmasa da tehlikeli ve yasak!
Antalya'nın en ünlü plajı olan Lara halk plajının denizi mavi bayraklı olup, tertemiz denizi ve ince kumlu sahil şeridi ile misafirlerinin beğenisini topluyor.
Lara Plajı'nın denizi oldukça berrak ve sakindir. Denizin suyu ise soğuktan ziyade daha ılıktır. Lara Plajının denizi ise yosunludur. Bunun yanı sıra pürüzsüz bir kuma sahip olan Lara Plajı yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettikleri plajlar arasında yer alıyor.
Denizi oldukça berrak olan Lara Plajı'nın suyu sakindir. Lara Plajı'nın denizi oldukça ılıktır ve her mevsim yüzülebilen bir plaj olarak bilinir. Pürüzsüz ince kum yapısına sahip olan Lara Plajı'na girişler ücretsizdir.
Ziyaretçiler konaklamaları boyunca deniz kenarında eşsiz manzaraya karşı güneşlenme ayrıcalığına erişebiliyor. Kamp alanındaki konaklama seçeneklerinin başında asma çadır yer alıyor. Bunun yanı sıra kendi çadır ve karavanınızla da kamp yapabilirsiniz.
Çadır Kurmak Zor Değildir
Bazı insanlar için çadır kurmak kolay, oysa bir kamp çadırı hayali kurmak daha zor olabilir. Günümüzde imal edilen çadır modelleri kolay kurulabilir modellerdir. Bu işlem, bazı kamp çadırı modellerinde bilgisayar ekranında yaptığınız 'sürükle bırak' işlemine benzer kolaylıktadır!
Oba, çadırlarda yaşayan göçebe ailelerin meydana getirdiği topluluk, çadır halkı.
Ziyaretçi. Nerede kamp yapacağınıza bağlı. Örneği Ağrı Dağı'nda kamp yapmak için doğrudan valilikten veya Aladağlar'da ilçe jandarmasından, çoğu milli parkta ilgili müdürlükten, diğer ormanlık alanda ise yerel orman müdürlükleri ya da jandarma, kaymakamlık, valilik benzeri kamu kurumlardan izin almak zorundasınız.
Kırgızların keçe ev olarak adlandırdıkları çadırları, Oğuzlar ve Uygurlar da kullanmıştır. Orta Asya'da Kazaklarda ve Kırgızlarda en yaygın çadır tipi yuvarlak ve kubbeli olanlarıdır.
6831 sayılı Orman Kanunu'nun 76. Maddesi uyarınca “açıkça kamp yapılabileceği belirtilen yerler dışında” konaklamak, kamp yapmak, çadır kurmak kısaca kanunda geçen tabiriyle “gecelemek” YASAKTIR.
Söz konusu kararın neticesine göre; Çeşme'de kamuya açık tüm alanlarda karavan kampı ve çadır kampı yapılamayacak. İlgili yasak kararına uymayan kişi ve kurumlar için de cezai işlem uygulanacağı belirtildi.
Kamplarda yaş sınırı var mıdır? Evet. 15-17 ve 18-30 olmak üzere iki farklı yaş grubu vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri