Lavabo açıcı formülü 1 soyum, 1 oksijen, 1 hidrojen olarak bilinir ve kimya dilinde sodyum hidroksit olarak okunur.
Sirke, karbonat ve kaynar su üçlüsü ile tıkanmış lavaboları saniyeler içinde kolayca açabilirsiniz. Eğer o anda karbonat yoksa onun yerine tuz da kullanabilirsiniz. Bu ev yapımı lavabo açıcı sayesinde su tesisatını bütün atık ve kirlerden en sağlıklı şekilde arındırmış olursunuz.
Cleancure tuvalet tıkanıklığı açma kimyasalı, tuvalet açıcı olarak kullanılmaktadır.
Lavabo açıcıların pH değeri yüksektir, çoğu lavabo açıcı pH 13 veya daha yüksek bir değere sahiptir. Yani lavabo açıcılar oldukça bazik ürünlerdir. Lavabo açıcıların kimyasal formülü genellikle sodyum hidroksit (NaOH) veya potasyum hidroksit (KOH) gibi bazik kimyasalları içerir.
Lavabo açıcıların 'sodyum hidroksit' yani 'Kostik' olduğunu ve kendi kendine patlamayacağını ifade eden uzmanlar, zıt bir kimyasal maddeyle bir araya getirildiğinde çok şiddetli kimyasal tepkime meydana geleceğini söylüyor.
İlgili 43 soru bulundu
Sodyum hidroksit lavabo açıcı çeşitleri, genellikle diğer kimyasallarla birleştirilir. Bu kombinasyon, lavabonun içindeki organik maddeleri ve atıkları çözmek için güçlü bir alkali çözelti oluşturur. Lavabonun tıkanıklığını açmak ve suyun akışını yeniden sağlamak için etkili bir şekilde kullanılabilir.
Asit bazlı lavabo açıcılar arasında en çok bilineni kostiktir. Kostik içindeki asit su ile reaksiyona girerek ısınır ve bu ısı ile tıkanıklığa sebep olan cisimleri eritir.
Eğer bir maddenin PH değeri 7 ile 14 arasında yer alıyorsa bu madde bazik özellik göstermektedir. Bu nedenle lavabo açıcıların bazik özellikte olduğunu söylemek mümkündür. Çünkü lavabo açıcı içerisinde PH değeri çok yüksek olan çeşitli kimyasallar bulunmaktadır.
Mermer tıkanan lavabo nasıl açılır
Tıkanan mermer lavabolarda asidik ürün kullanmayınız çünkü asit mermere çok ciddi zarar verecektir. Mutlaka kullanacaksanız mermer yüzeyleri bir muşamba ile kapatınız bu şekilde yapınız. genellikle alkali ürünler kullanma eğiliminde olun.
Kireç çözücü kuvvetli bir asittir.
Gider açıcı asit uygulaması ile tıkanıklık sorunu kısa sürede ortadan kalkar. Fakat söz konusu uygulama, küçük tıkanıklık sorunlarında etkilidir. Küçük tıkanıklık sorunlarının giderilmesinde de gider hattındaki borulara zarar verdiği için tercih edilen bir uygulama değildir.
Destroyer gider logar Açıcı'nın üzerine hazırladığınız kaynar suyu yavaşça tıkanıklığının bulunduğu hazneye dökünüz. Destroyer gider logar Açıcı ile kaynar su kimyasal bir reaksiyona girerek borulardaki katılaşmış ve sıvanmış maddeleri eriterek tıkanıklığı açacaktır.
Sirke, sıcak su ve karbonat karışımının klozet içerisine dökülmesiyle tıkanıklık sorunu ortadan kalkar. Klozet tıkanıklığı durumunda kullanılabilecek kimyasal çeşitleri ayrı olarak kullanıcılara sunulur. Direkt temas edilmemesi gereken kimyasal maddeler eldiven takılarak kullanılır.
Sodyum hidroksit, kağıt hamurunun ve çeşitli kimyasal ürünlerin üretiminde, laboratuarda ve endüstriyel ortamda en çok kullanılan kimyasal maddelerden biridir. Plastik, sentetik tekstil, evsel ve endüstriyel ürünler (lavabo açıcı, sabun vb.), petrol, biyodizel üretimi gibi alanlarda yaygın olarak kullanılır.
Karbonat yöntemi: 1/2 su bardağı karbonat ve 1/2 su bardağı sofra tuzunu karıştırın. Hazırladığınız karışımı lavabonun giderine dikkatli bir şekilde dökün. Mümkün olduğunca çok miktarda karışımı sığdırmaya çalışın. Bu karışımı 15-20 dakika beklemeye bırakın.
En etkili lavabo açma yöntemi olarak tuz kullanılabilir. İnatçı tıkanıklıkları temizlemese de kötü kokuları nötralize eder. Ve bazen önemli olan tek şey budur. Bunu yapmak için gidere iki yemek kaşığı tuz dökün ve tuzun etkisini göstermesi için yarım saat ila bir saat bekleyin.
Tıkalı tuvalette tuz ruhu kullanmak için suyu boşalttıktan sonra tuz ruhunu tuvalete dökünüz. 20 dakika bekledikten sonra tuvalete su dökünüz. Döktüğünüz su azda olsa gidiyorsa, suyu tekrar boşaltıp tuz ruhunu tekrar dökmelisiniz. Tuvalet tıkanıklığı tamamen açılana kadar bu şekilde işleme devam etmeniz gerekir.
Tuz ruhu tuvalet açmada kullanıldığında, tıkanıklığa sebep olan cisme zarar vererek açılmasını sağlar. Tuz ruhu tuvalet tıkanıklığına sebep olan cisme zarar verirken pimaş borusuna da zarar verir. Tuz ruhu, lavabo açıcının aksine pimaş borusunun kısa sürede delinmesine sebep olabilir.
Bir miktar kostiği tıkalı olan gidere dökünüz. Lavabo tıkanıklığı açmak için, 2 yemek kaşığı kadar kostik kullanılması yeterlidir. Tuvalet ve klozet tıkanıklığı açmak için ise; daha fazla kostik kullanılmalıdır. Kostiği tıkalı olan alana döktükten sonra ardından bir litreye yakın sıcak su dökmelisiniz.
2. Lavabo aç kimyasallar reaksiyona girdiği zaman ısınır ve borulara zarar verir, daha sonrasında boruları deler. Lavabo tıkanıklığı açma için önermiyoruz. 3. Sürekli kullanılan lavabo tıkanıklığı açıcı ürünler boruları delince kötü kokular gelir.
Önemli bir baz olan sodyum hidroksitin (NaOH) suda çözünmesine bakalım. NaOH, sodyum iyonu (Na+) ile hidroksil iyonu (OH−) arasında iyonik bağ içeren, oda koşullarında katı halde olan bir bileşiktir.
Kostik soda kaynar suya eklenerek kullanılabilir. Kostik kaynar su ile birleştiğinde reaksiyona girer ve farklı bileşenlere ayrılır. Aşındırıcı maddeler, temas ettikleri malzeme veya cilt için çok tehlikelidir. Bu nedenle kostik kullanmadan önce koruyucu lastik eldiven ve maske takmalısınız.
Karbonat ve sirke
Lavabo tıkanıklığınız sıcak su uygulamanıza rağmen tam olarak açılmadıysa 1 yemek kaşığı kadar karbonatı lavabo giderinin içine doğru serpiştirebilir, ardından yarım su bardağı kadar sirkeyi üzerine dökebilirsiniz. Bu karışım köpürerek kimyasal bir tepkime oluşturacaktır, merak etmeyin.
Sirke, Kabartma Tozu ve Tuz ile Doğal Lavabo Açma
Önce bir çay bardağı kabartma tozu lavabo giderine dökülür. Ardından yarım su bardağı tuz gidere yavaşça dökülür. Bir su bardağı sirke gidere dökülür ve 10 -15 dakika beklenir. Ardından bir litre kadar kaynar su gidere yavaşça boşaltılır.
1000 ml Porçöz Jel Lavabo Açıcı, ekstra güçlü formülü sayesinde her türlü lavabo ve giderinizi, tamamen tıkanmış ve suyla dolmuş olsa bile kolayca ve zahmetsizce açar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri