Ayrıca lavanta; güvelerin yanı sıra pire, karasinek ve sivrisinekleri kovan bitkiler arasında da yer alıyor. Bahçenizin güneş alan yerlerine ekebileceğiniz ya da saksılar sayesinde balkon ya da cam pervazlarına yerleştirebileceğiniz lavantaların kokusu insanlara hoş gelse de böcekler bu bitkinin kokusunu hiç sevmiyor!
Çiçeklerde böceklenmeye ne iyi gelir sorusuna sirke ve aspirin cevabı verilebilmektedir. Sirke uzak bir mesafeden yaprakların üzerine sıkılmalıdır. Aspirin ve suyla hazırlanan karışım ise direkt olarak toprağa dökülebilir. Çiçeklerde böceklenme nasıl giderilir sorusuna ilaçlama cevabı da verilebilir.
Kasımpatı içerisinde böceklerin sevmediği piretrin adı verilen bir madde vardır. Bu madde sayesinde böcekler kasımpatı bulunan bölgelerde kesinlikle uğramazlar. Kasımpatını diğer bitki ve çiçeklerinizi yanına ekebilirsiniz.
Biberiye, dereotu, civanperçemi, fesleğen, lavanta, Latin çiçeği, nane, kadife çiçeği gibi bitkileri ekerek doğrudan bazı böcekleri kovabilirsiniz.
Lavanta - lavanta yağı, lavanta kesecikleri gibi çözümler böcekleri evinizden uzak tutacaktır. Nane ve adaçayı - Hamam böceklerinin sevmedikleri kokular arasında bu bitkiler yer alıyor. Uçucu yağları evinizde kullanarak haşereleri uzaklaştırabilirsiniz. Uzaklaştırıcı bir diğer bitki ise melekotudur.
İlgili 38 soru bulundu
LAVANTA Lavanta, pire, meyve sineği ve hamamböceğini uzaklaştıran böcek ilacında bulunan 'linalool' adlı bir bileşen içerir. Bu nedenle böcek oluşumunu engellemek için bahçenize lavanta ekebilirsiniz.
Lavanta çiçeği pireleri ve güveleri uzaklaştırır. Bunun için kıyafet dolaplarına, hurçlara lavanta keseleri konulur. Aynı şekilde evin uygun yerlerine lavanta serpiştirerek, istenmeyen bu gibi canlıları evden uzak tutabilirsiniz. Kekik yağı sivrisinek ve karasinek gibi canlıların cildinize gelmesini engeller.
Lavanta yağı: Lavanta, sivrisinekler ve diğer böcekler için rahatsız edici bir kokuya sahiptir. Lavanta yağı kullanarak böceklerin uzak durmasını sağlayabilirsiniz. Limon yağı: Limon yağı, böceklerin hoşlanmadığı bir koku yayarak onları uzaklaştırabilir. Özellikle sivrisinekler üzerinde etkili olabilir.
Buralara hazırladığın karışımdan haftada 1 kez püskürtmen durumunda örümcekleri onlara zarar vermeksizin ortamdan uzaklaştırabilirsin. Örümceklerin hoşlanmadığı diğer uçucu yağlar arasında okaliptüs, sitronella, çay ağacı, lavanta, tarçın ve narenciye de bulunur.
Limon yağı, portakal yağı, lavanta yağı, nane esansı ve sedir yağı gibi bitkisel yağlar da böceklerin hoşlanmadığı şeyler arasında yer alıyor. Bu ve benzeri yağları evinizin belli bölgelerine damlatabilir ve böceklerin uzak kalmasını sağlayabilirsiniz.
Davetsiz misafirlerden kovmak için, nane ve limondan yapılan doğal sprey de oldukça etkili. Lavantanın kokusunu hemen hemen herkes sever. Bilinmeyen şey ise sivrisineklerin lavanta kokusundan nefret ettiği. Vücuda sürülen lavanta yağı sivrisinekleri bulunduğu ortamdan kaçırır.
Lavanta yağının hoş kokusu, sineklerin uzak durmasına yardımcı olabilir.
Doğal Böcek Kovucular
Birkaç damla limon yağını suyla karıştırarak sprey olarak kullanabilir veya limon dilimlerini böceklerin yoğun olduğu bölgelere yerleştirebilirsiniz. Nane Yaprakları: Nane yaprakları, özellikle evinizdeki sinekleri ve hamamböceklerini uzak tutmak için kullanabileceğiniz doğal bir kovucudur.
Aspirinleri toz haline getirin ve su ile karıştırın. Bu karışımı, çiçeğinizin toprağına dökün. Sineklerin azaldığını görebilirsiniz. Eğer çiçeğiniz nemli olduğu için sinekleniyorsa, üzerine kuru toprak ilave edin.
Bir bardak su ile bir bardak beyaz sirkeyi karıştırın. 1/3 bardak doğal içerikli bulaşık deterjanını bu karışıma ekleyin. İyice karıştırın ve sinek kovucunuz hazır! Bu karışımı sprey şişesine doldurarak bahçenizde, balkonunuzda, istediğiniz her yerde rahatlıkla uygulayabilirsiniz.
Sarımsağın suyunu çıkartarak toprağa dökmek, sprey yardımı ile de yapraklara sıkmak oldukça faydalı bir sonuç almanızı sağlayacaktır. Sinekler bu kokudan aşırı derecede rahatsız olacak ve birkaç gün içerisinde çiçeğinizin etrafını tamamen terk edecektir.
Ayrıca lavanta; güvelerin yanı sıra pire, karasinek ve sivrisinekleri kovan bitkiler arasında da yer alıyor. Bahçenizin güneş alan yerlerine ekebileceğiniz ya da saksılar sayesinde balkon ya da cam pervazlarına yerleştirebileceğiniz lavantaların kokusu insanlara hoş gelse de böcekler bu bitkinin kokusunu hiç sevmiyor!
Lavanta yağı, bitlerin önlenmesi ve tedavi edilmesine yardımcı olur. ; Bit Önleme: Lavanta yağı, bitlerin saça bulaşmasını önlemek için kullanılır.
Kaynayan suyun içerisine sirke ilave edip karıştırın. Ardından karışıma lavanta yağı ekleyip bir kez daha karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı sprey şişesine alın hamam böceklerinin olduğu bölgeye püskürtün. Bu karışım hamam böceklerini öldürmez ama kokusu nedeniyle hamam böceklerini evinizden hemen uzaklaştırır.
Böcek savar görevi görür
Lavanta yağı böcek ısırıkları için çifte görev yapar. Böcek kovucu görevi görür ve bir ısırık meydana geldikten sonra kaşıntıyı giderebilir. Birçok ticari sivrisinek kovucu lavanta yağı içerir. Sivrisinekleri ve diğer böcekleri kovmak için hem mumlar hem de spreyler kullanılabilir.
Lavanta mis gibi kokusuyla en sevilen çiçek türleri arasında, ancak sivrisinekler bizimle aynı fikirde değil. Aksine sivrisinekler, lavanta kokusundan hiç hoşlanmıyor ve lavantalı ortamlardan uzak duruyor.
Lavanta yağı, doğal bir antiparaziter özellik taşır ve bitlerin veya sirkenin neden olduğu rahatsızlıkları hafifletmeye yardımcı olabilir. Lavanta yağının bitlerin etkisiz hale getirilmesine ve saç derisindeki tahrişin azaltılmasına yardımcı olabilmektedir.
Hamam böcekleri diğer tüm haşereler gibi nemli ve karanlık ortamları sever. Bu nedenle onları geceleri görmeniz daha olasıdır. Ayrıca banyo ve mutfak gibi suyun bolca kullanıldığı, nemli ortamlarda yaşamaları daha olasıdır.
Lavanta, enfes kokusu ile bilinen bir bitkidir. Bize harika gelen lavanta kokusunun sinekleri çok rahatsız ettiğini biliyor musunuz? Evinizde bakacağınız lavanta ile hem evinizin mis gibi kokmasını sağlayabilir hem de sinekleri uzaklaştırabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri