Lavanta tütsüsü ise yakıldığı ortama güzel koku yayıyor olmasının yanı sıra negatif enerjilerden arınmak, zihni sakinleştirmek, yoga ve meditasyon esnasında dinginlik hissini derinleştirmek, odaklanmayı ve yaratıcılığı artırmak ve derin uykuya dalabilmek gibi birçok amaçla kullanılmaya devam ediyor.
Lavanta tütsüsü, genellikle rahatlama, stresi azaltma ve uykusuzluğu giderme amaçlarıyla kullanılır. Lavanta tütsüsü, aromaterapi özellikleri nedeniyle rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Lavanta tütsüsü, sakinleştirici özellikleri sayesinde stresi azaltabilir, zihni sakinleştirebilir ve uyku kalitesini artırabilir.
Hoş kokuya sahip tütsülerden biri olan lavanta tütsüsü; yakıldığında mekânın güzel kokmasına ve ortamdaki kötü kokuların giderilmesine yardımcı olur. Lavanta da diğer aromatik kokulara sahip bitkiler gibi kaygı ve stresi azaltmaya yardım edebilir.
Lavender tütsü, mavi-Mor lavanta çiçeklerindeki yağlar ile üretilir. Lavanta tütsü, kendine has muhteşem kokusuyla tütsülediği ortamda sakinlik ve ferahlık hissi uyandırır. Şifada, uyku problemi, stres, migren ve depresyon tedavilerinde kullanılır.
Tütsü yaparken çiçekler, taze otlar ve ağaç kabukları kullanılabilir. Evde doğal tütsü yaparken karanfil ve gül gibi çiçeklerin yaydığı hoş kokudan yararlanabilirsiniz. Bununla birlikte leylak, yasemin, lavanta, sardunya gibi rayihası yüksek olan çiçekler tütsü yapımı için idealdir.
İlgili 19 soru bulundu
Kötülükleri, kötü kaderi, kötü ruhları ve uğursuzluğu uzaklaştırıyor diyerek bilinmektedir. Defne yaprağı, lavanta, adaçayı, üzerlik otu nazara karşı en çok kullanılan bitki tütsüler arasındadır.
Üzerlik otu nazar olduğuna inanılan evlerde yakılır ve oradaki kötü enerjiyi dağıttığına inanılır. Geçmişten gelen bir gelenek olan üzerlik otu yakmak, pek çok kişi tarafından alternatif tıp olarak tercih edilmektedir. Üzerlik otu tütsüsü şeklinde değerlendirilen bu bitki, evlere bereket ve şans getirir.
Tütsü sevenlerin en çok yöneldikleri kokulardan biri de üzerliktir. Tütsü otu kötü enerji kovucu dumanı ile halk arasında nazara karşı kullanılır.
Lavanta kokusunun en belirgin faydaları sinir sistemi üzerinde görülüyor. Sakinleştirici ve yatıştırıcı bir etki uyandırarak stres, kaygı, depresyon ve yorgunluk gibi rahatsızlıkların azaltılmasında yardımcı oluyor. Lavantanın kokusu kadar yağıyla yapılan masajı da faydalı.
Sakinleştirici özelliği olduğu ifade edilir. Hoş kokusu ile canlandırıcı aromasının zihinsel yorgunluğa iyi gelebileceği, dinginlik sağladığı bilinir. Ağrıları gidermeye yardımcı olabileceği dile getirilir. Lavanta yağı faydaları ile cilt sorunlarına da iyi gelir.
Adaçayı yakmak negatif enerji dönüşümü için kullanılmaktadır. Bu tütsünün yaydığı enerji sayesinde evinize bereket gelecektir. Yakılan adaçayının küllerini ise çöpe atmayınız.
Mineral bakımından zengin bir toprak karışımı idealdir. Soğuk havalardan hoşlanmayan lavanta bitkisi için sıcak veya ılıman ortamlar uygundur. Büyük saksılar daha iyi yetişmesini sağlar. Evde yetişen lavantalar cam önlerinde can bulurlar.
Uyumadan 1 saat önce tütsüyü yakmanız durumunda da uykuya dalmanız kolaylaşacaktır. Tütsü demetinin üzerindeki ipi çıkarmadan çakmak yardımıyla hafifçe yakın. Tütmeye başladığında yayılan dumanla enerji temizliği yapmak istediğiniz yaşam alanınızı köşelerden başlayacak şekilde tütsüleyebilirsiniz.
Lavanta çayı ise lavanta bitkisinin çiçeklerinin demlenmesiyle elde edilen ve hoş kokusuyla bilinen doğal bir bitki çayıdır. Lavanta çiçeklerinin kurutulması ve kaynatılması ile hazırlanır ve yaygın olarak rahatlama, stres azaltma ve uyku kalitesini artırma gibi faydaları nedeniyle tüketilir.
Kullanılan Bitkiler: Ölmez çiçek (Altın Çiçek), gül, lavanta, karabaş otu, mercanköşk, nane, sümbül, adaçayı, servi, kekik ve defne. Ayrıca Himalaya tuzu kristali… Mevsime göre Altın Çiçek ve Sümbül yerine papatya, gelincik ve aşk ritüellerinin vazgeçilmezi civanpercemi kullanılmaktadır.
Toprak burcu için bir diğer vazgeçilmez koku, lavantadır. Lavantanın tatlı bitkisel kokusu, özellikle erkekler için etkili bir temel notadır. Boğalar, başaklar ve oğlaklar, limon otunun etkisini de severler.
Lavanta, ölümsüz aşk ve sadakatin bir sembolüdür. Ortaçağ'da epilepsi ve migren ataklarını tedavi etmek için kullanılan lavantanın çiçekleri, yaprakları ve uçucu yağı doğal ilaç olarak kullanılır. 40'tan fazla çeşidi olan lavantanın tarihi 2.500 yıl öncesine dayanan Akdeniz, Orta Doğu ve Hindistan'a özgüdür.
Beyaz lavantalar; güzelliği, sadeliği ve yenilenmeyi simgeler. Mor renkli lavantalar ise; ihtişam, gösteriş ve gücün sembolü olarak belirtilebilir. Çiftler birbirine hediye ettiğinde; bağlılık ve sadakat gibi anlamlara sahiptir. Lavanta çiçeğinin Latince adı; Lavandula angustifoliaolan'dır.
Üzerlik otu, tuz, soğan kabuğu, sarımsak kabuğu ve. kişniş tava içerisinde ocakta yakılır. Üzerlik tohumları patlamaya başlayınca, çıkan dumanın nazara uğramış
Halk arasında nazar değen kişileri iyileştirmede kullanılan bir baş- ka yöntem tütsü yakmaktır. Tütsü için genellikle üzerlik otu, bunun yanı sıra çörek otu, tuz, kuru karanfil vb. kullanılabilir.
Negatif durumda uyumak uyku ve sonrası için mayalama işlemi yapar; bu sebeple negatif enerjiyi atmak için duş almak, spor yapmak, hissettiklerinizi yazmak, bir tütsü yakmak, turunçgiller kolonyası koklamak katkı olacaktır.
Evde nazar olduğunu nasıl anlarız? Evde eşyaların sürekli kırılması, uzun dönemdir çalışan aletlerin ardı ardına bozulması gibi belirtileri vardır. Evin içinde negatif enerjinin, sanki havasızmış gibi baskın bir ortamın hissedilmesi de nazar göstergesi olabilir.
Tava, içindeki tuzla birlikte ateşe konulur 1. Tuz kullan. Dünyadaki birçok kültürde tuzun iyi şans getirdiğine inanılır. Kötü şansın birçok türünden kurtulmak için bir tutam tuz al, SOL omzundan aşağı serp sağ omzunun 16-Tuz ve kireç negatif enerjiyi üzerinde toplar.
Limon, tuz ve sirke karışımı bereketi artırırken, kötü enerjiye ve nazara iyi geliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri