Lavanta çayı demlemesi oldukça kolay bir sıcak içecektir. Ancak günün her vaktinde içilmesi tavsiye edilmez. Bu durumda lavanta çayı ne zaman içilmeli? Çayın içimi için en uygun zaman sabah aç karnına ya da akşam yemeklerinden iki saat sonra olmaktadır.
Lavanta kürü alerjik rinit için uygulanabilir. Lavantayı çay olarak demleyerek içebilirsiniz. Alerjik rinit için kürün 15 gün boyunca uygulanması önerilir, sonrasında miktar haftada 2-3'e düşürülebilir. Lavanta çayınızı akşam yemeklerinden sonra yudumlayabilirsiniz.
Hazımsızlık, gaz ve şişkinliği hafifleten lavanta aynı zamanda iltihabı azaltabilen ve bir dizi ciddi rahatsızlığı önleyebilen anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Mide ve bağırsak problemlerinin giderilmesinde etkilidir. Kasların ve eklemlerin iltihaplanmasını azaltarak ağrıyı hafifletir.
Lavanta çayı şeklinde diğer bitki çayları gibi demlenerek tüketilebilir. Yani sıcak veya ılık içildiğinde çay, soğuduğunda lavanta suyu haline gelir. Çay olarak tüketildiğinde kabızlık önleyici, tansiyon düşürücü, ağız bakım ürünü ve diş minileri için destekleyici bir ürün olarak faydalanabilirsiniz.
"Lavanta çayı ne zaman içilir?" derseniz hazırladığınız bu çayı aç karnına ya da akşam yemeklerinden en az 2 saat sonra içebilirsiniz. Günde 1 fincandan fazla içmemeye, aşırıya kaçmamaya da dikkat etmeyi unutmayın, bizden hatırlatması.
İlgili 23 soru bulundu
Ancak bilmenizi isteriz ki lavanta çayı faydaları açısından aç karnına içilmelidir.
Yatmadan önce tüketilen bir fincan lavanta çayı, uykuya geçiş sürecini kolaylaştırır. Bu, kişilerin çok daha dinç ve zinde uyanmasını mümkün hâle getirir. Tüm bunların yanı sıra lavanta çayının bir ilaç olmadığı unutulmamalıdır. Bu içecek, herhangi bir hastalığın tedavisi için kullanılmamalıdır.
Lavanta çayı ise lavanta bitkisinin çiçeklerinin demlenmesiyle elde edilen ve hoş kokusuyla bilinen doğal bir bitki çayıdır. Lavanta çiçeklerinin kurutulması ve kaynatılması ile hazırlanır ve yaygın olarak rahatlama, stres azaltma ve uyku kalitesini artırma gibi faydaları nedeniyle tüketilir.
Kaynamış bir bardak suyun içine kurutulmuş lavanta atıp yaklaşık 5 dakika kadar demlendikten sonra hazırladığınız suyu süzebilirsiniz. Süzülen lavanta suyunu bir kâseye aktarabilir ya da sprey şişesine doldurabilirsiniz. Ardından hazırladığınız bu bitki suyunu günde 2 ya da 3 kez saçınıza uygulamalısınız.
Son olarak mesela 2 yemek kaşığı lavantayı, 1 litre kaynamış suda 20 dakika demleyip, bu suyu son banyo suyunuz olarak kullanabilirsiniz.
Lavanta yağı, anksiyete başta olmak üzere stresi yatıştırabilen, baş ağrısına ve migrene iyi gelir. Linalool bileşiği ile kaygıyı ve kan basıncını azaltabilen lavanta yağının faydaları şunlardır: Akne, yara izi, egzama, sedef ve kuru ciltler için onarıcıdır. Böcek ısırmaları, yanık ve kesikler için iyileştiricidir.
Lavanta çayı kullananlar bu şifa deposu bitki çayını ideal oranda tüketmelidir. Yemeklerden sonra bir süre geçmesi beklenip içilmesi tavsiye edilmektedir. Günde bir bardak içmek, stresi azaltmak için yeterli olacaktır. Uzun süre devamlı şekilde tüketilmemeli, belirli periyotlarla ara verilmelidir.
Lavanta çayı ya aç karnına ya da akşam yemeğinden minimum 2 saat sonra içilmelidir. Vücuda olan faydalarının etkisini arttırmak için tatlandırmadan içilmesi önerilir. Tedavi amaçlı düzenli kullanımında ise 15 günlük sürenin üstüne çıkılmamalı, bu süreden sonra mutlaka tüketimine ara verilmelidir.
Lavanta çayının rahatlatıcı ve sakinleştirici etkileri bulunmaktadır. Regl sancılarına karşı kasları gevşeterek ağrıyı azaltabilir. Lavanta çayı aynı zamanda stres ve gerginliği azaltarak, regl dönemindeki duygusal dalgalanmaları dengede tutmaya da yardımcı olabilir.
Lavantanın ödem attırıcı özelliği bulunur. Vücudun herhangi bir bölgesinde meydana gelen ödemlerin atılması için lavanta yağı ödem bölgesine sürülebilir. Lavanta çayı içilerek, vücudun genelinde var olan ödemin atılması sağlanabilir.
Burun akıntısına karşı lavantadaki daha birçok etkin madde görevlidir. Romatizma ve romatoid artirit şikâyetlerine bağlı ağrıların alınmasında etkilidir. Lavanta içerdiği etkin maddeler bakımından prostaglandin inhibitörüdür.
Uykusuzluk, migren, stress, sıkıntıda lavanta kurusu kullanımı size iyi gelecektir, daha mutlu hissetmenizi sağlar. Yemeklerde sos olarak kullanabilirsiniz. Cildinizi nemlendirir, kuru ciltlere deva şifadır. Yaz aylarında kara ve sivrisineklerden doğal korunma yöntemidir, doğal sivri sinek ilacı kovucusudur.
Lavanta çiçeğini sulayacağınız suyu sulama işlemi gerçekleşmeden önce bir odada bekletmenizde fayda vardır. Çünkü oda sıcaklığında beklemiş suyla çiçeği sularsanız çiçeğiniz daha sağlıklı bir büyüme geçirir. Zaten bekletilen su klordan ve kireçten biraz arınmış olacağı için her halükarda daha temiz olacaktır.
1 litre sıcak suya kuru lavantaları atıp 5 dakika kaynatalım. Lavantalı suya şeker ekleyip eriyene kadar karıştırdıktan sonra soğumaya bırakalım. Limon kabuğu ve suyunu ılıyan lavantalı suya ekleyip karıştıralım Ve süzelim.
Mecitefendi 250 ml Lavanta Suyu ürününün 3 farklı mağaza içerisinden en ucuz teklifi 53,50'dir.
Lavanta hem yağ hem de çay olarak kullanılması tavsiye edilen bitkilerden biridir. Lavanta en çok depresyon, anksiyete ve sonrasında gelen uykusuzluk problemleri, stres nedeni ile oluşan baş ağrıları başta olmak üzere vücutta oluşan fiziksel ağrıların tedavisinde gönül rahatlığı le kullanılan bitkilerden biridir.
Uyku Yardımı: Lavanta uçucu yağının sakinleştirici ve yatıştırıcı etkisi uykuya daha rahat ve kolay bir şekilde dalmanıza yardımcı olabilir. Yatmadan önce birkaç damla lavanta yağını yastığınıza ya da nevresimize uygulayarak rahat bir uyku ortamı oluşturabilirsiniz.
Doğru ve yeterli miktarda tüketilen lavanta çayı, spazm önleyici özelliği ile mide ağrılarını hafifletmeye yardımcı olur. Buna ek olarak kabızlık, hazımsızlık ve şişkinlik semptomlarının tedavisinde de aktif rol oynar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri