Kıymayı bir tavada kendi yağı ile kavurun. Rengi değişen kıymanıza küp doğranmış kuru soğanları ekleyin. Soğanlarınız yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Kavrulan kıymalı soğanı tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın.
Kıyma, biber, rendelenmiş soğan, doğranmış domates, maydanoz, tuz, karabiber ve pulbiberi uygun bir kapta yoğuralım. Yaklaşık 1 çay bardağı kadar su ile kıvamını açalım. Pide içimiz hazır. Pidelerinizi kendi yoğuracağınız hamurla evinizde hazırlayabileceğiniz gibi dilerseniz, mahalle fırınına da verebilirsiniz.
İç harcı için; soğanı, biberleri ve maydanozu ince ince doğrayın. Tereyağını küçük bir tavada eritin ve içerisine kıymayı ekleyerek kavurun. Kıyma renk almaya başladığında üzerine soğan ilave edin ve karıştırın. Soğanlar yumuşadığında karışımın içerisine biber, domates püresi, tuz, karabiber ve maydanozu ekleyin.
En az 3 saat, ideali 1 gece buzdolabında dinlendirin. Hazırladığınız harcı dilerseniz fırına gönderebilirsiniz ve bu harçla enfes pideler yaptırabilirsiniz.
Sırasıyla soğanı, biberleri, domates kullanacaksanız domatesi çok inceltmeden rondodan geçirin ve kıymanın içine ekleyin. Ardından maydanozu ince ince kıyın, sarımsakları ezin; kıymaya ekleyin. Sıvı yağı, salçayı ve baharatları da ekleyip elinizle iyice yoğurun, malzemeler birbirine karışsın.
İlgili 43 soru bulundu
Kıymalı Pide İç Harcı Tarifi Nasıl Yapılır? Soğanlar yemeklik şekilde doğranır, sıvı yağda biraz kavrulur. Kıyma ve ince doğranmış biberler ilave edilir. Kıyma pişince domates ilave edilir.
Salçayı, oda sıcaklığında tereyağ, zeytinyağ, pul biber, kekik, kimyon, karabiber ve tuzu kaba koyup yoğuralım. 1 kilo kıyma ve yukarıdaki malzemelerden 20 tane pide çıktı. Siz ihtiyacınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Fırından alır almaz, kenarlarına tereyağı sürün ve daha yumuşak bir pide istiyorsanız üstlerini temiz bir bezle örtün. Pideleriniz hazır! Afiyetler olsun!
Üzerine çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında, alt-üst ayarda, orta sırada pişirin. Fırından fırına göre değişiklik gösterse de 30 dakika içerisinde pideniz pişmiş olacaktır.
Tepsi içerisinde de 15 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Hazırladığınız orjinal ramazan pidesini önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.
Kıymayı bir tavada kendi yağı ile kavurun. Rengi değişen kıymanıza küp doğranmış kuru soğanları ekleyin. Soğanlarınız yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Kavrulan kıymalı soğanı tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın.
Domates ve biberi ufak doğrayın, maydanozu ince kıyın. Salça, et, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırarak harcı hazırlayın. Mutfak tezgahına un serpin ve hamuru tekrar yoğurup 6 parçaya ayırın. Her parçayı oval şekilde açıp, harcı paylaştırın.
Kuşbaşı eti ince bir şekilde minik minik doğrayalım. Domatesi, soğanı rendeleyip karıştırma kabına alalım. Üzerine ince kıyılmış biberi, baharatları, tuzu, salça ve sıvı yağı ilave edelim, karıştıralım. İçimiz hazır.
Soğanı, sarımsağı ve biberleri ince ince kıyın. Sonra az bir tuz ilavesiyle elinizle iyice yumuşatın. Pişince ağıza sert gelmesin diye bu işlemi yapmalısınız. Soğanlı harç elle yoğurulup yumuşatıldıktan sonra kıyılmış domatesi,maydanozu,salçayı ve kıymayı ilave edin.
Karabiber, kırmızı biber, tuz.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kenarları kızarana dek yaklaşık 12 dakika pişirin. Fırından alır almaz, kenarlarına tereyağı sürün ve daha yumuşak bir pide istiyorsanız üstlerini temiz bir bezle örtün. Eğer çıtır seviyorsanız örtmeyin.
NOT: Ramazanda pişen pide kokusunun püf noktası bu şifa suyu dediğimiz bulamaç üzerine sürdüğümüzde oluyor arkadaşlar. Pide yumurtalı isterseniz tırnaklayarak yaptığımız işlemi yumurta sarısı sürerek yapabilirsiniz. En önemli püf noktası da un tercihi mutlaka ekmek için un alın pasta, böreklik veya baklavalık değil.
Kısacası şeker açığa çıkar. Mayanın içindeki mantarlar da işte bu şekerle beslenir. Hamura ekstra şeker ilavesi yapmak yani mantarları daha çok beslemek hamurunuzun daha iyi kabarmasını sağlar.
Pidenin kuru çıkmaması için, ustalar pidenin üzerine "şifa" adı verilen un ve su karışımının kaynaması ile elde edilen bir karışım sürüyorlar. Fakat pidenin üzerine şifa sürülüyorsa, yumurta sürülmemesi gerekiyor. Pide yaparken kullandığınız mayanızın iyi olması ve fırınınızı en sıcak ayarda kullanmanız önemlidir.
Eğer yağlı kağıt kullanmayı düşünüyorsanız bile tepsinin alt kısmını yağlamayı unutmayın. 3) Hazırladığınız pide hamurunun daha lezzetli olması için güzelce dinlendirilmeli ve mayalanması sağlanmanız gerekiyor. Ayrıca, hamurun kenarları kabarık bırakılıp, içine harcı yayıp dikkatli bir şekilde pişirmeniz gerekiyor.
Ilık su, toz şeker ve mayayı bir kabın içerisine alıp güzelce karıştırın ve 3-4 dakika kadar bekletin. Mayanız şeker ve ılık suyun yardımıyla aktif hale gelecektir. Bu aşamadan sonra üzerine tuz ve azar azar un ilave etmeye başlayabilirsiniz. Ele yapışmayan bir hamur elde etmeniz önemli.
Tek porsiyon kıymalı pide fiyatı 2023 – 59 TL ile 68 TL arasıdır. Buçuk porsiyon kıymalı pide fiyat – 64 TL ile 79 TL arasıdır. Çift (duble) porsiyon kıymalı pide fiyat – 80 TL ile 100 TL arası oldu.
Pidenin lezzetli olabilmesi fırının ısısından, pidenin servise sunulmasına kadar geçen sürede verilen emeğe bağlıdır. Malzemeler : (6 kişilik) 700 ml su, 750 gr un, 1 tatlı kaşığı yaş maya, 1 çay kasığı şeker, 1 yemek kasığı tuz (kıymalı pide iç malzemeleri) 300 gr kıyma, 2-3 baş soğan, yeteri kadar tuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri