Lavanta çiçeklerinin kuru veya yaş olarak su buharı distilasyonu yöntemiyle damıtılmasıyla elde edilen uçucu aromatik yağa lavanta yağı denir. Renk ve Koku Tanımı: Açık sarı renkli, kıvamı ince , Deriye nufus ettirilerek koklandığında yoğun Lavanta kokusu verir.
Eğer parfüm, parfüm yagı ya da lavanta esanslı yag gibi ibareler varsa, bu gerçek lavanta yagı olmadığını gösteriyor. Ayrıca elde edilen bitkinin Latince ismini kontrol etmeyi de unutmayın.
Lavanta yağı, stres ve anksiyeteyi hafifletmek için şakaklara, bileklere ve boynun arkasına sürülebilir. Cilt bakımında, sivilceler ve hafif yaralar için seyreltilerek doğrudan etkilenen bölgeye uygulanabilir. Kas ağrıları ve gerginliği için yine seyreltilerek ağrıyan bölgelere masaj şeklinde kullanılır.
Lavanta esansiyel yağı, aroma terapide çok kullanılan esansiyel yağlardan biridir. Hoş bir kokuya sahip, güzel bir çiçekten çok daha fazlasıdır. Lavanta yağının cilde faydaları, uykusuzluk, baş ağrısı, saç sağlığı ve zihinsel sağlık gibi birçok alanda iyileştirici özellikleri uzun zamandır bilinmektedir.
Lavantanın çiçek , yaprak ve gövdesinden damıtılarak alınan lavanta yağı tıpta halen kullanılır. Cinsel gücü arttırır ve cinsel isteği kamçılar. Uykusuzluğa iyi gelir. Sinirleri yatıştırır.
İlgili 41 soru bulundu
Lavanta yağı: Lavanta yağı, antimikrobiyal özelliklere sahiptir ve enfeksiyonla savaşmaya yardımcı olabilir. Bazı lavanta yağını bir taşıyıcı yağla karıştırarak vajinaya uygulayabilirsiniz.
Kolaylıkla hazırlayabilen bu yağın uyarıcı etkisi oldukça yüksektir ve güzel kokusu çok etkileyicidir. Malzemeleri; 100 cc badem yağı, avakado yağı veya susam yağı, her birinden 6 damla olmak üzere gül, lavanta ve kişniş otu yağı ve yarım vanilya çubuğudur.
Yastığınıza bir damla damlatabilir veya uyurken yastığınızın yanına koyduğunuz bir pamuğa birkaç damla damlatabilirsiniz. Ayrıca rahatlamanıza ve uykuya dalmanıza yardımcı olması için yatmadan yaklaşık 30 dakika önce yatak odanıza lavanta yağını dağıtabilirsiniz.
Afrodizyak etkisi olan ve hoş kokan lavanta yağı, boyun bölgesine sürüldüğünde dişil enerjinin artmasına yardımcı olur. Maskülen kıyafetler yerine daha zarif ve pileli kıyafetler giymek, özellikle sarı, turuncu, kırmızı renklerini tercih etmek etkili olacaktır.
Yağ doğrudan iç çamaşırına da damlatılabilir. Bu biçimde 1-2 damladan daha fazla kullanımı yeterlidir. *Vajinaya direkt uygulanmamalıdır.
Erkekler cinsel ilişki öncesi kasık bölgesine, boyun, bilek veya kulak etrafına bu yağı sürerek karşısındaki kişiye afrodizyak etki yapabilir. Ancak bu yağ tek başına tedavi edici bir niteliğe sahip değildir. Lavanta yağı sadece kişinin cinsel isteğini tetikleme üzerinde bir etkiye sahiptir.
Cilde doğrudan temas ettirilmemesi önerilen lavanta yağını kullanmadan önce avokado, badem ya da Hindistan cevizi yağı gibi ürünlerle karıştırmak doğru bir tercih olacaktır. Lavanta yağının en yaygın olarak kullanılan şekli ise uyku kalitesini artırmak için yastığa ya da yatağa damlatılmasıdır.
Hoş kokusuyla: Lavanta yağı
Lavanta yağı çeşitli cilt problemleri için kullanılan esansiyel bir yağdır ve koltuk altı kokularının giderilmesinde de çok faydalıdır. Koltuk altlarınıza birkaç damla lavanta yağı sürmeniz yeterli.
Bir bardak suya damlatacağınız 2-3 damla lavanta yağı damlatarak içeceğiniz 1 bardak su, mide ve safra suyu üretimini artırarak; hazımsızlık, ishal, kolit ve mide ağrısı gibi sindirim sistemi sorunlarını iyileştirmeye yardımcı olacaktır. Ayrıca bağırsaklarınızı daha iyi çalıştırma konusunda uyarıcı etki yapacaktır.
Lavanta Yağı Bozulur Mu? Lavanta yağının kalitesini etkileyen faktörler arasında ışık, hava, sıcaklık ve zaman yer alır. Lavanta yağı, bu etkenlere maruz kaldığında oksitlenme sürecine girebilir ve bu da yağın bozulmasına neden olabilir.
Lavantanın büyüleyici kokusu, etkisini kolayca gösterir. Bu işlem için birkaç damla yağ yeterli olacaktır.
Lavanta yağı, direkt olarak cilde uygulanmamalı ve her zaman bir taşıyıcı yağ ile seyreltilmelidir.
Dişil enerjide affedici ve hoşgörülü olma hakimdir, bütünsel bir kavrayış vardır. Dişil enerji eril enerjiye göre daha edilgen bir yapıdadır. Bu bakımdan da kolaylıkla uyum sağlayabilir. Sağ beyni büyük oranda etkileyen dişil enerji insanın yaratıcı yönünü temsil eder ve sanatın, estetiğin ve tutkuların kaynağıdır.
Lavanta Yağının Yüze Faydaları
Akne veya sivilce problemleriyle mücadele edenler için lavanta yağı, antibakteriyel özellikleri sayesinde yardımcı olabilir. Birkaç damla lavanta yağı, sivilce oluşumunu engelleyebilir ve var olan sivilceleri hafifletebilir.
Vajinal kuruluğun tedavisinde bitkisel yağ olarak Hindistan cevizi yağı kullanılabilir. Ayrıca kayganlaştırıcı jeller de kullanılabilir. Burada önemli olan vajinanın pH'ına uygun jeller (tercihen su bazlı olanlar) tercih edilmesidir.
Lavanta yağı kullanımı antimikrobiyal özelliği ile yalnızca bakterileri yok etmekle kalmaz, ayrıca bazı mantar çeşitlerine karşı da etkilidir. Temizlik ya da çamaşır yıkama sırasında birkaç damla yağından kullanmak, bakteri ve mantarlara karşı etkilidir.
Ancak, cilde doğrudan uygulamadan önce taşıyıcı yağla seyreltin. Saç Bakımı: Şampuan veya saç bakım ürünlerine birkaç damla lavanta yağı ekleyerek saç sağlığını destekleyebilirsiniz.
Sosyal medya hesabından takipçilerine verdiği ilişki tavsiyeleriyle sık sık adından söz ettiren Esra Ezmeci'ye tepki yağıyor. "Lavanta yağını tampona damlatıp cinsel organınıza koyduktan sonra ilişkiye girin" diyen Ezmeci'nin ürettiği yağı da sattığı ortaya çıktı.
Östrojen, haplar, yamalar, spreyler ve jeller dahil olmak üzere birçok formda mevcuttur. Vajinal kremlerde ve yavaş salınan bir fitil veya halkada daha küçük östrojen dozları bulunur. Doktorunuz, her formun risklerini ve faydalarını anlamanıza yardımcı olabilir. Ayrıca testosteron tedavisi de yapılabilir.
Lavanta yağı, ylang ylang yağı ve gül yağı, dişil enerjiyi artırmak için en çok tercih edilen yağlardandır. Bu yağlardan istediğiniz herhangi birini difüzör ya da buhurdanlığınıza 3-4 damla damlatarak odanızı kokulandırabilirsiniz. Bu yağların kokusunu solumak, dişil enerjinizi uyandırmaya yardımcı olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri